14 / 05 / 2024

Gaziantep-Kilis Karayolu yenileme

Gaziantep-Kilis Karayolu yenileme

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Kilis'teki 26 bin 253 afet konutunun kurası bu ay çekilecek!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş ile Gaziantep, Malatya ve Kilis'te konutları yıkılan ya da ağır hasar gören afetzedeler için inşa edilen konutların kuraları bu ay içerisinde çekilecek.

Deprem bölgelerinde yapılandırma için son günler

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında bulunan ve mücbir sebep durumu sona eren illere yeniden yapılandırma imkanı sunuluyor. Bu iller arasında Adana, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki vatandaşlar ile Sivas'ın Gürün ilçesi yer alıyor.

Gaziantep Şahinbey için son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gaziantep Şahinbey ilçesi Bey ve Eyüpoğlu mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bölge yenileme alanı ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 31856 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Limak Gaziantep'te Çimentepe projesiyle 5 bin 500 konut inşa edecek!

Gaziantep'ten Kilis'e taşınan eski çimento fabrikasının yer aldığı arazinin imar planları tamamlandı. Limak Holding söz konusu arazide Çimentepe Projesi ile 5 bin 500 konut inşa edilecek. 

Gaziantep ve Kilis'te acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep ve Kilis'te Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Gaziantep'te acele kamulaştırma yapılacak!

154 kV Fevzipaşa Brş.N.-K.Dağı RES Brş.N.-Gaziantep-2 Brş. Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi kapsamında acele kamulaştırma yapılacak...

Gaziantep-Oğuzeli karayolu yapım çalışması mecliste!

MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Gaziantep-Oğuzeli karayolu yapım çalışmasının son durumunu meclis gündemine taşıdı..

Gaziantep-Nurdağı karayolu sorunu meclis gündeminde!

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Gaziantep-Nurdağı karayolundaki problemlere ve yapılması öngörülen duble yolun durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

TOKİ'nin inşa ettiği kulekollar Mehmetçik'e zırh oldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin Gaziantep-Kilis sınır hattında inşa ettiği 22 kulekol, terör örgütlerinin saldırılarına geçit vermiyor.

Gaziantep Şahinbey Kahvelipınar sözleşme dönemi başladı!

Gaziantep Şahinbey Kahvelipınar 725 Konut Kentsel Yenileme Projesi Sözleşme İmzalama İşlemleri bugün başladı. Sözleşmeler 21 Temmuz'a kadar imzalanacak..

Gaziantep Korutürk Caddesi'ne 1,8 milyonluk yenileme!

Gaziantep Cephe ve Kentsel Düzenleme Tasarım Projesi son sürat devam ediyor. Proje kapsamında Korutürk Caddesi de yenilendi.

Gaziantep İMO, Kilis'te ortak yatırımları masaya yatırdı!

Gaziantep İMO başkan ve yöneticileri, Kilis Belediyesi ve 7 Aralık Üniversitesini ziyaret ederek ortak projeleri masaya yatırdılar.

Kilis'te konut satışları azaldı!

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Konut Satış İstatistikleri 2016 yılı toplam ve Aralık ayı sonuçları değerlendirildi. Kilis'te bir önceki yıla göre konut satışları azaldı.

Gaziantep-Kilis Karayolu yenileme Haberi

Gaziantep-Kilis Karayolu yenileme

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep-Kilis kara yolundaki asfalt yenileme çalışmaları devam ediyor. Toplam 60 kilometrelik Gaziantep-Kilis yolu artan trafik yüküyle yol üzerinde çökmeler tespit eden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, yoldaki asfaltı yenilemek için bir süre önce çalışma başlattı.


Bu kapsamda yapısı bozulan yoldan dolayı yol yüzeyinde su birikmelerinin oluştuğu ve bunun önlenmesi için yolun standartı yükseltiliyor. Ayrıca, 13 kilometre uzunluğunda 25 metre genişliğinde mevcut durumu eski sathi kaplama ve standartları düşük olan Kilis yolu plentmiks temel-binder ve aşınma tabakası sıcak asfaltı serildi.


Proje kapsamında 81 bin ton sıcak asfalt ve 114 bin ton plentmiks temel yapımı planlanıyor. Yolun 25 metre genişliğinde, 2 şerit gidiş, 2 şerit geliş ve her iki tarafta 1,5 metre banket ile 20 cm plentmiks temel...