06 / 05 / 2024

gaziantep adliye binası kültür ve sanat merkezi olacak

gaziantep adliye binası kültür ve sanat merkezi olacak

Gaziantep'teki eski adliye binası, restorasyon çalışmalarının ardından "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek.

Dünyanın en büyük adalet sarayı geliyor! Ankara Adliyesi 40 ay içinde tamamlanacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'ya yapılacak yeni adliye binasının inşaat çalışmalarının başladığını belirterek, 40 ay içerisinde tamamlanacağını açıkladı. 

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

Aydın Söke'de yeni adliye binası inşa edilecek!

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, mevcut adliye binasının yetersizliğinden dolayı Söke’ye yeni bir adliye binası inşa edileceğini açıkladı.

‘Çürük raporlu’ Büyükçekmece Adliye binası hala tahliye edilmedi!

Olası bir depremde ağır hasar ve yıkım riski olduğu için acil boşaltılması bildirilen Büyükçekmece Adliyesi için henüz harekete geçilmedi. Avukat Orhan Kılıç, yüzlerce insanın ölüm tehlikesi yaşadığını aktardı.

Gaziantep’e 300 yataklı yeni hastane binası inşa edilecek!

Sağlık Bakanlığı tarafından Gaziantep'e 300 yataklı hastane ek binası inşa edilecek. 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne ek bina olarak yapılacak hastanede 140’ı tek kişilik olmak üzere 182 oda bulunacak. 

Büyükçekmece Adliye binasına depreme dayanıksız raporu: Göçme riski var!

Uzmanlar büyük İstanbul depreminin kapıda olduğuna ve acilen önlem alınması gerektiğine her gün dikkat çekerken Büyükçekmece Adliyesi’nin depreme dayanıksız olduğu Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği (TBDY) çerçevesinde alınan raporla öğrenildi. 

Yeni Zelanda'da dev kasaba 7,5 milyon dolara satılıyor!

Yeni Zelanda'da 2006 yılında yapımı tamamlanan Vahşi Batı kasabası 7,5 milyon dolara satılıyor. Kasabada bir tahta şerif ofisi, sinema salonu olarak ikiye katlanan bir adliye binası ve hatta lisanslı bir salon bulunuyor.

Bursa Orhangazi'deki Adliye Sarayı binası inşaatında son durum!

Bursa Orhangazi ilçesindeki yeni Adliye Sarayı binası inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Dış cephe kaplamaları biten binanın yaz döneminde açılması hedefleniyor...

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

Bayram Yılmazkaya'dan Gaziantep'te yapılacak millet bahçelerine tepki!

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun ve etrafındaki valilik binasının yerine millet bahçesi yapılacak olmasına tepki gösterdi. Yılmazkaya, ilde 80 okulun inşaatının ödenek sıkıntısı nedeniyle durdurulduğunu söyledi...

Yüreğir'deki adliye binasının inşaatı TBMM gündeminde!

Adana Yüreğir'de 2014 yılında yapımına başlanan adliye binasının ne zaman hizmete açılacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bulut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gaziantep Havalimanı'nın inşaatı hızlanacak!

Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Gaziantep Havalimanı'nda yeni terminal binasının inşaat çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

Bursa Hürriyet Mahallesi Adliye Binası yıl sonunda tamamlanacak!

Bursa Hürriyet Mahallesi Taşkıranlar Mevkiinde inşaatı süren yeni Adliye Binasının inşaatının yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

gaziantep adliye binası kültür ve sanat merkezi olacak Haberi

gaziantep adliye binası kültür ve sanat merkezi olacak

Gaziantep'teki eski adliye binası, restorasyon çalışmalarının ardından "Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek.


1950'li yıllarda yapılan, uzun yıllar hükümet ve adliye binası olarak kullanılan tarihi yapının yaklaşık 1 yıl önce Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Cinayetten boşanmalara, uyuşturucudan dolandırıcılığa kadar birçok suçun karara bağlandığı, haksızlığa uğrayanların da adalet aradığı salonlarda restorasyonun ardından sanat eserleri sergilenecek.


"Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi" olarak hizmete girecek 3 bloktan oluşan 4 katlı binada; sanat galerisi, sergi salonları, çocuk sanat merkezi, kütüphane, tiyatro, el işi, yetenek geliştirme, ebru sanatı gibi güzel sanatlar kursları ve adliye müzesi olacak. Ağır Ceza Mahkemesinin duruşma salonu olarak kullanılan büyük salon ise seminer, sempozyum ve söyleşilere ev sahipliği yapacak.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm...