05 / 05 / 2024

Gazi Eğitim Fakültesi

Gazi Eğitim Fakültesi

Gazi Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Dinçtürk: "Üniversitemizdeki depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binaların yıkımında, 150 ton çıkması gereken demir miktarının 32 ton olduğu görüldü"

AUZEF sınav takvimi artık açıklandı!  İşte 2023 sonbahar dönemi vize, bitirme, telafi ve tek ders sınavları tarihleri

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, öğrencilerin merakla beklediği güz dönemi sınav takvimini resmi internet sayfasında duyurdu. AUZEF sınavları, her ders için 20 sorunun yer aldığı çoktan seçmeli test formatında gerçekleşecek. Peki sınav tarihleri ne zaman?

Bakan Işıkhan duyurdu: Şehit ve gazi çocuklarına eğitim yardımı ödemeleri yarın yapılıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, şehit ve gazilerin çocukları ile gazilere yönelik eğitim yardımı ödemelerinin yarın yapılacağını duyurdu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binasının açılışı gerçekleşti.

Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve BİNAA Toplum Kalkınma Derneği iş birliğiyle Zeytin Dalı Harekatı Güvenli Bölgesi'nde bulunan Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek.

İÜC Veteriner Fakültesi'nin yıkımına başlandı!

Silivri civarında 26 Eylül tarihinde yaşanan Richter ölçeğine göre 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Avcılar'da bulunan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi binası yıkılıyor.

Tabiat Ana Turizm Eğitim Sağlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tabiat Ana Turizm Eğitim Sağlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Gazi Özinan ve Ayşe İbiş ortaklığında kuruldu.

İstanbul Üniversitesi'nin taşınan fakültelerinde eğitim başladı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul'daki depremden etkilendiği için taşınan fakültelerde eğitim öğretimin başladığını belirtti.

Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatına sıkı takip!

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, SEKA arazisi üzerinde inşaatı süren Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatını inceledi.

Suriye'de Gaziantep Üniversitesi'ne bağlı 3 fakülte kurulacak!

Suriye'de Gaziantep Üniversitesine bağlı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El-Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olmak üzere 3 ayrı fakülte kurulmasına karar verildi.

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi!

İstanbul Araştırma ve Eğitim Hastanesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne devredildi. İstanbul Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı hastane binalarının değiş tokuşunu yaptı.

İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne 60 öğrenci alacak!

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Mimarlık Fakültesi 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için 60 öğrenci alacak. Fakültenin öğretim dili yüzde 30 İngilizce olacak.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurulacak!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı. Üniversitede eğitime devam eden Sağlık Yüksekokulu fakülteye dönüştürülecek.

Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi açıldı!

Okan Üniversitesi, Tuzla'da 8 bin metrekare kapalı alanda 140 üniteye sahip Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ni açtı..

Gazi Eğitim Fakültesi Haberi

Gazi Eğitim Fakültesi

Gazi Üniversitesinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binaların yıkımında, bu yapılarda 150 ton yerine 32 ton demir kullanıldığı ortaya çıktı.


Gazi Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı İsa Dinçtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitedeki eğitim binalarının eskidiğini ve yetersiz hale geldiğini söyledi.


Bu kapsamda geçen yıl Rektörlük tarafından özel firmalara yaptırılan çalışmalarda, bazı binaların depreme dayanıksız olduğunun belirlendiğini anlatan Dinçtürk, Gazi Eğitim Fakültesi K ve L blok ile Mavi Ev Sosyal Tesisi binalarının yıkımının zorunlu hale geldiğini, bunların yerine daha kapsamlı, işlevsel ve modern bilimin gereklerine uygun eğitim binalarının yapılmasının planlandığını bildirdi.


Binaların yıkım işinin neredeyse tamamlandığını dile getiren Dinçtürk, yıkımı yürüten firmaların, binaların malzeme kalitesi açısından yetersiz olduğunu tespit ettiklerini anlattı.


Üniversitedeki depreme dayanıksız olduğu belirlenen bu binaların yıkımında, 150 ton çıkması gereken...