22 / 05 / 2024

gaziantep konut ve istihdam sorunu

gaziantep konut ve istihdam sorunu

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konut ve istihdam sorunu masaya yatırıldı..

Gaziantep Büyükşehir, Şehitkamil'de konut ve ticaret alanı imarlı arsa satacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehitkamil Karacaören'de yer alan konut ve ticaret alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Gaziantep Şehitkamil'de tam 50 bin metrekarelik arsa satılacak! Konut ve ticaret imarlı arsayı kaçırmayın!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Şehitkamil'de yer alan konut ve ticaret imarlı arsayı satışa çıkardı.

Iconova Gaziantep konut fiyatları 2016!

Toplam 570 konut ve 23 dükkandan meydana gelen Iconova Gaziantep projesi Gaziantep Şehitkamil'de yükseliyor. İşte Iconova Gaziantep konut fiyatları 2016...

Ispartakule'de konut ve ticari alan satışları durduruldu!

Avcılar'a bağlı Ispartakule ve Tahtakale mahallesinde ticari alan ve konut satışları durduruldu. Ispartakule'de konut ve ticari alan satışlarının 5 ay boyunca yapılamayacağını söyleyen yetkililer bu sürecin uzayabileceğini belirtti.

Zeytinburnu'nda dönüşümle bin 250 konut ve işyeri yıkılacak!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı ne durumda?

Türkiye’de konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı bedellerinde baz alınan TEFE ve ÜFE rakamlarından iyi haber var. İçinde bulunduğumuz yılda TÜFE – ÜFE rakamlarının eğimi aşağıyı gösteriyor.

Kırıkkale'de kat karşılığı konut ve dükkan yaptırılacak!

Kırıkkale İli Bahşılı Belediye Başkanlığı, Bahşılı Doğanay'da kat karşlığı konut ve dükkan inşa ettirecek. Söz konusu işin muhammen bedeli 9 milyon 585 bin TL olarak belirlendi.

İcralık konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı!

Kredi borçları nedeniyle ya da alacaklara karşılık icralık olan konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı. Türkiye’deki gazetelerde günlük 150 civarı icralık gayrimenkul ilanına çıkılırken, bugün bu sayı 250’yi aşabiliyor.

TÜİK raporuna göre konut ve kira harcamaları ilk sırada!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Konut ve kira harcamalarının artışı gayrimenkule yönlendirecek!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Emeklinin maaşı konut ve kiraya gidiyor!

Emeklilerin konut ve kira için yaptıkları harcama, aylıklarının yüzde 29.1'ine denk gelirken, ücretli çalışanlarda bu oran yüzde 23.4 seviyesinde bulunuyor.

Tüketim harcamalarında en yüksek payı konut ve kira aldı!

Tüketim harcamalarında aslan payını yüzde 24.8'lik oranla konut ve kira aldı. Bunu yüzde 20'lik payla gıda izledi. Türkiye’de hanehalklarının kişi başı aylık ortalama tüketim harcaması ise 2 bin 848 liraya yükseldi.

2014 yılında en çok konut ve kira harcamaları yapıldı!

Türkiye genelinde geçen yıl hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

gaziantep konut ve istihdam sorunu Haberi

gaziantep konut ve istihdam sorunu

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda bir araya geldi. Gaziantep gibi hızlı büyüyen kentlerin en önemli sorunlarının konut ve istihdam olduğuna dikkat çeken Şahin “Bize düşen, bundan yakınmak değil, hızlı büyümeyi fırsata dönüştürmek. Ben her zaman kendime hedefler koyarak çalıştım. Hedefsiz olmadım. Bu sorunların da üstesinden geleceğiz” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in GAİMDER binasında müteahhitlerle yaptığı toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıya Fatma Şahin’in yanı sıra Başkan Yardımcısı Osman Toprak, Genel Sekreter Deniz Köken, Genel Sekreter Yardımcıları Sezer Cihan, Ali Aslan ve Serdar Tolay, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, Fen İşleri Daire Başkanı Sevda Usalp, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı İrem Elbeyli...