28 / 04 / 2024

İFM Ziraat Kuleleri'nin değeri bir yılda ikiye katlandı! 

İFM Ziraat Kuleleri'nin değeri bir yılda ikiye katlandı! 

Ziraat GYO, Ümraniye'de yer alan İFM Ziraat Kuleleri'nin 2023 yıl sonu değerini açıkladı. Gayrimenkullerin değeri resmen ikiye katlandı. İşte o rakamlar...



Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) İstanbul Finans Merkezi Ziraat Kuleleri yıl sonu değerleme raporunu yayımladı. 

Ziraat GYO, İstanbul, Ümraniye, Finanskent Mahallesi (Tapu Kayıtlarında da Finanskent Mahallesi) 3328 ada 3 parsel içerisinde bulunan A bloktaki 1 adet ofis ve iş yeri ile B bloktaki 29 adet ofis nitelikli bağımsız bölümlerin 2023 yıl sonu değerini açıkladı. 

İFM Ziraat Kuleleri'nde yer alan gayrimenkullerin KDV dahil toplam değeri 28 milyar 863 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. 

İFM Ziraat Kuleleri'nin 2022 yıl sonu değeri KDV dahil 13 milyar 171 milyon 160 bin Türk Lirası şeklinde açıklanmıştı. 

İFM Ziraat Kuleleri nin değeri bir yılda ikiye katlandı! 

İFM Ziraat Kuleleri'nin hayata geçirildiği parselin yüzölçümü 27 bin 195,50 metrekare olarak belirlendi. Ümraniye ilçesi, Finanskent Mahallesi, Finans Caddesi, İstanbul Finans Merkezi, A Blok, Dış Kapı No: 44A ve B Blok, Dış Kapı No: 44B posta adresinde yer alan gayrimenkullerin çevresinde Metropol AVM, Watergarden AVM, prestijli
konut siteleri, 2.Çevreyolu ve Ataşehir merkez bölgesi bulunuyor. 

İFM Ziraat Kuleleri'nin kat yükselikleri 48 ve 54 kat olarak belirtildi. A Blok 1 adet 'Ofis Ve İşyeri' nitelikli bağımsız bölümden oluşuyor ve proje toplam inşaat alanı 328 bin 940,44 metrekare. B Blok ise 7 bodrum + zemin + 40 normal kat olmak üzere toplam 48  kattan oluşuyor ve 29 adet 'Ofis' nitelikli bağımsız bölüm bulunuyor. B blok 59 bin 782,19 metrekare inlaat alanına sahip. 

Projede, otopark, asansör, güvenlik, yangın merpeni ve paratoner yer alıyor. 

İFM Ziraat Kuleleri, 2. Çevreyoluna 1 kilometre, Watergarden AVM'ye 1.5 kilometre, Metropol AVM'ye de 2 kilometre mesafede yükseliyor. Söz konusu proje, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde hayata geçiriliyor. IUFM projesinin tamamlanması ile, ofis, ticaret, kongre ve kültür merkezi, otel, konut, destek ve hizmet birimleri olarak tanımlanan cami, polis ve itfaiye merkezi gibi fonksiyonlar da bölgede hayata geçirilmiş olacak. 

Emlak Konut GYO Eyüpsultan Göktürk 1. ve 2. Etabın değeri 10 milyar TL'ye yaklaştı!

Emlak Konut GYO Batı Yakası 1. ve 2. Etap 2023 yıl sonu değeri 4 milyar TL'ye yaklaştı!

İŞ GYO Profilo AVM'nin 2023 yıl sonu değeri 1.5 milyar TL'yi aştı!


Geri Dön