28 / 04 / 2024

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep-Kilis Karayolu çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor. Toplam 60 kilometrelik Gaziantep-Kilis yolu artan trafik yüküyle yol üzerinde çökmeler tespit eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yoldaki asfaltı yenilemek için bir süre önce çalışma başlattı.


Bu kapsamda yapısı bozulan yoldan dolayı yol yüzeyinde su birikmelerinin oluştuğu ve bunun önlenmesi için yolun standartı yükseltiliyor. Ayrıca, 13 kilometre uzunluğunda 25 metre genişliğinde mevcut durumu eski sathi kaplama ve standartları düşük olan Kilis yolu plentmiks temel-binder ve aşınma tabakası sıcak asfaltı serildi.


Proje kapsamında 81 bin ton sıcak asfalt ve 114 bin ton plentmiks temel yapımı planlanıyor. Yolun 25 metre genişliğinde, 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş ve her iki tarafta 1,5 metre banket ile 20 cm plentmiks temel ve bitümlü sıcak karışım şeklinde olduğu vurgulandı. Öte yandan 13 kilometrelik kısmının yenileneceği asfaltlama çalışmasında, 7 kilometrelik kısım tamamlanarak sürücülerin kullanımına açıldı. Geri kalan kısımda ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.


Milliyet 


Bu haber Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 'nde şu şekilde yer aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor.


Tamamı 60 kilometrelik olan Gaziantep-Kilis arası yolun artan trafik yükünü taşıyamadığından dolayı yol üzerinde çökmeler oluştuğunu tespit eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yoldaki asfaltı yenilemek için bir süre önce çalışma başlattı.

 

Bu kapsamda yapısı bozulan yoldan dolayı yol yüzeyinde su birikmelerinin oluştuğu ve bunun önlenmesi için yolun standartı yükseltiliyor. 

 

Ayrıca, 13 kilometre uzunluğunda 25 metre genişliğinde mevcut durumu eski sathi kaplama ve standartları düşük olan Kilis yolu plentmiks temel-binder ve aşınma tabakası sıcak asfaltı serildi.


Proje kapsamında 81 bin ton sıcak asfalt ve 114 bin ton plentmiks temel yapımı planlanıyor. Yolun 25 metre genişliğinde, 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş ve her iki tarafta 1,5 metre banket ile 20 cm plentmiks temel ve bitümlü sıcak karışım şeklinde olduğu vurgulandı.

 

Öte yandan 13 kilometrelik kısmının yenileneceği asfaltlama çalışmasında, 7 kilometrelik kısım tamamlanarak sürücülerin kullanımına açıldı. Geri kalan kısımda ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön