11 / 05 / 2024

gaziantep sanayi gelişimi 2013

gaziantep sanayi gelişimi 2013

Gaziantep, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan ihraç kapısıdır. Bu özelliği ile şehrimiz beş organize sanayi bölgesiyle kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Gaziantep, Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline geldi...

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

Yatırım için önemli 5 şehir!

Gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin ilk önceliği büyük şehirlerdir. Yatırım yapılacak şehrin eğitimsel gelişimi, sanayi gücü ve turizm pazarı dikkate alınarak seçilmelidir…

Gaziantep inşaat fuarına hazırlanıyor!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi destekleriyle AKORT Fuarcılık tarafından düzenlenen İnşaat, Yapı ve Gayrimenkul Fuarı sektör temsilcilerini bir araya getirecek.

Gaziantep, MIPIM Yapı Fuarı'na katılacak!

MIPIM Yapı Fuarı'na katılacak Gaziantep, sanayi yatırımlarından sonra gayrimenkul yatırımlarıyla da yatırımcının ilgisini çekmeye hazırlanıyor. 

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi kuruldu!

Lamar Orabi İnşaat Ve Gayrimenkul Gelişimi Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mohammed Eloraby ve Maısoun Al Sabsabı ortaklığında kuruldu. 

Gaziantep Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas OSB kuruluyor!

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) öncülüğünde, Gaziantep ve Kilis illerinin işbirliğiyle kuruluş çalışmaları yürütülen 'Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)' projesinde beklenen güzel haber geldi.

Salih Bezci: Mania Planı Ankara'nın gelişimi açısından engel!

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, askeri kullanımda bulunan Etimesgut Askeri Havaalanı'na ait Mania Planı'nın Başkent'in kentsel gelişimi açısından engel oluşturduğunu belirtti.

Ege Bölgesi'nde dönüşüm hayati önem taşıyor!

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal, Ege Bölgesinde kentsel dönüşümün gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişimi için hayati bir önem taşıdığını belirtti.

Antalya inşaat sektöründeki gelişimiyle Nisan'a damga vurdu!

Antalya, bu yıl inşaat sektöründeki gelişimi ile Nisan ayına damgasını vurdu. Türkiye'nin en büyük 7 şehrinde, geçen yılın Nisan ayına göre satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller Yalova, Çanakkale ve Antalya olarak sıralandı.

Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB'nin kuruluşu onaylandı!

Gaziantep Sanayi Odası tarafından 2012 yılında ilk başvuru yapılarak kuruluş işlemlerine start verilen Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB, ilgili bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş oldu.

Erzurum'un ilçelerinin nazım imar planları yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra ilçelerin de nazım imar planlarını yapıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ilçenin kentsel dönüşüm ve gelişimi daha hızlı ve kapsamlı olacak.

Burhanettin Kocamaz: Mersin’in düzenli bir imar planı yok!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 5 yılın sonunda Mersin’deki gelişimi ve değişimi herkesin fark edeceğini söyledi. Kocamaz, “Mersin’in düzenli bir imar planı yok. " dedi.

gaziantep sanayi gelişimi 2013 Haberi

gaziantep sanayi gelişimi 2013

Gaziantep, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan ihraç kapısıdır. Bu özelliği ile şehrimiz beş organize sanayi bölgesiyle kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Son yıllarda Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ekonomik performans sağlayan Gaziantep, Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline geldi.



Tarih öncesi çağlardan beri insan topluluklarına yerleşme sahası ve uğrak yeri haline gelen kent, coğrafi konumunun sağladığı avantaj nedeniyle, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Dünyada sanayisi kadar zengin mirası ile söz sahibi olan ilimizin, tarihi ve kültürel değerleri ile en az sanayi kadar büyük bir gelir potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Bunun için tarih ve kültür turizmini canlandırmak üzere birbirinden değerli projeleri hayata geçirdik. 


Gaziantep tarihi, sosyal ve kültürel zenginlikleri, sanayi, ticaret ve turizm alanındaki gelişmişliği ile ülkemizin önde gelen illerinden biridir ve Türk ekonomisinin...