12 / 05 / 2024

gayrimenkulde feragat durumu

gayrimenkulde feragat durumu

Feragat, vazgeçme anlamına gelir. Peki gayrimenkulde feragat nedir?

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa Raporu toplantısı 23 Şubat'ta!

PwC ve ULI Gayrimenkulde Gelişen Trendler 2016 Avrupa Raporu'nu açıklıyor. Sektöre dair tüm gelişmelerin de konuşulacağı basın toplantısı 23 Şubat'ta gerçekleşecek.

Muvazaalı durumu nedir?

Muvazaalı durumunun kaldırılması ve muvazaalı satışın iptal edilmesi için taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor. Peki, muvazaalı durumu nedir? Muvazaalı satış nasıl iptal edilir?

Kağıthane'de 2015'te 3.512 yazılı imar durumu hazırlandı!

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç müdürlük ziyaretleri kapsamında Plan ve Proje Müdürlüğünü ziyaret etti, toplantıda, 2015 yılı içinde toplam 3512 adet yazılı imar durumu hazırlandığı belirtildi.

GYODER Gayrimenkulde Proje Geliştirme eğitimi 21 Ocak'ta!

GYODER Gayrimenkulde Proje Geliştirme ve Örneklerle En Etkin Kullanım (Best-Use) Uygulamaları eğitimi 21 Ocak'ta verilecek. Katılımcılar bu eğitimle sektör networklerini güçlendiriyor.

İskenderun'da yapılan 5 yıldızlı otelin son durumu ne?

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil kordonunda yapımı devam eden Hilton Otel ve AVM'nin inşaatının son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

İmar durumu talep dilekçesi örneği!

İmar durumu belgesi alınarak bir arsa üzerinde ne kadar inşaat yapılabileceği tespit edilebiliyor. Bu belge taşınmazın sahibi tarafından bir dilekçe ile talep edebiliyor. İşte imar durumu talep dilekçesi örneği...

İmar durumu neye göre belirlenir?

İmar durumu, herhangi bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteriyor. Peki, imar durumu neye göre belirlenir? İmar durumu nasıl tespit edilir?

İmar durumu belgesi nereden alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini gösteren belge oluyor. Peki, imar durumu belgesi nereden alınır? İmar durumu belgesi nasıl alınır?

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı harekete geçiyor!

Tek parti iktidarı ile sağlanan istikrar iyimserliği zirveye taşıdı. Siyasi belirsizliğin kalkması gayrimenkulde de yabancı yatırımcıyı harekete geçirdi. Dolar 2.82 TL'nin altına inerken, yabancıya konut satışı ekime göre ikiye katlandı.

Organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi!

Organize sanayi bölgesi kurmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerce OSB bilgilendirme raporunun hazırlamadan önce organize sanayi bölgesi imar durumunun öğrenilmesi gerekiyor. İşte organize sanayi bölgesi imar durumu dilekçesi..

İmar durumu belgesi nasıl alınır?

İmar durumu belgesi, belli bir arsada yapılması istenen yapının imar planlarında alacağı şekli ve ne amaçla kullanılabileceğini, söz konusu arsanın yapılanma koşullarını gösteriyor. Peki, imar durumu belgesi nasıl alınır?

İmar durumu belgesi ne kadar?

Bir arsanın kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özelliklerini; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiğini, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri imar durum belgesinde görülebiliyor. Peki, imar durumu belgesi ne kadar?

İmar durumu nereden sorulur?

Bir arsa üzerinde inşaat işlerinin yapılabilmesi için öncelikle imar planlarına uygun bir mimari projenin hazırlanması ve bu projeye inşaat izni alınması gerekiyor. Peki, arsanın imar durumu nereden sorulur?

gayrimenkulde feragat durumu Haberi

gayrimenkulde feragat durumu

Gayrimenkulde feragat nedir?

Feragat; bir kimsenin tek taraflı bir beyanla doğmuş veya doğması ihtimal dahilinde olan bir hakkından vazgeçmesi durumudur.


Gayrimenkulde feragat nedir?

Söz konusu gayrimenkulden, bedelli ya da bedelsiz vazgeçme durumudur. 


Gayrimenkulde feragat sözleşmesi;

Hukuki bir işlem olan gayrimenkulde feragat sözleşmesi belirtilen şartlara uyulduğu takdirde geçerli kılınır.



Işıl Seren...