28 / 04 / 2024

Gaziantep, yakaladığı gelişmeyle Ortadoğu'nun cazibe merkezi oldu!

Gaziantep, yakaladığı gelişmeyle Ortadoğu'nun cazibe merkezi oldu!

Gaziantep, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan ihraç kapısıdır. Bu özelliği ile şehrimiz beş organize sanayi bölgesiyle kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Gaziantep, Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline geldi...



Gaziantep, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan ihraç kapısıdır. Bu özelliği ile şehrimiz beş organize sanayi bölgesiyle kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Son yıllarda Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ekonomik performans sağlayan Gaziantep, Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline geldi.



Tarih öncesi çağlardan beri insan topluluklarına yerleşme sahası ve uğrak yeri haline gelen kent, coğrafi konumunun sağladığı avantaj nedeniyle, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Dünyada sanayisi kadar zengin mirası ile söz sahibi olan ilimizin, tarihi ve kültürel değerleri ile en az sanayi kadar büyük bir gelir potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Bunun için tarih ve kültür turizmini canlandırmak üzere birbirinden değerli projeleri hayata geçirdik. 


Gaziantep tarihi, sosyal ve kültürel zenginlikleri, sanayi, ticaret ve turizm alanındaki gelişmişliği ile ülkemizin önde gelen illerinden biridir ve Türk ekonomisinin dışa açılan bir kapısıdır. Bu özelliğinden dolayı Orta Asya, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere, dünyanın 150'den fazla ülkesi ile ticaret yapmaktadır. Küreselleşen ve gitgide gelişen dünyada, uluslararası ilişkiler önem kazanmaktadır. Gerek ticari gerekse kültürel anlamda paylaşımlar ülkeleri birbirine yaklaştırmakta, sağlanan bu hareketlilik ülkelerin ekonomisine de artı değerler katmaktadır. Sanayicilerimizin devlet desteği olmadan imza attıkları büyük başarı öyküsüne, biz de yerel yönetimler olarak ayak uydurmak için, binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehrimizde tarih ve kültürü ön plana çıkarmak üzere kolları sıvadık. Bir taraftan bacalı, bir taraftan bacasız sanayi ile şehrimizi bütün alanlarda ön plana çıkardık. 'Gaziantep, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan ihraç kapısıdır'. Bu özelliği ile şehrimiz beş organize sanayi bölgesi ile kent ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. Bizler de yerel yönetimler olarak ekonomimizin lokomotifi sanayicilerimize AvSanayicilerimizin devlet desteği olmadan imza attıkları büyük başarı öyküsüne, biz de yerel yönetimler olarak ayak uydurmak için, binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehrimizde tarih ve kültürü ön plana çıkarmak üzere kolları sıvadık. Bir taraftan bacalı, bir taraftan bacasız sanayi ile şehrimizi bütün alanlarda ön plana çıkardık. 


Avrupa ve Ortadoğu coğrafyasında yer alan komşu ülkelerle kültürel ve sosyal alanlarda olduğu kadar, ekonomik anlamda da bağlarımızı güçlendirmek amacıyla tesis ettiğimiz ilişkilerle, her anlamda destek sunmaya devam ediyoruz. Sanayicimize gerek altyapı gerekse üst yapı konusundaki hizmetlerin yanı sıra Kardeş Şehir İlişkileri ve kentimizin son dönemdeki vizyonel atılımları, ile sahip olduğu saygınlığı ve olanakları, ortak paydada avantaja dönüştürmek amacıyla işbirlikleri oluşturuyoruz. Son yıllarda Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir ekonomik performans sağlayan Gaziantep'te, sosyal yaşamda da gözle görülen bir iyileşme yaşanıyor. Alışveriş merkezleri ve beş yıldızlı otel zincirlerinin gözünü diktiği, dünyanın ve Türkiye'nin en büyük mozaik müzesinin yapıldığı ve Ortadoğu'nun cazibe merkezi haline gelen Gaziantep, bugün kongre turizmine de merkez olmaya aday bir şehir haline de geldi. Yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından ilgiyi üzerinde toplayan kentimizde yaptığımız bütün bu çalışmalar, insanların yaşam standardını yükselmeye, işsizliği azaltmaya, Türkiye ve dünya ölçeğinde Gaziantep'in hak ettiği yeri almasına yönelik çalışmalardır. 


Ama bunlarla yetinmiyoruz, daha yapacak çok işimiz var. Şehrimizin daha da güzelleşmesi, daha da gelişmesi, insanların yaşam standardını daha yüksek bir düzeye getirmek için sanayicimizle, kamu kurum ve kuruluşları, STK'ları ile el ele verip, daha çok çalışmamız daha çok iş yapmamız gerektiğine inanıyorum. 


Gaziantep'te gerçekleştirilen bu çalışmalar, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacak çağdaş, atılımcı, güçlü bir ekonomiye ve geniş bir vizyona sahip geleceğin Türkiye'sinin yaratılmasında önemli bir rol oynayacaktır. AB yolunda hızla ilerleyen Gaziantep'te, tarihinden kültürüne, eğitiminden sağlığa, ulaşımından alt yapısına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla müthiş bir kentsel dönüşüme imza atıyoruz. Gaziantep her geçen gün yıldızı parlayan örnek bir şehir haline geliyor. Kentimizde yaşanan bu gelişmeler ve değişim yalnızca ülkemizde değil dünyanın söz sahibi ülkelerinde de büyük yankılar uyandırmaktadır. Dünyadaki gelişen kentler arasında Gaziantep'teki bu değişim ve gelişim model olarak örnek gösterilmektedir. Gaziantep evrensel değerlere saygı duyan, birçok medeniyete ve farklı inançlara sahip toplumlara ev sahipliği yapmış bir hoşgörü ve barış kentidir. Bu özelliğini bugün tüm canlılığı ile örnek olarak sürdürmektedir. 


Gaziantep, ülkemizin altıncı büyük şehri olup, yakın tarihe kadar, sanayisi ve ünlü lezzet değerleri olan lahmacun, kebap ve baklavayla anılan bir şehir statüsünde iken, bugün markaları ile örnek bir kent haline geldi. Günümüzde dünyada ülkeler kadar kentler de büyük bir yarış içindeler. Binlerce yıl, medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Gaziantep'in sahip olduğu potansiyeli harekete geçirmek için birçok projeyi hayata geçirdik. Çeşitli alanlarda olduğu gibi kentimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri ile de ön plana çıkması, markalaşması için verdiğimiz uğraşılar, kentimizi bu yarışta ön sıralara taşı m ıştır. Marka kent olmak için, şehri merak uyandıran bir yer haline getirmek, kentte yaşayanlar için keyifli yaşam alanlarının yaratılması gerekmektedir. Kentlerin markalaşması, yalnızca ekonomik göstergelerle, sembollerle mümkün değildir. 

Bir kent için markalaşma süreci; kentsel eksikliklerin giderilmesi kadar, tarihi ve kültürel mekânlarda restorasyonların yanı sıra sosyal yaşamda da restorasyonu kapsayan top yekûn bir eylemdir. 


Dünya 


Geri Dön