23 / 07 / 2024

Gayrimenkulün parlak dönemi

Gayrimenkulün parlak dönemi

12 yıl süreyle ekonominin en parlak sektörlerinin başında inşaat, konut veya gayrimenkul geliyordu. Bir yerde inşaat sektörüne iktidar tarafından ekonominin motoru rolü biçildi.

Toprak yatırımı için önümüzdeki 2 ay fırsat dönemi

Altın ve dolar yükselirken yatırımcının son dönemde kafasını karıştıran sorulardan biri gayrimenkul yatırımı. Girişimci Mert Ergün, toprak yatırımında fırsat dönemi olduğunu söyleyerek nedenini açıkladı. Ergün toprağa yatırım yapanların altına göre iki kat kazanç sağladığını belirtti. 

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan gayrimenkul ticaretinde takas dönemi başladığını belirterek, paraya erişim zorluğu yaşayan ve ellerindeki gayrimenkulü satamayan vatandaşların konut, arsa, tarla, araba, hatta iş yerlerini değiş tokuş ettiğini söyledi.

Twitter Türkiye'de de altın tik dönemi başladı! Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı!

Elon Musk'ın satın alınmasının ardından Twitter'da "Altın Tik" dönemi başladı ve yapılan değişikliklerle gündeme geldi. Mavi, gri ve sarı tikleri kim alıyor? İşte yeni rozetlerin anlamı...

Arbid Turizm Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arbid Turizm Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de Omar A.A Al-M. tarafından kuruldu.

Ahmert Danışmanlık Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ahmert Danışmanlık Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da Bülent Şirin tarafından kuruldu!

Kartaca Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kartaca Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Ashraf Mohammed tarafından kuruldu.

Hamkar Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hamkar Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Khalıl Ahmad Hamkar, Nasır Ahmad Hamkar ve Wakıl Ahmad Hamkar ortaklığında kuruldu.

Atyab Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Atyab Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Sanayi Limited Şirketi  Küçükçekmece’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile Abdulwahhab A S tarafından kuruldu.

Adese Gayrimenkul'ün ilk 3 ayda 12.5 milyon TL'lik satış!

Adese Gayrimenkul'ün 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 12.5 milyon TL'lik satış elde etti. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün TFRS bilançosu varlık toplamı yüzde 0 oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün SPK düzenlemeleri çerçevesinde verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin toplamının kamuya son açıklanan konsolide TFRS bilançosu varlık toplamına oranı yüzde 0 oldu.

Alaçatı Danışmanlık Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alaçatı Danışmanlık Gayrimenkul İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Kazım Tüni tarafından kuruldu.

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 2. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün 1 Ocak 2020- 30 Haziran 2020 hesap dönemine ilişkin Gelir Tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunuldu. 

Gayrimenkulün parlak dönemi Haberi

Gayrimenkulün parlak dönemi

Hatta bu yılın başında ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından gayrimenkul rantlarının vergilendirilmesi taslağı kamuoyuna açıklandı ve seçim öncesinde yasallaştırılmak istendiği belirtildi. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan inşaat sektörüne zarar verir gerekçesiyle karşı çıktı ve taslak rafa kalktı. Bu önlem, yüksek kazançlar nedeniyle inşaat sektörünün girişimciler için çekici hale gelmesi nedeniyle sanayi sektöründen kaçışa yol açtığından getirilmişti.

Ali Babacan’ın geçmişte yapamadığını şimdi siyasi koşullar doğal yollardan yapıyor gibi. Ya da piyasa koşulları konut, inşaat ve gayrimenkul aleyhine dönebilir.



Borsada hisse senetleri işlem gören gayrimenkul yatırım ortaklıklarının özellikle yabancı yatırımcıların kararlı satışları nedeniyle yüzde 18’e varan düşüşler yaşadığı yer almıştı. Sektör temsilcileri ise “Emlakta su yolunu bulur” diyerek morallerini koruyordu. Ama emlak yatırımı sermaye yoğun bir yatırımdır. Geleceğe yönelik bir yatırımdır. Ancak değer...