27 / 04 / 2024

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değeri artacak!

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değeri artacak!

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değerinin artacağı öngörülüyor. Peki, hangi ilçeler il olacak? Konut sektöründe fiyatlar nasıl seyrediyor? İşte detaylar...



Türkiye genelinde konut fiyatlarının seyri merakla takip ediliyor. Bu kapsamda İstanbul’da ilk kez hem satılık hem de kiralık aylık fiyat değişiminde düşüş oldu. 

İstanbul’da Ekim ayında ilk kez hem satılık hem de kiralık aylık fiyat değişiminde düşüş gözlemlendi. Çevrim içi gayrimenkul platformu Emlakjet, ülke çapında ekim ayı verilerini açıkladı. 

Bu noktada ekimde Türkiye genelinde önceki aya göre satılık fiyatları aynı olurken, kiralık fiyatları ise yüzde 4’lük düşüş kaydetti. Kiralık konut fiyatlarında Eylül ayında da  yüzde 4’lük bir düşüş göstermişti. Emlakjet verilerine göre Ekim ayında İstanbul’da ilk kez hem satılık hem de kiralık aylık fiyat değişiminde gerileme oldu.

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değeri artacak!

TEKİRDAĞ'DA YÜZDE 10 ARTIŞ

Akit gazetesinin haberine göre, Ayrıca Tekirdağ ise satılıkta yüzde 4 ve kiralık aylık fiyat değişiminde yüzde 10 yükselişle ekimde ilk sıraya yerleşti. Öte yandan en çok konut aranan on şehirden altısında kiralık ve dördünde satılık aylık fiyat değişimi eksi yönde gerçekleşti. Aylık en fazla kiralık fiyat düşüşü yaşayan şehir ise yüzde 6’lık düşüşle Antalya oldu.

İl olması beklenen ilçelerdeki gayrimenkullerin değeri artacak!

İL OLMASI BEKLENEN İLÇELERDE FİYATLAR NASIL?

İl olma beklentisi en yüksek ilçeler Bandırma ve Alanya oldu. Kullanıcılara il olması beklenen ilçeler de soruldu. Ankete katılanların yüzde 53’ü söz konusu ilçelerin il olması durumunda burada yer alan gayrimenkullerin değerinin artacağı yönünde görüş belirtti.

TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında 2022 yılının Ekim ayına göre yüzde 8,7 gerileyerek 93 bin 761 olurken, Ocak-Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 14,3 azalışla 993 bin 835 olarak gerçekleşti.

En fazla konut aranan iller arasında İstanbul birinci sırada yer alırken, ilk kez hem satılık hem de aylık fiyat değişiminde görülen düşüş ile dikkat çekti.

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesi, ilçeler arasında konut arama sıralamasında birinci, Beylikdüzü’nü Ankara’nın Çankaya ve Bursa’nın Osmangazi ilçesi takip etti.

İl Özel İdaresi'nden bu ilde satılık 28 arsa!

Yedieminlerde bulunan araçların satışında yeni düzenleme...

Sel, fırtına ve yağıştan etkilenen KOBİ'lere müjde! 1 milyon TL'lik faizsiz kredi verilecek!


Geri Dön