04 / 05 / 2024

gaziantep Hassa-Dörtyol Tünel Projesi

gaziantep Hassa-Dörtyol Tünel Projesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gaziantep ile İskenderun Limanına daha kısa mesafeden ulaşımını sağlayacak Hassa- Dörtyol Tünel Projesi'ni yatırım programına aldı.

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

12 saatlik yol 5 saate düşüyor! Akdeniz’de 3 tünel ve 1 viyadük açılacak

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Sahil Yolu'nda bu sene üç tünel ve bir viyadüğün hizmete açılacağını belirtti. İşte detaylar…

TOKİ Hatay Dörtyol 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Yüzde 10 peşinat

TOKİ Hatay Dörtyol 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Dörtyol'da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Dörtyol'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Dörtyol konut projesi...

Hatay Dörtyol için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili Dörtyol ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay Dörtyol'da 76.7 milyon TL'ye icradan satılık hastane binası!

T.C. Dörtyol İcra Dairesi, Hatay ili, Dörtyol ilçesi, Özerli Mahallesinde yer alan 11 bloklu hastane binasını 76 milyon 741 bin 608 TL'ye satıyor...

Beckham çifti malikanelerine tünel açtırıyor!

Dünyaca ünlü eski futbolcu David Beckham ve eşi Victoria Beckham malikanelerine tünel açtırıyor...

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışmaları tamam!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nın Kabataş’a uzanan ikinci kısmında da tünel çalışmaları bitti. Tüm tünellerinin tamamlanması nedeniyle 6 Kasım'da İBB Başkanı İmamoğlu’nun katılımıyla tören düzenlenecek...

İstanbul'a 18 yeni tünel geliyor!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, seçim projeleri kapsamında D-100 kara yolu ve TEM'e alternatif tünel ağı planlandığı bildirildi.

Dörtyol-Hassa Projesi'nin akıbeti TBMM gündeminde!

Dörtyol-Hassa Projesi'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, sorularını Bakan Turhan'a sordu...

Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'ne ilişkin 3 soru mecliste!

Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'nin başlama zamanı ve toplam bütçesi meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Gaziantep kentsel dönüşüm toplantısı 27 Şubat'ta!

Gelişmiş sanayisi ile Türkiye’nin en büyük 8’inci şehri olmasının yanı sıra kültür ve gastronomi başkenti de olan Gaziantep, kentsel dönüşüm konusunda da iddialı şehirlerden biri olma yolunda ilerliyor.

Avrasya Tüneli için Tünel Hikayeleri yarışması!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren ve Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. tarafından yapılan Avrasya Tüneli için “Tünel Hikayeleri” adıyla bir yarışma düzenliyor.

Mim Mühendislik tünel projelerinde öncü!

Mim Mühendislik, İstanbul ve Ankara metrosu başta olmak üzere onlarca projeye imza attı. Mim Mühendislik’in Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Sultanoğlu “Nerede tünel var, biz oradayız. Bu sektörde dünyada ilk 3’teyiz” diye konuştu.

gaziantep Hassa-Dörtyol Tünel Projesi Haberi

gaziantep Hassa-Dörtyol Tünel Projesi

Gaziantep ile İskenderun Limanına daha kısa mesafeden ulaşımını sağlayacak Hassa- Dörtyol Tünel Projesi'nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yatırım programına alındı.


Birbiriyle bağlantılı 4 ayrı tünelin bulunduğu projenin ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte İskenderun Limanına ulaşım mesafesi Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinden 80 kilometreye ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinden yaklaşık 110 kilometreye düşmüş olacak. Yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak tünel projesi, bütün bölge şehirlerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanından dünyaya göndermesini, böylece işadamlarının elde edeceği zaman ve maliyet tasarrufu sayesinde rekabet gücünün olumlu etkilenmesi açısından büyük önem taşıyor. Projenin yatırım programına alınmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Yaşanan bu gelişme proje açısından oldukça önemlidir. Bundan sonraki sürecin de hızlı...