02 / 10 / 2024

gaziantepte konut sorunu çözülüyor mu

gaziantepte konut sorunu çözülüyor mu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı konuşmada, Gaziantep’te vizyon sahibi belediyelerin uyum içerisinde çalışarak kentin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığını söyledi.

Kira sorunu için TOKİ önerisi: Arsalarda üst gelir için üretilen konutların finansmanıyla alt gelire konut yapmalı!

Son zamanlarda kira sorunu gündemden düşmezken, dün TÜİK tarafından açıklanan rakamlarda Ağustos'ta konut satışlarının arttığı belirlendi. Peki Türkiye'de kira sorunu nasıl çözülecek? 

İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda reel bazda yüzde 25 ucuzladı!

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev sahibi olamazken, barınma sorunu da büyüyor. Uzmanlar konut piyasasında Eylül ayı ile birlikte hareketliliğin artacağını belirtirken, İstanbul’da son bir yılda konut fiyatları reel bazda yüzde 25 düştü.

Konut sektöründe son durum: İstanbul'da sadece 700 bin konut boş! Uzmanlar uyarıyor! Ciddi arz sıkıntısı var!

Ülke genelinde barınma sorunu yaşanmaya başlandı. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor. Uzmanlar piyasada ciddi arz sıkıntısının olduğunu söylüyor. 

Belediyeler acilen kamu arsalarını imara açıp maliyetine konut üretmeli! 

Son zamanlarda barınma sorunu sık sık gündem oluyor. Gaziantepli tiyatrocu, komedyen, oyuncu Orhan Uslu, konu ile ilgili konuştu ve "Belediyeler acilen kamu arsalarını imara açıp maliyetine konut üretmeli" dedi. İşte o açıklama...

Barınma sorununa çözüm: TOKİ vasıtasıyla uygun fiyatlı konutlar inşa edilsin!

Ülke genelinde barınma büyük sorun haline geldi. Yüksek konut bedelleri ve yüksek kira bedelleri vatandaşın belini büktü. Peki konut sorunu nasıl çözülür? Barınma sorunu için çözüm önerisi geldi...

Gürsel Tekin: Boş konut sorunu insanların belini büküyor, vergi getirilsin!

Kiracı ve ev sahibi arasındaki gerilim ev sahiplerini çileden çıkarttı. Ev sahipleri artık evlerini kiraya vermek istemiyor. Bu durum da piyasadaki boş ev sayısının artmasına neden oldu. CHP’li Gürsel Tekin, boş konut sorununa değinerek, vergi getirilmesini önerdi. 

Emlak Konut projesinde evleri kim alıyor?

Konut sorunu barınma krizine dönüşürken, yüksek fiyatlar ve krediler nedeniyle maaşlı çalışanlar, beyaz yakalılar artık ev sahibi olamıyor. Yatırımcı Burç Okumuş, Emlak Konut projesinde 10-15 milyon liraya satılan evlerle ilgili yaptığı paylaşımda, bu evleri kim alıyor sorusuna cevap verdi.

Konut krizi büyüyecek! Kira sorunu gümbür gümbür geliyor! 

Ülke genelinde konut krizinin büyüyeceğini söyleyen Yatırım Danışmanı Cihat Çicek 'kira sorunu gümbür gümbür geliyor' dedi. 

Ciddiye alınmayan konut sorunu giderek büyüyor

Konut sektöründe yaşanan kriz her geçen gün derinleşiyor. Ekonomist Şenol Babuşçu, “Müteahhitler konut üretimi yapmıyor ve bu durum sorunu daha da büyütüyor. Ülkeyi yönetenlerin de sorunu çözücü bir politika ve eylemleri yok" diyerek konut sorunuyla ilgili ayrıntılı bir analiz yaptı.

Yüzlerce konut çok az kişinin elinde toplandı ama orta sınıf ev alamıyor: Konut sorunu nasıl çözülecek? 

Ev kiralarında ve konut fiyatlarında yaşanan limitsiz artışlar, barınma krizini her geçen gün derinleştiriyor. Peki konut sorunu nasıl çözülecek? İşte ayrıntılar...

Barınma sorununda köprüden önce son çıkış mı? 5 maddede kira ve konut krizine çözüm!

Ekonomimcom köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı ve barınma sorunu için 5 maddede çözümleri paylaştı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da kiralık konut piyasası karaborsaya düştü! Kiracılar ev bulamıyor! Hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Ülke genelinde yaşanan konut sıkıntısı büyükşehirlerin en büyük sorunu haline geldi. İstanbul'da kiralık konut neredeyse hiç bulunamıyor. Peki İstanbul'da hangi ilçede kaç kiralık konut var? 

Konut sorunu aşırı turizm baskısıyla büyüyor!

Aşırı turizm baskısı altında olan Türkiye, Yunanistan, İtalya ve İspanya'da konut sorunu gideren büyüyor. Tatil cennetlerinde yaşayan yerli halk artık isyan noktasına gelirken pek çok Akdeniz ülkesi günlük kiralık evlerle ilgili katı düzenlemelere başvuru yapıyor. 

gaziantepte konut sorunu çözülüyor mu Haberi

gaziantepte konut sorunu çözülüyor mu

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediyesince hayata geçirilen Mavikent 4. etap 1000 konut kura çekimi töreninde yaptığı konuşmada, Gaziantep’te vizyon sahibi belediyelerin uyum içerisinde çalışarak kentin sorunlarına çözüm üretmeye çalıştığını söyledi. Kentte yaşanan konut sorunun Türkiye’nin birçok yerinde yaşandığını ancak yapılan çalışmalarla sorunların çözümüne yönelik adımların atıldığını belirten Şimşek, Şahinbey Belediyesi’nce sahiplerine ulaştırılacak bin konut için yaklaşık 32 katı talep olduğunu vurguladı. Gaziantep’teki konut sorununu aşabilmek için çalıştıklarını, bu noktada Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ile ortaklaşa çalışma içerisine girdiklerini ve 10 bin konut yapımı için harekete geçtiklerini aktaran Şimşek, gelişimin siyasi istikrarla hız kesmeden devam edebileceğini kaydetti. Ancak son 2.5 aydır Türkiye’de siyasi belirsizliğin olduğunu dile getiren Şimşek, şöyle devam etti: “Bunun yansımalarını hepimiz görüyoruz. inşallah Türkiye bunları aşacak....