24 / 05 / 2024

Gaziantep sorunları

Gaziantep sorunları

Gaziantep'te eğitim gören yabancı öğrenciler, şehirde ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, özellikle kiralardan ve hayat pahalılığından şikayet ettiler. İşte eğitim gören yabancı öğrencilerin gözünden Gaziantep...

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi mülkiyetindeki araziler yer değiştirdi!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nde yaşanan sorunlar bitmiyor. Belediye bu kez Gaziantep, Şehitkamil ilçesi Burak Mahallesi’ndeki yol kenarında kalan bir vatandaşın arazisi ile arazinin arkasında kalan belediye mülkiyetindeki araziyi yer değiştirdi...

Gaziantep'te demir-çelik piyasası değerlendirildi!

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyelerinin faaliyet gösterdikleri alanlarda yaşanılan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla düzenlediği sektörel istişare toplantılarının sonuncusunda, demir-çelik piyasasında yaşanan fiyat artışları inşaat sektörü ile birlikte değerlendirdi.

Mehmet Polat: Gaziantep'te kredisiz ev almak imkansız!

Gürkan Emlak sahibi Mehmet Polat, Gaziantep'te artan kiraların vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, halkın sorunlarından bahsetti.

Gaziantep'te arsa maliyetleri ucuz konut üretimini engelliyor!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti.Ziyarette, Gaziantep'te müteahhitlik sektörünün geleceği ve müteahhitlik sektörünün yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Gaziantep Nizip'e dönel kavşak müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin en büyük ilçesi olan Nizip’teki trafik sorunlarını masaya yatırdı. Büyükşehir ekipleri ilçenin trafik düzenlemesi ile ilgili ilçede bulunan sivil toplum kurulaşları, kanat önderleri ve Mustafa Kökmen Bulvarı esnafına bir sunum yaptı.

TOKİ Gaziantep projesindeki 6 sorun Meclise taşındı!

Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep'teki şehit ve gazi ailelerine yönelik TOKİ projesine ilişkin sorunları Meclise taşıdı. Gökdağ, sorularını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletti..

İnşaat sektöründe sorunlar arz fazlasından kaynaklanıyor!

Gaziantep Telgraf Gazetesi köşe yazarı olan Bünyamin Acar bugünkü köşe yazısında inşaat sektörü piyasasını ve Gaziantep'teki gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Acar inşaat sektörünün sorunlarının arz fazlasından kaynaklandığını belirtiyor.

Gaziantep'te Ulaşım Master Planı ele alındı!

Gaziantep’in en önemli sorunlarından biri olan kent trafiği Ulaşım Master Planı’nda ele alında. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin kent trafiğinin rahatlatılması için tüm sivil toplum örgütleri ile fikir birliği yaparak trafikte önemli kararlar aldı

Gaziantep Şahinbey'deki sorunlar eski yapılardan kaynaklanıyor!

Şahinbey Bölgesi’nde bulunan mahallelerin büyük bir kısmının imarsız mahallelerden oluştuğunu söyleyen Onur Mahallesi Muhtarı Mustafa Döş, “Mahallelerde meydana gelen sorunların büyük bir kısmı eski yapıdan kaynaklanıyor” dedi.

Melih Meriç'ten Gaziantep imar sorununa öneri!

Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç, kentin imar sorunlarına yeni bir bakış açısı geliştirdi. Meriç çok konuşulacak bir düşünceyi de dillendirdi ve; "6. Organize Sanayi Bölgesi Gaziantep'e yapılmamalı" dedi.

Gaziantep'te konut sorunu çözülüyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı konuşmada, Gaziantep’te vizyon sahibi belediyelerin uyum içerisinde çalışarak kentin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığını söyledi.

Gaziantep'te 50 bin konut yapılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin önemli sorunlarının başından gelen konut açığını gidermek için belediyenin 50 bin konut yapacağının müjdesini verdi.

GAİMDER üyeleri Adana'da inşaat sektörü sorunlarını aktardı!

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri Adana'da bulunan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nı ziyaret ederek, inşaat sektörünün sorunlarını aktardı.

Gaziantep sorunları Haberi

Gaziantep sorunları

4 üniversite ile üniversite şehri olan Gaziantep, yabancı öğrencilerin de tercih ettiği şehirler arasına girdi. Yabancı farklı Coğrafyalardan gelen bu öğrencilerin; adaptasyon, dil, din, gibi farklılıklarla dolu bir memlekette nasıl hissettiklerine dair bir görüşme gerçekleştirdik. Yabancı öğrencilerin gözünden Gaziantep'i dinlediğimiz de ne yazık ki çok da iyi bir tablo ile karşılaşmadık. 


İşte Gaziantep'te eğitim gören yabancı öğrencilerin gözünden Gaziantep Ali Seydali; "Ben Moritanyalıyım. Afrika'da bir ülkedir benim ülkem. Gaziantep Üniversitesi'nde kuzenim daha önce okumuştu. Onun tavsiyesiyle bu şehri tercih ettim. Gaziantep Üniversitesi güzel bir üniversite, burada çok rahatım ve mutluyum. Hocalarımdan memnunum. Bölümler çok kaliteli ve arkadaşlarım çok sıcak insanlar. Şehirde genelde insanlar pek yabancı dil bilmiyor. Bu da iletişimde sıkıntılar yaratıyor. Ama ben sosyal bir insanım ve küçük pürüzler...