03 / 05 / 2024

gayrimenkullerin değeri ekspertizle mi belirlenir

gayrimenkullerin değeri ekspertizle mi belirlenir

Bilirkişilik Kanun Taslağı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak TBMM’ye sevk edildi. Taslak ile ülkemizin en önemli konularından biri olan bilirkişilikle ilgili birçok yeni düzenleme yapılıyor ve bilirkişilik müessesine kurumsal bir çerçeve getiriliyor

İFM Ziraat Kuleleri'nin değeri bir yılda ikiye katlandı! 

Ziraat GYO, Ümraniye'de yer alan İFM Ziraat Kuleleri'nin 2023 yıl sonu değerini açıkladı. Gayrimenkullerin değeri resmen ikiye katlandı. İşte o rakamlar...

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değeri artacak!

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değerinin artacağı öngörülüyor. Peki, hangi ilçeler il olacak? Konut sektöründe fiyatlar nasıl seyrediyor? İşte detaylar...

Belediyelerin son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar lira yaklaştı!

Türkiye genelinde, belediyelerin, son bir ayda satışa çıkardığı gayrimenkullerin değeri 10 milyar liraya yaklaştı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 9 Temmuz - 13 Ağustos tarihleri arasında 633 taşınmazı satışa çıkardı.

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki gayrimenkullerinin değeri belli oldu!

Alarko  GYO'nun Büyükçekmece'deki 2 adet arsa ve bir adet tarlasının değeri belli oldu. Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki gayrimenkullerin değeri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO İzmir Konak parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO'nun İzmir Konak gayrimenkullerinın KDV hariç toplam değeri 15 milyon 643 bin 110 TL, KDV dahil toplam değeri ise 18 milyon 458 bin 870 TL olarak açıklandı. 

Emlak Konut GYO'nun Ankara Münye parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından Ankara ili Çankaya ilçesi Mühye Mahallesi'nde yer alan 12 adet parsel için değerleme raporu hazırlatıldı. Gayrimenkullerin KDV dahil toplam değeri 100 milyon 148 bin 606 TL olarak belirlendi.

Emlak Konut GYO Başakşehir Tatarcık parsellerinin değeri ne kadar?

Emlak Konut GYO tarafından İstanbul Başakşehir Tatarcık Mahallesi'nde yer alan 126/16, 133/5 parsel no.lu taşınmazlar için hazırlatılan değerleme raporuna göre; gayrimenkullerin KDV dahil toplam değeri 164 milyon 300 bin 710 TL oldu.

İş GYO Tuzla Meydan Çarşı'nın kira değeri ne kadar?

İş GYO Tuzla Meydan Çarşı kira değerleme raporunda gayrimenkullerin KDV hariç aylık pazar kira değeri 163 bin 530 TL, KDV dahil 192 bin 965,40 TL olarak belirlendi. 

Değeri artan gayrimenkullerin vergisi de artacak!

Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre bundan sonra imar planı değişikliği nedeniyle değeri artan gayrimenkuller için artık değer artışı vergisi ödenecek. Lüks Konut Uzmanı Sühran Aras, yeni yönetmeliğe ilişkin bilgi verdi.

Otomatik Değerleme Modeli ile gayrimenkullerin değeri hesaplanacak!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın mobil uygulamasına gelen yenilik ile Otomatik Değerleme Modeli ile gayrimenkullerin değerleri hesaplanabilecek...

Gayrimenkulünüze hak ettiği değeri verin!

Tapu harçları emlak değerinden az olmamak üzere gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Peki evin gerçek değeri nasıl bulunur? 

Emlakçılık Yasası'yla kurumsal firmaların değeri anlaşılacak!

Devga Grup büyesinde yer alan REsearch Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Deveci, Emlak Yasası'yla kayıt dışı çalışan emlakçıların yok olacağını belirterek, “tüm işlemler denetim altına alınarak, kurumsal firmaların değeri anlaşılacak” dedi.

Hasan Özgür Girişken: Kentlerin değeri vardır!

Mimarlar odası başkanı Girişken kent gündemine ilişkin konuları değerlendirdi. Girişken, "Kentler marka değildir, marka ticari ürünlerine aittir. Kentlerin değeri vardır" dedi.

gayrimenkullerin değeri ekspertizle mi belirlenir Haberi

gayrimenkullerin değeri ekspertizle mi belirlenir

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan Bilirkişilik Kanun Taslağı, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak TBMM’ye sevk edildi. Taslak ile ülkemizin en önemli konularından biri olan bilirkişilikle ilgili birçok yeni düzenleme yapılıyor ve bilirkişilik müessesine kurumsal bir çerçeve getiriliyor. Düzenlemeyle Bilirkişilik Danışma Kurulu oluşturulurken, bölgesel olarak bilirkişilik süreçlerinde aktif görev yapacak Bilirkişilik Bölge Kurullarının kurulması da öngörülüyor.  


Değerlemeye uluslararası standartlar geliyor

Taslak incelendiğinde, bilirkişilikle ilgili diğer bazı Kanunlarda da değişiklikler yapılmasının gündemde olduğu görülüyor. Bu değişikliklerin önemli bir kısmı gayrimenkul uygulamalarını ve gayrimenkul sahiplerini ilgilendiriyor. Çünkü ülkemizdeki bilirkişilik sorunları arasında en önemli alanlardan biri gayrimenkuldür. Özellikle gayrimenkullerin kamulaştırılmasında doğru değer tespiti yapılamamasından kaynaklanan tartışmalar ve itirazlar nedeniyle konu adeta kanayan bir yaradır. Hükümetin son düzenlemesi ise bu alanda son derece önemli bir reformdur. Tasarı...