03 / 05 / 2024

Gazete bayileri kira zammı

Gazete bayileri kira zammı

İBB'nin gazete ve ürün satış büfelerine yaptığı yüzde 500 oranındaki zam ile ilgili taraflar uzlaşmak amacıyla masaya oturdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Karasu, görüşmelere ilişkin "Uzlaşmadan yanayım, bekleyip göreceğiz" dedi. 

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı... Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yasası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte hükümet harekete geçti. Bu kapsamda evlerin turizm amaçlı olarak kısa dönem kiralanması uygulamasına yönelik sınırlamalar getirildi. Kanun 2 Kasım 2023’te Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?

Hükümetin kira adımı boşa çıktı! Ev sahipleri yasal limiti aştı

Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hükümetin 1 Temmuz'a kadar kiraya yüzde 25 üst limit koymasına rağmen ev sahipleri yasal sınırı çoktan aştı.

Lojman kira bedelleri 2021!

2021 yılında kamu konutlarında ikamet edecek memurların ödeyecekleri kira bedelleri bugünkü Resmi Gazete'de açıklandı. İşte lojman kira bedelleri 2021...

Lojman kira fiyatları 2021!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği'ne göre lojman kira fiyatlarına 2021 yılında zam geldi. İşte lojman kira fiyatları 2021...

İBB ile büfe işletmecileri arasındaki zam tartışmasında taraflar masada!

İBB'nin gazete ve ürün satış büfelerine yaptığı yüzde 500 oranındaki zam ile ilgili taraflar uzlaşmak amacıyla masaya oturdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Karasu, görüşmelere ilişkin "Uzlaşmadan yanayım, bekleyip göreceğiz" dedi. 

Gazete bayilerinin büfe yenileme isyanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kiralarına yüzde 560 oranlarına ulaşan oranlarda zam yaptığı gazete bayileri, büfelerin yenilenmesi amacıyla 300 bin TL'ye ulaşan maliyetlerin ön ödemeyle tahsil edileceği haberine isyan etti.

Gazete büfelerinden İBB'ye: 300 bin TL neye göre belirlendi?

İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, İBB'nin büfe kiraları zammına ilişkin, “İBB büfeler için ‘Bir yandan ihaleye çıkılacak’ diyor bir yandan 300 bin TL’ye kadar para istiyor. İhale olmadan bu bedel nasıl belirlendi?” diye konuştu.

Gazete bayilerinin yüzde 560 kira zammı tepkisi!

İBB, gazete satış büfelerinin kiralarına yüzde 560'a varan zam yaptı ve yenileme için büfelere 300 bin TL'ye kadar maliyet çıkacağını duyurdu. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, "Bu paraları ödememizin imkânı yok. İmamoğlu'ndan 1 aydır randevu talebim var. Onu yanılttıkl

Büfecilerden İBB önünde yüksek zam protestosu!

İstanbul Tekel-Gazete Bayileri Esnaf Odası üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin büfe kiralarına yaptığı yüksek zammı protesto etti.

İBB'den büfe kiralarıyla ilgili açıklama: Büfelere verilen kira desteği sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs izolasyonunun yaşandığı dönemde gazete ve ürün satış büfelerine verdiği kira indirim desteğini, normalleşme sürecinde de sürdürüyor. 

Yeni kanunla binlerce kişiye kira desteği verildi!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Resmi Gazete'de yayımlanan karar kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra gelir, kurumlar, gümrük vergileri ve KDV istisnasından yararlanma imkanı sunulacağını vurguladı.

Lojman kira fiyatları 2020!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında lojman kira fiyatlarına 2020 yılında zam geldi. İşte lojman kira fiyatları 2020...

Gazete bayileri kira zammı Haberi

Gazete bayileri kira zammı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mülkiyetinde olan gazete ve ürün satış büfelerinin yetkisi, İBB Meclisi’nin aldığı kararla İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş.’ye devredildi. Büfe kiraları ortalama yüzde 500 zamlandı. Milliyet'ten Eren Aka'nın haberine göre; büfe sahipleri ve işletmecileri, ‘yenileme’ adı altında kendilerinden 80 ile 300 bin TL arası ödeme istendiğini belirtti. 7 gün içerisinde yeni zamlı sözleşmeyi imzalamayan bayiler için ise 1 Ekim’e kadar ihaleye çıkılacağı açıklandı. Büfe işleten esnaf, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanlış bilgilendirildiğini dile getirerek bu uygulamadan vazgeçilmesi için çağrı yaptı. 

‘Uzlaşmadan yanayım’

Edinilen bilgiye göre İBB yetkilileri ile İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu ve bazı oda yetkilileri önceki gün görüştü. İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu, "İBB yetkilileri ile...