02 / 05 / 2024

gayrimenkulde harç takibi

gayrimenkulde harç takibi

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Gayrimenkulde vergi ve harçlar yeniden belirlendi!

Gayrimenkulde 2019 yılında ödenecek bazı vergi ve harç oranları belirlendi. Tebliğler, 1 Ocak itibari ile yürürlükte olmak üzere Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yer aldı...

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi!

Gayrimenkul sahiplerine eksik harç takibi yapıyor. Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor.

Harçlar kanunu genel tebliğleri 2015!

Harçlar kanunu genel tebliği 73 ve Harçlar kanunu genel tebliği 74, 30 Aralık 2014 tarihinde 29221 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte harçlar kanunu genel tebliğleri 2015...

Tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?

2014 yılı harç tablosu gereğince alıcının ve satıcının gerçekleşen tapu bedeli üzerinden binde 20 oranında harç ödemeleri gerekiyor. Ancak 2015 yılı harç tablosu henüz belirlenmedi. Peki, tapu harçları kredi kartı ile ödenir mi?

Kuru mülkiyet satışında harç oranı!

Kuru mülkiyet, bir taşınmaz üzerinde kullanma ve yararlanma hakkı olmadan, o taşınmaza sahip olmaya karşılık geliyor ve bu mülkiyet şeklinin değeri bulunuyor. Peki, kuru mülkiyet satışında harç oranı ne kadardır?

Tapu harçları 2015'ten itibaren kredi kartıyla ödenebilecek!

Tapu dairelerinde kredi kartı dönemi başlıyor. 2015 'ten itibaren harç ve döner sermaye bedelleri kartla ödenebilecek. Altın Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özelmacıklı açıklama yaptı.

Kahramanmaraş Güneşevler Konutları'nda ilk harç konuldu!

Kahramanmaraş Güneşevler Konutları'nda ilk harç konuldu. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Güneşevler konutlarının 1 yıl gibi kısa bir sürede de tamamlanacağını söyledi.

Emlak alım satım harç oranı 2015!

Tapuda verilen emlak alım satım devir hizmeti karşılığında belli oranlarda harcın ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak alım satım harç oranı ne kadar? Emlak alım satım harç oranı 2015 belli oldu mu?

Kentsel dönüşüm hangi harçlardan muaf?

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesi uyarınca bazı vergi ve harçlar kentsel dönüşümde ödenmiyor. Peki, kentsel dönüşüm hangi harçlardan muaf?

Nazmi Durbakayım: 2015 gayrimenkulde dönüm noktası olacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 2014 yılına ve 2015 yılı beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Durbakayım, "2015 gayrimenkulde dönüm noktası olacak" dedi

Kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Kiracı kira parasını veya apartman aidat borcunu ödemediği zaman, ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunuyor. Peki, kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?

Tapu devir işlemlerin tamamlanabilmesi için tapu harç bedellerinin ödenmesi gerekiyor. Tapu harç bedeli, tapu müdürlüğü tarafından belirtilen bankalara ödeniyor. Peki, tapu harçları hangi bankaya yatırılıyor?

Arsa payı düzeltme davasında harç nasıl belirlenir?

Arsa payı düzeltme davası ya da bağımsız bir bölüme arsa payı özgülenmediği hallerde ilgili kat malikleri sulh hukuk mahkemesinde dava açabiliyor. Peki, arsa payı düzeltme davasında harç nasıl belirlenir?

gayrimenkulde harç takibi Haberi

gayrimenkulde harç takibi

Vergi gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını hızlandıran Maliye Bakanlığı, tapu devrinde gayrimenkulün satış bedeli düşük gösterilerek eksik ödenen harçların takibini yapıyor. 


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, taşınmazlarla ilgili her türlü tapu ve tescil işlemi Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor ancak bu işlemlerden doğan devlet alacakları Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve tahsil ediliyor. 


Tapu harçları ise emlak vergisi değerinden az olmamak koşuluyla, satın alan ve satan için ayrı ayrı olmak üzere, beyan edilen satış bedeli üzerinden binde 20 oranında hesaplanıyor. 


Satış bedelinin eksik beyan edilmesi halinde ise devlet tapu harcı alacaklarından işlem başına binlerce lira zarara uğruyor. 


Tapudaki son 5 yıllık işlemleri incelemeye alan vergi müfettişleri, eksik beyan dolayısıyla yıllardır süren vergi kaçağını tespit etti. 


Eksik harç ödedikleri tespit edilen kişiler vergi dairelerine...