04 / 05 / 2024

gaziantep imar durum

gaziantep imar durum

Gaziantep'te gittikçe içinden çıkılmaz hal alan imar yapılaşmalarında en büyük şikayet, bazı bölgelerin imara açılmasına rağmen henüz yapılaşmaya geçilmemesi yolunda.

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

İmar affı bekleyenler dikkat! İmar barışı geliyor mu? İşte bütün detaylar!

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde... Binlerce kişi imar barşışı beklerken son durum hakkında bilgi almak isteyenler "İmar affı çıkacak mı?" diye soruyor.

İmar affında son durum! İmar affı ne zaman olacak? 2023 imar affı çıkacak mı? Torba yasada imar affı var mı?

İmar affına dair son durum aralık ayının ilk günlerinde vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan imar barışı yasa teklifi, 11 Ekim’de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona gönderilmişti.

İmar affı çıkacak mı? İmar affı ne zaman çıkacak? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Milyonlarca insan 'İmar affı çıkacak mı?, İmar affı ne zaman çıkacak?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki imar affında son durum ne? İşte ayrıntılar...

9'uncu imar affına Şehir Plancıları Odası'ndan tepki! İmar barışında son durum!

Büyük Birlik Partisi  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici, İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu ve imar affı yeniden gündeme geldi. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, imar affı teklifi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar...

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Gaziantep Şahinbey’de imar tartışması!

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AKP Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın Yamaçtepe’deki arsaları gündemden düşmüyor. Taraflardan konuya ilişkin yeni açıklama geldi.

Gaziantep Millet Bahçesi çalışmalarında son durum!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yıkılan Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine inşa edilecek millet bahçesi alanında inceleme gerçekleştirdi. 

Gaziantep Şehir Hastanesi'nin inşaatında son durum ne? 

Gaziantep'te yapımı devam eden şehir hastanesinin inşaatı aralıksız devam ediyor. 1900 yataklı olması beklenen hastane çevre illere de hizmet verecek. 

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

gaziantep imar durum Haberi

gaziantep imar durum

Gaziantep'te gittikçe içinden çıkılmaz hal alan imar yapılaşmalarında en büyük şikayet, bazı bölgelerin imara açılmasına rağmen henüz yapılaşmaya geçilmemesi yolunda. Bu arada emlak dünyasının iki önemli ismi Mehmet Aykaç ve Ramazan Aslan ise dikkatleri belediyelerin DOP uygulamasına çekti. Ramazan Aslan, Belediyelerin yüzde 40, 50, 60 DOP alması insanlarda kafa karışıklığı yaratıyor. Herkesi huzursuz ediyor. Bunun standart hale getirilmesi gerekiyor"derken, Mehmet Aykaç ise, "Belediyeler yüzde 40 DOP, yüzde 10'da bağış istiyorlar. Belediyeler 40 hakkını alacak, ama başka bir şey almayacak. Eğer yüzde 60 almak istiyorsan, o zaman vatandaşın istediği projeyi kabul edeceksin"diye konuştu.


AYTAÇ: 50 YIL HESAPLANMALI

Gaziantep Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Aytaç, şehrin dört bir tarafının imara açılması gerektiğini, böylelikle arsa fiyatlarının yükselişinin önüne geçileceğini söyledi. Aytaç, "İmar konusunda benim gönlümden...