27 / 04 / 2024

gayrimenkule online takip

gayrimenkule online takip

Maliye Bakanlığı gayrimenkulleri takip etmek için Gayrimenkul Bilgi Sistemi kuracak. Sistemde hem kurum içi bilgiler hem de kurum dışı bilgiler toplanarak çapraz kontroller yapılacak.

Emlak vergisinde online takip dönemi!

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan “İcra İflas Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile vergi mevzuatı değişti. İşte Harçlar Kanunu, Emlâk Vergisi Kanunu ve Belediye Gelirleri Kanunu ile ilgili yapılan düzenlemeler...

TOKİ taksit ödeme planı bilgileri e-Devlet’te!

TOKİ konut veya işyeri satın alan vatandaşlar taksit ödemeleri ile güncel borç bakiyelerini artık e-Devlet üzerinden online takip edebilecek..

İnşaat denetim sonuçlarına online takip!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Betonda Elektronik Denetim" sistemini hayata geçirdiğini kaydetti.

Vergi incelemeleri online takip edilebilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Mükelleflerimiz hazırladığımız portal ile artık vergi incelemelerinin hangi aşamada olduğunu 'online' olarak anında görebilecek." dedi.

Online imar durumu sorgulama!

Bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeye imar durum belgesi deniyor. İmar durumu online olarak sorgulanabilir mi? İşte, online imar durumu sorgulama!

Online tapu takas işlemi nasıl yapılır?

Tapuda dolandırıcılık gibi olumsuzluklara karşı tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, online tapu takas işlemi nasıl yapılır? İşte,tapu takas işlemleri!

Hotel Linkage online kanal yönetim teknolojilerini tanıttı!

Sunduğu 360 derece online kanal yönetim ve teknoloji çözümleri geliştiren Hotel Linkage, otelcilere “Online Kanal Yönetimi Teknolojileri”ni tanıttı.

Online tapu takas işlemleri!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, taraflar arasında olumsuzlukların yaşanmasını engelleyen online tapu takas işlemleri nasıl yapılır?

Emlak vergisini online ödeme!

Gayrimenkuller için ödenmesi gereken emlak vergisi senede 2 eşit taksit halinde verilebiliyor. Verginin taksitleri, internet üzerinden de ödenebiliyor. İşte emlak vergisini online ödeme işlemleri..

Necdet Uysal: Reşitköy Barajı'nın takipçisiyiz!

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, ilçenin 50 yıllık özlemi olan Reşitköy Barajı projesinin takipçisi olacaklarını söyledi..

Online Uçak Bileti İnternet Bilgi Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Online Uçak Bileti İnternet Bilgi Hizmetleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 17 Mart 2015'te, 30 bin TL sermaye bedeli ile Bahçelievler'de, Zeki Sarı, Hasan Sarı, Erdoğan Sarı ortaklığında kuruldu.

Online kira beyanı 2015!

Mükelleflerin 25 Mart'a kadar elde ettikleri kira geliri için beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi beyannamesi, vergi dairesinden ve internetten verilebiliyor. İşte online kira beyanı 2015 sistemi...

Kapadokya küçük otellerinden, online rezervasyon sitelerine servet!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

gayrimenkule online takip Haberi

gayrimenkule online takip

Maliye Bakanlığı bir süredir Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Stratejisi Eylem Planı üzerinde çalışıyor. Kayıt Dışı Eylem Stratejisi'nin ilki 2011-2013 yılları arasında uygulandı. Bu dönemde inşaat sektöründeki aktörlerin takip altına alınması için çalışmalara başlandı. 2015-2017 yıllarına ilişkin Eylem Planı ile ilgili çalışmalar da yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.


Kayıt dışı ekonomide önemli bir paya sahip olan gayrimenkul sektöründe vergi ve harç yönünden oluşabilecek kayıp ve kaçağın önlenmesi için şimdi de Gayrimenkul Bilgi Sistemi oluşturulacak. Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu İdaresi gibi kurumların bilgileri belli bir sistemde toplanacak. Daha önce gayrimenkullerle ilgili bilgiler kiralar açısından daha detaylı çalışılıyordu.


Gayrimenkul Bilgi Sistemi'nde bir gayrimenkulün durumu "rant" açısından toplanacak. Bunun için rayiç değerler, imar durumu, emlak vergisi değeri gibi tüm bilgiler sisteme alınacak....