29 / 04 / 2024

Gaziantepte tarihi mekanlar restore mi ediliyor

Gaziantepte tarihi mekanlar restore mi ediliyor

Gaziantep’te birçok önemli tarihi mekanları ve yapıları restore ederek yeniden gün yüzüne çıkartan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2005'ten bu yana 6 adet, 11 adet tescili yapı ve 26 kilometre sokak sağlıklaştırması yaptı.

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Galataport ve Tersane İstanbul’da yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı!

Nüfusu 240 bini geçen Beyoğlu, 40 bin işletmesi ve turizme hitap eden tarihi mekanlarıyla İstanbul'un ekonomisinde rolü büyük olan bölgelerden. Beyoğlu, şimdi Galataport ve Tersane İstanbul projeleriyle gündeme geldi.

Erzurum'daki tarihi mekanlar kentsel dönüşümle gün yüzüne çıkartıldı!

Erzurum'da "Kültür Yolu" projesi kapsamında gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tarihi mekanlar gün yüzüne çıkartıldı

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

İzmir Kültürpark'ın tarihi mekanlarında restorasyon başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’taki Ada ve Göl Gazinoları'nın restorasyonuna başlıyor. İzmir ve Türkiye'nin kültür ve sanat geçmişinde önemli bir yere sahip olan tarihsel mekanlar rölöveleri alınarak aslına uygun olarak restore edilecek.

Tarihi Bomonti'den yeni Maslak'a!

Bomonti'nin tarihi 1890'lı yıllarda Feriköy'ün göbeğine bira fabrikası kurulması ile başlıyor. Fabrikanın semte adını vermesi ile Bomonti ismini kazanıyor. Köklü tarihine ek olarak son eklenen parçalar ise rezidanslar ve şehrin popüler mekanları olarak yerini alıyor...

Kocasinan'daki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçeceki çalışmalarına devam eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan bölgesinde bulunan tarihi yapıları ve mekanları; restorasyon çalışmalarıyla aslına uygun bir görünüme kavuşturduklarını söyledi.

Erzurum'da tarihi mekanlar kentsel dönüşümle hayat bulacak!

Erzurum Valisi Okay Memiş, ilde başlayacak kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuştu.  "Bütün projeleri masaya yatırdık ve kısa süre içinde başlatmayı hedefliyoruz'' dedi.

Bitlis'e AVM inşa edilecek!

Bitlis'in tarihi mekanlarının gün yüzüne çıkarılması ve Bitlis deresi üstündeki iş yerlerinin yıkılması çalışmaları kapsamında 51 dönüm arazi üzerine kurulan iş merkezini ziyaret etti.

Haliç'in tarihi binaları yıkılmak üzere!

Tarihi yarımadanın Haliç kıyısında, Eminönü-Ayvansaray sahil şeridinde bulunan ve İstanbul’un en eski yerleşim mekanları olan binlerce eski ve bakımsız bina, yıkılmak üzere.

Malatya Battalgazi'deki tarihi mekanlar belediyeye kiralandı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısının II. birleşimi, 17 Ekim Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs Başkanlığında yapıldı. İşte toplantıda alınan kararlar...

Sur’un tarihi mekanları terör nedeniyle kapanma noktasına geldi!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çözüm süreci ile birlikte restore edilerek, turizme kazandırılan ve yaklaşık bir yıl öncesine kadar neredeyse her gün hınca hınç dolan tarihi mekanlar, ilçede yaşanan terör olayları nedeniyle kapanma noktasına geldi.

Tarihi Bursa Evleri Kültür Adası Projesi hayata geçiyor!

Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının başında gelen Ördekli Kültür Merkezi ile Tayakadın Camii arasında kalan bölge, Osmangazi Belediyesi’nin gerçekleştireceği proje ile cazibe merkezi haline gelecek.

Gaziantepte tarihi mekanlar restore mi ediliyor Haberi

Gaziantepte tarihi mekanlar restore mi ediliyor

Gaziantep’te birçok önemli tarihi mekanları ve yapıları restore ederek yeniden gün yüzüne çıkartan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2005'ten bu yana 6 adet, 11 adet tescili yapı ve 26 kilometre sokak sağlıklaştırması yaptı. 


Bu çalışması ile kentin tanıtımına önemli katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, 2005'te bünyesinde kurduğu KUDEB ile birçok kültürel ve tarihi mekânlara sahip çıktı.


2863 Sayılı Koruma Kanununun 2004 yılında yapılan değişiklikler doğrultusunda Kültürel Mirasın Korunması ve Yaşatılması hususunda yerel yönetimlere de çeşitli yetkiler verilmesiyle harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sahip olduğu değerleri değerlendirmek ve gelecek nesillere aktarmak için birçok proje hazırlayıp, başarı ile uyguladı.


Bu bağlamda oluşturulan Kültüryolu aksında Derekenarı Sokak, Çamurcu Sokak, Keçehane Caddesi, Uzun Çarşı, Hamdi Kutlar Caddesi (Boyacı Camine kadar), Gümrük Caddesi, Alaüddevle Sokak, Meyvacı Çarşısı, Eski Saray Caddesi,...