03 / 05 / 2024

Gayrisıhhi müesseseler nelerdir

Gayrisıhhi müesseseler nelerdir

Biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan müesseseler, gayrisıhhi müessese olarak tanımlanıyor. Gayrisıhhi müesseseler listesi, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatları Yönetmeliğinde yer alıyor...

30. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? 10 bin polis alımı 2023 ne zaman? 10 bin polis alımı şartları nelerdir?

POMEM başvuruları gündemde yer alıyor. POMEM başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla beraber araştırmalar hız kazandı. Peki 30. Dönem POMEM başvuruları ne zaman? İşte detaylar!

Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı personel alımı gündemde olan konulardan biridir. 18 bin 305 personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar!

MSB personel alımı! MSB personel alımı şartları nelerdir? Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı ne zaman?

MSB personel alımına dair merak edilen detaylar son sürat devam ediyor. Peki Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı ne zaman? İşte MSB 30 bin personel alımına dair detaylar!

MEB 5 bin personel alımı yapacak! MEB personel alımı ne zaman? MEB sözleşmeli personel alımı şartları nelerdir?

MEB 5 bin personel alımı gündemde yer alan konular arasındadır. İşte MEB personel alımına dair sorulan sorular!

Et ve Süt Kurumu personel alımı 2023! Et ve Süt Kurumu personel alım şartları nelerdir?

Et ve Süt Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu. Peki Et ve Süt Kurumu personel alım şartları nelerdir? İşte detaylar!

AFAD personel alım! AFAD personel alımı için nereye başvurulur? AFAD personel alım şartları nelerdir?

AFAD iş başvurusu gündemde yer alıyor. AFAD acil personel alımı yapacağını duyurdu. İşte 2023 AFAD personel alımına dair detaylar!

AFAD personel alımı 2023! AFAD 16 ilde 106 personel alacak! AFAD personel alımı şartları nelerdir?

AFD personel alımında bulunacak. AFAD 16 ilde 106 personel alacak. İşte AFAD personel alımı şartları!

PTT isteyen herkese 10 bin TL dağıtıyor!  Sadece SMS atmanız yeterli! Bu para kapış kapış gidiyor!

Nakit paraya ihtiyacı olanlar için çeşitli bankalardan kampanya haberleri duyurulurken, PTT’den de bir müjdeli haber daha geldi. Peki, PTT’den 10 bin lira kredi çekme işlemi nasıl yapılır? Başvuru detayları ve katılım şartları nelerdir? İşte detaylar...

BOTAŞ 261 personel alımı ne zaman? BOTAŞ personel alımı şartları nelerdir? BOTAŞ 261 personel alımı başladı mı?

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi(BOTAŞ) 261 personel alımı yapacağını duyurdu. İşte BOTAŞ personel alımına dair detaylar!

Ticaret Bakanlığı 92 denetmen yardımcısı alım şartları nelerdir? Kimler denetmen yardımcısı olabilir?

Ticaret Bakanlığı, 92 denetmen yardımcısı alım ilanını yayımladı. Peki kimler denetmen yardımcısı olabilir, denetmen yardımcısı ne iş yapar? İşte aranan sorunun yanıtı…

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir? Tarım ve Orman Bakanlığı 1613 personel alımı branşları!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımına dair merak ediliyor. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı 1613 personel alımı detayları!

PTT personel alımı! PTT personel alımı 2022 başvuru nasıl yapılır? PTT personel alımı şartları nelerdir?

PTT personel alımına dair detaylar, iş arayışında olan kişiler tarafından merakla araştırılmaktadır. İşte PTT personel alımına dair detaylar!

Barınma yardımı kimler alabilir? Barınma yardımı şartları nelerdir?

Barınma yardımı Aile sosyal destek çatısı altında verilen bir ödemedir. Bu yardımın nasıl alındığı ve kimlerin aldığı çok sık sorulmaktadır. İşte barınma yardımına dair bilinmesi gerekenler!

Gayrisıhhi müesseseler nelerdir Haberi

Gayrisıhhi müesseseler nelerdir

Gayrisıhhi müesseseler listesi!

Faaliyeti sırasında çevresinde bulunanlara biyolojik, kimyasal, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden az veya çok zarar veren veya vermesi muhtemel olan ya da doğal kaynakların kirlenmesine sebep olabilecek müesseseler, gayrisıhhi müessese olarak tanımlanıyor. Gayrisıhhi müesseseler; birinci sınıf, ikinci sınıf ve üçüncü sınıf olmak üzere sınıflara ayrılıyor.


Birinci sınıf gayrisıhhî müessese: Meskenlerden ve insanların ikametine mahsus diğer yerlerden mutlaka uzakta bulundurulması gereken işyerlerine deniyor.


İkinci sınıf gayrisıhhî müessese: Müessesenin faaliyeti gerektirdiği takdirde meskenlerden ve insanların ikametine mahsus diğer yerlerden, inceleme kurulunca teklif edilip yetkili idare tarafından uygun görülecek bir mesafede faaliyette bulunması gereken işyerlerini ifade ediyor.


Üçüncü sınıf gayrisıhhî müessese: Meskenlerin ve insanların ikametine mahsus diğer yerlerin yakınında kurulabilmekle birlikte sıhhî yönden denetim altında bulundurulması gereken işyerleri olarak tanımlanıyor. Gayrisıhhi müesseseler listesi,...