02 / 05 / 2024

gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek

gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek? İşte gayrimenkul vergileri Mart 2016..

TOKİ'den konut bekleyenler dikkat, iki proje için teslim müjdesi geldi! TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen iki projesi için daha teslim müjdesi geldi. Peki TOKİ Mart 2024'te hangi projeleri teslim edecek? 

Yastık altında parası olup da faize yatırmak isteyenler dikkat! 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Yastık altında parası olan pek çok kişi mevduat faizleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL için en yüksek faizi hangi banka veriyor? 

Bankalar faiz oranlarını peş peşe değiştirdi! Hangi banka 1 milyon lira için ne kadar faiz veriyor?

Yastık altında parası olan vatandaşların gündeminde yer alan mevduat faizleri yeniden değişti. Peki hangi banka 1 milyon lira için ne kadar faiz veriyor?

12 banka peş peşe açıkladı! 1 milyon TL için hangi banka ne kadar faiz veriyor? Hemen bakın!

Yastık altında parası olan vatandaşlar hangi bankanın ne kadar mevduat faizi verdiğini araştırıyor. Peki bankaların mevduat faizlerinde son durum ne? 1 milyon TL için hangi banka ne kadar faiz veriyor? Hemen bakın...

Emekliler için masadaki 3 formül ortaya çıktı: Yeni ikramiyeler ne kadar olacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli ikramiyeleri için ilk zam sinyalleri geldi. Peki emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli ikramiyesi için hangi rakamlar konuşuluyor? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Altın almak isteyenler dikkat! Yatırım için hangi altın alınmalı? Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın alıp satmak isteyen yatırımcılar bugün altın fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Bugün altın fiyatları yükseldi mi, düştü mü? Yatırım için hangi altın alınmalı? 

2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı?

2024 asgari ücretin belli olmasıyla meslek gruplarının da yeni maaşları netlik kazandı. Peki 2 milyon kazanmak için hangi meslek grubu kaç ay çalışmalı? 

Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir?

Türkiye'de konut kredisi alırken dikkate alınması gereken en önemli tapu tipleri bulunuyor. Peki, Hangi tapu tipleri için konut kredisi kullanılabilir? İşte detaylar...

Asgari ücret için 2. toplantı bugün! Zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var?

Asgari ücret için merakla beklenen 2. toplantı bugün yapılacak. Peki zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var? İşte milyonlarca çalışan tarafından merak edilen o soruların yanıtları...

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

iPhone 15 Pro almak için kaç gün çalışmak gerekiyor?

iPhone sahibi olmak birçok kişinin arzusu, ancak Türkiye'de fiyatlar neredeyse 100 bin TL'ye kadar yükseldi. Bir hesaplama, iPhone 15'i alabilmek için hangi ülkede ne kadar çalışmanız gerektiğini ortaya koyuyor ve Türkiye bu listede en fazla çalışma gerektiren ülke olarak birinci sırada yer alıyor.

Çin için büyüme beklentileri kötüleşiyor! Bankalar önlem için hangi kararı aldı!

Ekonomistler Çin’in büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmeye devam ediyor. Çinli bankalar ise büyümeyi desteklemek için mevduat faizlerinde ilave indirimi masaya yatırdı.

gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek Haberi

gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek

Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?

Gayrimenkul sahibi olan kimseler, bu taşınmaz malları için senede belli dönemlerde vergi ödemek ile mükellef oluyor. Bu vergiler arasında emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, kira ve gelir vergisi gibi vergiler bulunuyor.


Peki, bunlardan hangisini tüm gayrimenkul sahipleri öder? Kimler hangi vergi ödemelerinden muaf olur? Mart'ta gayrimenkuller için hangi vergiler ödenecek?


Gayrimenkul vergileri 2016


1. Emlak vergisi: Emlak vergisi 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiden bitek muafiyet koşullarını taşıyan tek mesken sahipleri muaf olabiliyor.


Muaf olanlar dışındaki her gayrimenkul sahibinin vergi ödemesi gerekiyor. Verginin ilk ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksitler ise Kasım'da ödeniyor.


Vergi ödemeleri taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Anlaşmalı bankalar aracılığı ile de vergi ödenebiliyor.


2....