04 / 05 / 2024

gaziantep kahvehaneden kıraathaneye dönüş projesi

gaziantep kahvehaneden kıraathaneye dönüş projesi

Şehitkamil Belediyesince başlatılan " Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş " projesi kapsamında 90 kahvehaneye kütüphane kurularak, müşterilerin kitap okuyup arkadaşlarıyla sohbet edeceği ortamlar oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi… Çiftçiye sıfır faizli kredi imkânı geliyor!

Gaziantep’te Köy Evleri Anahtar Teslim Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere 10 farklı müjdeleri olduğunu açıkladı. Çiftçilere hiç faiz ödemeden kredi alma imkanı  veriliyor. İşte ayrıntılar…

Dedeman Holding 2022'de otel yatırımlarını artıracak!

Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep'te kültür turizmi için yatırımlar yapılan Dedeman Holding 2022'de de çalışmalarına devam edecek.

Gaziantep Hükümet Konağı yerine millet bahçesi yapılacak! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Hükümet Konağı binasının yıkılıp yerine millet bahçesi inşa edileceğini açıkladı. 

Gaziantep'te 12 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Gaziantep İli Şahinbey Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şahinbey Kıbrıs'ta yer alan gayrimenkulü 12 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

Gaziantep'te 26.4 milyon TL'ye satılık 6 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep, Şahinbey, Kızılhisar Mahallesi'nde yer alan 6 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin toplam satış bedeli 26 milyon 384 bin 739 TL olarak belirlendi.

Haznevi Tarikatı Gaziantep'te külliye inşa ediyor!

Suriye merkezli Haznevi Tarikatı, Gaziantep’te sadece Suriyelilerin çalıştığı 67 bin metrekarelik arsa üzerinde devasa bir külliye inşa ettiriyor.

Gaziantep Mecidiye Han tamamlanıyor!

Gaziantep’in kültürel değerlerinin yansıması olacak olan Mecidiye Han’daki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor.

Gaziantep Yaylacık'a yeni sosyal tesis!

Şahinbey Belediyesi, Yaylacık Mahallesi'nde hayata geçirdiği cami ve sosyal tesis açılışını yaptı.

Gaziantep Güvenevler Sanat Merkezi açıldı!

Gaziantep’te kültürel ve sanatsal etkinliklerin daha çok yapılması için imkanı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Güvenevler Sanat Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Şehitkamil Sanat Merkezi açılış için gün sayıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’in kültür-sanat hayatına farklı bir boyut kazandıracak olan Şehitkamil Sanat Merkezi’ni inceledi.

ÖİB 3 ildeki 10 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Adana, Gaziantep ve Kırıkkale'deki 10 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor..

Gaziantep Kahramanlık Müzesi’nin temeli atıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi’nin temeli, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in katılımıyla düzenlenen görkemli bir törenle atıldı.

Gaziantep'te öğretmenlere ev müjdesi!

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı.

gaziantep kahvehaneden kıraathaneye dönüş projesi Haberi

gaziantep kahvehaneden kıraathaneye dönüş projesi

Gaziantep'te, Şehitkamil Belediyesince başlatılan uygulama sayesinde kütüphane kurulan kahvehaneler, geçmişte, okunan kitaplar eşliğinde sosyalleşmenin aracı olarak görülen kıraathanelere dönüştürülüyor.


Yaklaşık 2 yıl önce başlatılan "Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş" projesi kapsamında kıraathanelere eski misyonu yeniden kazandırılıyor. İlçenin genelini kapsayacak şekilde belirlenen 90 kahvehaneye kütüphane kuran belediye yetkilileri, müşterilerin kitaplarla haşır neşir olmasına vesile oluyor.


Vatandaşların da memnun olduğu uygulamanın daha fazla mekana yayılması için çalışmalar sürüyor.


Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte içilen meşrubatlar eşliğinde kitap, gazete ve dergi okunan kıraathanelerin günümüzde bu misyonundan uzaklaştığını söyledi.


Kıraathanelerin geçmişte entelektüel alt yapının geliştirildiği ve sosyalleşmenin önemli bir aracı olarak görüldüğünü ifade eden Fadıloğlu, artık bu mekanların çay kahve içilen ve çeşitli oyunların oynandığı mekanlar haline geldiğini vurguladı.


Kıraathane kültürünün yaşatılarak, günümüz gençliğine yararlı...