04 / 05 / 2024

Gayrimenkulün tapuda satış değeri ile gerçek değeri arasındaki farklılık

Gayrimenkulün tapuda satış değeri ile gerçek değeri arasındaki farklılık

Bir gayrimenkul alıcısı veya satıcısı iseniz, “Satışa konu olan gayrimenkulün tapuda satış değerini gerçek değeri üzerinden göstermek zorundasın fakat bu değer “asgari beyan değeri”nin altında olamaz”

TMSF, İnanlar İnşaat'ın 138 gayrimenkulünü satıyor! Fiyatı dudak uçuklattı! 

TMSF, kayyum olarak atandığı İnanlar İnşaat'a ait çeşitli şehirlerde yer alan gayrimenkullerini toplu olarak satışa sundu. 138 gayrimenkulün toplam muhammen bedeli 206 milyon Türk Lirası olarak açıklandı. İhalenin son teklif günü de belli oldu. 

TMSF, Bank Asya'nın İzmir Torbalı Pancar OSB'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin İzmir Torbalı Pancar OSB'de yer alan alan gayrimenkulünü satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi.

PORTAŞ, Ankara'daki 1 konut ile 4 gayrimenkulünü 90 bin TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

PORTAŞ, Ankara ili, Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde yer alan 5 gayrimenkulünü satışa sunuyor. Peki satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatları kaç lira? Gayrimenkullerin büyüklükleri kaç metrekare? İşte ayrıntılar...

TMSF, Bank Asya'nın Yalova'daki gayrimenkulünü 14.3 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Yalova Altınova'da yer alan gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Edip Gayrimenkul Lüleburgaz Tesisleri'nin satışı tamamlandı!

Edip Gayrimenkul'ün aktifinde kayıtlı Kırklareli ili, Lüleburgaz ilçesi, Büyükkarıştıran Mahallesi'nde bulunan 8 adet parsel ve tesisin tamamının tapuda satış işlemi bugün itibarıyla tamamlandı.

KİPTAŞ'ın 5. Gayrimenkul Müzayedesi'nde hangi gayrimenkul ne kadara satıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ 5. Gayrimenkul Müzayedesi'ni gerçekleştirdi. Peki KİPTAŞ'ın 5. Gayrimenkul Müzayedesi'nde hangi gayrimenkul ne kadara satıldı? İşte ayrıntılar...

Adese Gayrimenkul'ün ilk 3 ayda 12.5 milyon TL'lik satış!

Adese Gayrimenkul'ün 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 12.5 milyon TL'lik satış elde etti. 

Gayrimenkulün satış değeri vergiyi nasıl etkiler?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında Gayrimenkulün satış değerinin vergiyi nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Türk Hava Kurumu Düzce'deki 4 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Düzce Merkez'de yer alan 4 adet gayrimenkulünü satışa çıkardı.

TMSF, Vural Plastik'in Adana'daki  gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Vural Plastik'in Adana'daki gayrimenkulünü 9 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Metin Feyzioğlu'ndan gayrimenkul alım satımı açıklaması!

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Tapuda gayrimenkul alım satımlarında avukatın da orada olmasını istiyoruz" dedi.

İhlas Gayrimenkul'ün 4.9 milyon TL'lik payları satışa sunulacak!

İhlas Gayrimenkul'ün yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 4 milyon 958 bin 907 TL olan payları Birincil Piyasada oluşacak fiyattan satışa sunulacak.

TMSF Asya Katılım Bankası'nın Sakarya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, TMSF Asya Katılım Bankası'nın Sakarya Erenler'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Gayrimenkulün tapuda satış değeri ile gerçek değeri arasındaki farklılık Haberi

Gayrimenkulün tapuda satış değeri ile gerçek değeri arasındaki farklılık

Gayrimenkul değerleme uzmanı Erol Canbay bu haftaki köşe yazısında, satışa konu olan gayrimenkulün tapuda satış değeri ile gerçek değeri arasındaki farklılıklara değindi Canbay yazında şu konulara yer verdi:


Bir gayrimenkul alıcısı veya satıcısı iseniz, idare size der ki; “Satışa konu olan gayrimenkulün tapuda satış değerini gerçek değeri üzerinden göstermek zorundasın fakat bu değer “asgari beyan değeri”nin altında olamaz!” Yani size hem gerçek değeri gösterin derken, öbür taraftan da size belediyenin tespit ettiği değerleri göstermenizin yolunu açar. Buraya kadar her şey normal. Ancak, ilgili belediyeden “asgari beyan değeri”ni aldığınız zaman, gerçek satış rakamınızla alakasız bir değerle karşılaşırsınız. Bazı istisnalar olmakla birlikte, bu değerlerin, gerçek değerin üçte biri ile beşte biri arasında bir rakam olduğunu görürsünüz. Peki ne yaparsınız? İster alıcı, ister...