02 / 05 / 2024

Mehmet Polat: Gaziantep'te kredisiz ev almak imkansız!

Mehmet Polat: Gaziantep'te kredisiz ev almak imkansız!

Gürkan Emlak sahibi Mehmet Polat, Gaziantep'te artan kiraların vatandaşları mağdur ettiğini belirterek, halkın sorunlarından bahsetti.



Şehir genelinde artan dükkan ve ev kiralarının vatandaşları mağdur ettiğini dile getiren Gürkan Emlak sahibi Mehmet Polat;” Son üç yıldan bu yana ev ve dükkân kiraları günden güne fiyatlarında artış oldu. Ekonomik kriz her sektörü etkiliyor bu krizlerden tabi ki emlak piyasası da nasibini aldı.” Sözleri ile sıkıntıya dikkat çekti.


Krizden sektörün de etkilendiğini vurgulayan Polat;”  Çeşitli yerlerde dükkânları kiralayarak geçimlerini sürdürmeyi hedefleyen esnaflar artık teker teker dükkanları kapatmamak için çaba sarf etmektedir. Kiraladıkları dükkânları birkaç zaman sonra tekrar boşalttıkların gözlemleyebiliyoruz. Çünkü esnafın ne iş yaptığı var ne de o dükkânlara o miktarlarda verecek kira paraları var.” dedi.

“VATANDAŞ KARIN DOYURMA ÇABASI İÇERİSİNDE”

21 yıllık emlakçı olduğunu dile getiren Polat;” Ben bu sektörde 21 yıldır faaliyet göstermekteyim. Fakat bu sektör hiç bu kadar daraldığını görmedim. Ev satışları kötü gidiyor. Kiraların artışı dolaylı yoldan satışları da etkiliyor. Ekonomik krizden etkilenen vatandaşlar önünü göremiyorlar. Bilinçli halk yarın ne olacağı bilemedikleri için ev alıp satma konusunda tedirgin oluyor. Yaşanan ekonomik krizlerden sonra insanların ev almaya yönelmek yerine geçimini nasıl sürdürebilir onlara yöneldiği için hali hazırda satışlarda da durgunluk söz konusudur. Bir diğer yandan normal Türk vatandaşlarımız açısından düşünecek olursan eğer eskiden 200-300 liraya kiralanan evler şu sıralar 500-700 lira arasında kiralanmaktadır. Bu da demek oluyor ki vatandaşım giderleri bir hayli arttı,  değil ev almak vatandaş karın doyurma çabası içerisindedir.” İfadelerini kullandı.

“KREDİSİZ EV YOK”

Kredisiz ev almanın neredeyse imkansız olduğunu dile getiren Polat;” Son yıllarda kredisiz ev almak artık neredeyse imkansız hale gelmiştir. Müteahhitlere de ev yaparken bir şey denmiyor çünkü alınan malzemelerin pahalılığı ortadadır. Malzeme pahalı yaşam pahalı bu pahalı ortam da bu evleri ucuza üretmek bir hayli zor olsa gerektir. Dar gelirli veya asgari ücretle yaşamını sürdürmeye çalışan vatandaşların ise peşin paralarla ev alması neredeyse imkansız gibi bir durumdur. Kişi 1400 lira ile ev taksiti mi ödesin yaşamsal faaliyetlerini mi sürdürsün. Bu nedenle krediye başvuru yapıyor. Bu da demek oluyor ki piyasalar zamlansın.” İfadelerini kullandı.


Gaziantep Ekspres


Geri Dön