07 / 05 / 2024

gayrimenkulde rekor

gayrimenkulde rekor

1 milyon adete ulaşan satışla moral bulan sektör, markalı konutlarda balon endişesi yaşamıyor. Sektörün 2014 yılında ise KDV mufaiyetinden dolayı kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verip, yurtdışında tanıtım atağına geçmesi bekleniyor...

Gayrimenkulde önemli bir canlanma yaşanacak!

Seçim sonuçlarının Türkiye için bir dönüm noktası olacağını ifade eden inşaat patronları gayrimenkulde de önemli bir canlanma yaşanacağını ve konut satışlarında rekor kırılacağını görüşünde...

Türkler altın ve gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ünlü & Co'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Levent Ünlü, bu yıl yabancıların gayrimenkulde rekor alım yapabileceğini belirtti. Ünlü, ''Türkiye'de tercih edilen yatırım araçları altın ve gayrimenkul'' dedi.

Satışta rekor kırıldı ama konut sahipliği azaldı!

Konutu olanların oranı yüzde 61.1’den 2015’te yüzde 60.4’e indi ve 0.7 puan azaldı. Halbuki 2015’te Türkiye’de 599 bin yeni konut satıldı. Bu anlamda ilk satışlarda da rekor kırıldı. Ama kirada oturanlar da 1.2 puan arttı..

Faiz indirimi konutta rekor getirecek!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bankalara yaptığı ‘konut kredisini indirin’ çağrısına hızlı yanıt geldi. Başta kamu cephesi olmak üzere birçok banka art arda aylık faizi indiriyor. Konutta 2016 için rekor beklentisi güçlendi.

Altınordu Rıhtım Projesi rekor fiyata ihale edildi!

Ordu’da turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacak Altınordu Rıhtım Projesi, rekor fiyata ihale edildi.

Piyasadaki daralmaya rağmen konut satışında rekor kırılıyor!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, , piyasadaki daralmaya rağmen konut satışlarında rekor kırıldığını belirtti. İnan, yabancı satışlardaki daralmayı yerli satışlarla rahatlıkla kapattıklarını belirtti.

Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararları sonrası gözlerin konut kredilerine çevrildiğini belirterek, "Konutta faiz yüzde 1'in altına inerse rekor kırılır." değerlendirmesinde bulundu.

Faizlerin düşmesi konut satışını rekor seviyeye çıkaracak!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, faizlerin düşürülmesiyle konut satışlarının rekor seviyeye çıkabileceğini belirtti. Tellioğlu ayrıca "Müteahhitlik hizmet yasasının çıkartılması gerekir" dedi.

Gayrimenkulde Dijital Pazarlama Süreci Semineri 16 Haziran'da!

GYODER Gayrimenkulde Dijital Pazarlama Süreci Eğitim Semineri düzenliyor. Gayrimenkul sektörünün iletişim, pazarlama ve satış departmanlarında çalışanların katılabileceği eğitim semineri 16 Haziran'da gerçekleşecek.

Erhan Kamışlı: Gayrimenkulde esas olan yapılan yatırımlardır!

Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, " Ciroya gayrimenkulü dahil etmiyoruz. Gayrimenkulde esas olan, yaptığınız yatırımlar ve değerdir. Bir de tabii kira gelirleri önemlidir." dedi.

Gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacaklar dikkat!

Yenigün İzmir Gazetesi'nin yazarlarından Engin Malay bugünkü yazısında gayrimenkulde tapu devir işlemi yapacak vatandaşları uyardı. İşte Engin Malay'ın o yazısı...

GYODER Gayrimenkulde Dijital Pazarlama Süreci Semineri 9 Haziran'da!

GYODER Gayrimenkulde Dijital Pazarlama Süreci Eğitim Semineri düzenliyor. Gayrimenkul sektörünün iletişim, pazarlama ve satış departmanlarında çalışan tüm profesyonellerin katılabileceği eğitim semineri 9 Haziran'da gerçekleşecek.

Gayrimenkulde Etkin Planlama Süreci semineri 9 Haziran'da!

Tüm sektörlerde olduğu gibi Gayrimenkul sektöründe de başarılı olmanın kuralları günümüzde çok değişti. GYODER Akademi, "Gayrimenkulde Dijidal Pazarlama ve Etkin Planlama Süreci" eğitim semineri verecek. Seminer 9 Haziran'da gerçekleştirilecek.

gayrimenkulde rekor Haberi

gayrimenkulde rekor

Gayrimenkul sektöründe 2013 yılında satışlar 1 milyon adete yaklaşırken, sektör durgun geçen 2012'den sonra 2013'ü yüzde 7'lere varan bir büyümeyle kapatıyor. Faizlerin düşmesi, yüzde 1 KDV muafiyetinin yanı sıra 2012'de bekleyen talebin harekete geçmesi 2013'te satışları hızlandırdı. Bu yılın üç çeyreğinde 862 bin konut satılırken, yıl sonunda bunun 1 milyon adede çıkması bekleniyor. Geçen yılın tamamında ise yapılan konut satışı ise 701 bin adet olarak gerçekleşmişti. Bu yılki satışlarla moral bulan sektörün 2014 yılında ise KDV mufaiyetinden dolayı kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verip, yurtdışında tanıtım atağına geçmesi bekleniyor. 


Sektörde konut satışlarının 1 milyona yaklaşmasını değerlendiren GYODER Başkanı Aziz Torun, "Düşük faiz önemli bir unsur oldu. İlk yarıda faiz rakamları son yılların en düşük seviyelerine ulaştı. O bir avantaj olurken, KDV...