15 / 05 / 2024

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor.

TOKİ uzmanı Taşdemir: Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Gaziantep'te konut inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor. TOKİ uzmanı Taşdemir, Gaziantep’te 7040 adet konutun inşaat çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Gaziantep İslahiye'deki deprem konutlarında dış cephe çalışmaları yapılıyor!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığının yaptığı deprem konutlarında kaba inşaatı biten 10 blokta mantolama çalışmaları yapılıyor.

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

Gaziantep Şahinbey'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Boğaziçi Bulvarı 2’inci etap çalışmalarına sokağa çıkma yasağında da hızla devam ediyor.

Gökhan Çeliktürk: Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başta olmak üzere, tüm yetkililere çağrıda bulundu. Çeliktürk, “Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulmalı” dedi…

Gaziantep Şahinbey'de restorasyon çalışmaları hız kesmiyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi Gaziantep’in tarihi mekânlarını restore ederek turizme kazandırmak için çalışmalarına ara vermeden çalışıyor.

Elbistan Göksu karayolu yapım çalışmaları mecliste!

Elbistan Göksu karayolu yapım çalışmaları meclis gündeminde konu oldu. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç yol yapım çalışmalarına ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı!

44 yıl önce yaptırılan Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nın yıkım çalışmaları başladı. Stadın yerine Millet Bahçesi yapılacak...

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 

Mithatpaşa’ya değer katacak projede çalışmalar sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Altgeçidi üzerinde oluşturduğu, meydan projesinde çalışmalarına hızla devam ediyor.

İzmir'de kent meydanı çalışmaları sürüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Karayolu Alt Geçidi üzerinde oluşturduğu ve yeşil dokusu, farklı peyzaj uygulamaları ve oyun gruplarıyla bölgeye önemli bir değer katacak meydan çalışmalarının yüzde 65’ini tamamladı.

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinde çalışmalar bu sabah başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabında çalışmalar bu sabah başladı...

Dolmabahçe-Ayazağa tünellerinin 1. Etap çalışmaları başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabında çalışmalar başladı..

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları Haberi

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor. Toplam 60 kilometrelik Gaziantep-Kilis yolu artan trafik yüküyle yol üzerinde çökmeler tespit eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yoldaki asfaltı yenilemek için bir süre önce çalışma başlattı.


Bu kapsamda yapısı bozulan yoldan dolayı yol yüzeyinde su birikmelerinin oluştuğu ve bunun önlenmesi için yolun standartı yükseltiliyor. Ayrıca, 13 kilometre uzunluğunda 25 metre genişliğinde mevcut durumu eski sathi kaplama ve standartları düşük olan Kilis yolu plentmiks temel-binder ve aşınma tabakası sıcak asfaltı serildi.


Proje kapsamında 81 bin ton sıcak asfalt ve 114 bin ton plentmiks temel yapımı planlanıyor. Yolun 25 metre genişliğinde, 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş ve her iki tarafta 1,5 metre banket ile 20 cm plentmiks temel...