10 / 05 / 2024

gaziantep sel taşkınları sorunu

gaziantep sel taşkınları sorunu

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, yağan yağmurlarla birlikte Gaziantep’in alt yapısındaki sorunu daha açık gördüklerini belirtti. Meriç, "Her yağmurda bu sorunlar yaşanıyor. Yapılan alt yapıda sistemsel bir hata var." dedi...

Sel, taşkın risklerine karşı tahmin ve erken uyarı sistemleri devreye alınacak...

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşkınların yol açabileceği muhtemel hasarların minimum düzeye indirilmesi amacı ile taşkın tahmini ve erken uyarı sistemlerini peyderpey havzalarda uygulamaya alacaklarını açıkladı. İşte haberin detayları...

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Gaziantep Büyükşehir 3 gayrimenkul satacak! İhalesi 14 Aralık'ta!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Beştepe'de yer alan üç adet gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Gaziantep Büyükşehir, sanayi alanı imarlı 3 arsayı satıyor! 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Taşlıca Mahallesi'nde yer alan 3 adet arsayı satıyor. İşte fiyatları ve tüm ayrıntılar...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 1 adet özel yurt alanı satışı yapacak! Sakın kaçırmayın...

Mülkiyeti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait Karacaören mahallesinde yer alan, 8619 ada, 1 parsel, 5.458,54 metrekare tapu alanı belirtilen taşınmaz satışa çıkarılacak.

Gaziantep Büyükşehir'den arsa fırsatı! Yatırımcılar dikkat, Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ilçesi, Taşlıca Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanlı arsayı satıyor...

Gaziantep Büyükşehir ticaret ve konut alanı 3 arsayı satışa çıkardı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil'de yer alan ticaret ve konut alanı 3 arsayı satışa çıkardı. Taşınmazların bedelleri 4 milyon 733 bin liradan başlıyor.

Gaziantep Büyükşehir'den 9.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Taşlıca Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 9 milyon 100 bin 357,50 TL'ye satıyor.

Gaziantep Büyükşehir'den 12.3 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beylerbeyi Mahallesi'nde bulunan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazların satış bedeli 12 milyon 362 bin 578 TL olarak belirlendi.

Geçirimli beton, sel baskınlarını önler!

ERMCO ve THBB Başkanı Işık, Geçirimli Beton'un yüzey akış sularının yer altına sızmasına olanak sağladığını, yer altı su seviyesinin korunmasına yardımcı olduğunu, su taşkınları riskini azalttığını aynı zamanda yüzey kirleticilerinin toprağa karışmasını ve erozyonu engellediğini belirtti.

Gaziantep Büyükşehir 200 gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 200 adet muhtelif taşınmazın tamamını 10 yıllığına toplam 42 milyon 192 bin TL+KDV muhammen bedeli ile kiraya verecek. Kiralama ihalesi 27 Kasım'da yapılacak...

Taşkınlar Vinç ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşkınlar Vinç ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Taşkın tarafından kuruldu.

Gaziantep Büyükşehir'den 24.3 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şehitkamil ilçesi, Taşlıca mahallesinde bulunan küçük sanayi alanlarını satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 24 milyon 303 bin 313 TL olarak belirlendi.

gaziantep sel taşkınları sorunu Haberi

gaziantep sel taşkınları sorunu


Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, yağan yağmurlarla birlikte Gaziantep’in alt yapısındaki sorunu daha açık gördüklerini belirterek, "Her yağmurda bu sorunlar yaşanıyor. Türkiye’nin altıncı büyük şehri marka şehrinde bu olayın yaşanması çok ilginç. Yapılan alt yapıda sistemsel bir hata var. Bu hatayı bir yerde gidermek lazım." dedi.


3 gündür yağan yağmur ile Gaziantep’in alt yapı sorunun bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, altyapının yeterli olmadığı ve eksik yapıldığı izlenimlerin ortaya çıktığını ifade etti. Her yağmurda aynı sorunların yaşandığına dikkat çeken Meriç, "Bildiğiniz gibi adliyenin oradaki köprünün altında aynı şekilde özel arabalar ve halk otobüsleri kaldı. insanlar kayıplarla itfaiye tarafından kurtarıldı. Buna rağmen aynı sorunların yaşanması Türkiye’nin altıncı büyük şehri marka şehrinde...