17 / 05 / 2024

gazprom BOTAŞ boru hattı BOTAŞ ve Gazprom arasına boru hattı inşa edilecek mi

gazprom BOTAŞ boru hattı BOTAŞ ve Gazprom arasına boru hattı inşa edilecek mi

BOTAŞ ve Gazprom arasında, inşa edilecek boru hattının BOTAŞ ` ın doğalgaz boru hattı sistemine dahil edilip edilmeyeceği konusunda pürüz çıktı.

BOTAŞ açıkladı! Doğalgazda mart tarifesinde değişiklik yapılmadı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğalgazın ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın satış tarifesinde bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. 

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

BOTAŞ'tan açıklama: Doğalgaza zam mı geliyor? İşte Ağustos ayı tarifesi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ),  ağustos ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Ağustos ayında doğalgaza zam gelecek mi? İşte detaylar...

BOTAŞ Temmuz doğalgaz tarifesini resmen açıkladı! Doğalgaza zam mı geliyor? 

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) temmuz ayı itibariyle geçerli olacak yeni tarifeyi açıkladı. Peki temmuzda doğalgaza zam mı geliyor? Doğalgaza zam gelecek mi? İşte 2023 Temmuz doğalgaz tarifesi.

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarında haziran ayı için bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'nın ardından en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı belirtildi.

BOTAŞ’tan Gazprom açıklaması geldi; Doğalgaz iddiasına cevap verdiler

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğü (BOTAŞ), son günlerde sosyal medyada dolaşan ve Rus petrol ve doğal gaz şirketi Gazprom'un BOTAŞ'ı devralacağına dair iddiaları yalanladı. BOTAŞ yetkilileri, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

BOTAŞ tarife tablosunu yayımladı! Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), internet sitesinde mayıs ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı. Peki Doğalgaz mayıs tarifesi değişti mi?

BOTAŞ'tan doğalgaz faturaları için büyük müjde!

1 Şubat tarihi sonrası için duyuru yapan Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ. (BOTAŞ), oğal gaz toptan satış fiyatlarında indirime gidildiğini açıkladı.

BOTAŞ 261 personel alımı ne zaman? BOTAŞ personel alımı şartları nelerdir? BOTAŞ 261 personel alımı başladı mı?

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi(BOTAŞ) 261 personel alımı yapacağını duyurdu. İşte BOTAŞ personel alımına dair detaylar!

İşe girmek bu kadar basit! BOTAŞ sözlü sınavla 261 personel alıyor! İşte başvuru şartları ve kadro dağılımı!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), çeşitli branş ve unvanlarda sözlü sınavla 261 personel alımı yapacağını duyurdu.

BOTAŞ iddialarının ardından Gazprom iki ülkenin borcunu erteledi

BOTAŞ erteleme istedi iddiasının ardından Gazprom iki ülkenin doğalgaz borcunu erteledi.

BOTAŞ hakkında flaş iddia! 'Rusya'nın gaz ödemelerini 2024'e ertelemesini istiyor'

Kulislere yansıyan iddialara göre, BOTAŞ, Rus doğal faz şirketi Gazprom'dan, borcun bir kısmının 2024 yılına ertelenmesi için gayrı resmi talepte bulundu.

gazprom BOTAŞ boru hattı BOTAŞ ve Gazprom arasına boru hattı inşa edilecek mi Haberi

gazprom BOTAŞ boru hattı BOTAŞ ve Gazprom arasına boru hattı inşa edilecek mi

BOTAŞ, "Türk Akımı" olarak nitelendirilen proje kapsamında inşa edilecek doğalgaz boru hattının, Türkiye'deki doğalgaz boru hattı sistemine dahil edilmesini isterken, Rus enerji şirketi Gazprom ise hattın söz konusu sistemden bağımsız şekilde Yunanistan sınırına getirilmesini öneriyor. 


Alınan bilgiye göre, BOTAŞ ve Gazprom arasında, inşa edilecek boru  hattının BOTAŞ'ın doğalgaz boru hattı sistemine dahil edilip edilmeyeceği  konusunda pürüz çıktı. Gazprom, boru hattının Türkiye üzerinden, BOTAŞ'ın  sisteminden izole bir şekilde İpsala'ya ulaşmasını istiyor. 


Hattın kendi doğalgaz boru hattı sistemine dahil edilmesini talep eden  BOTAŞ, böylelikle Türk doğalgaz piyasasındaki arz güvenliğini arttırmayı  amaçlıyor. 


Türkiye-Yunanistan sınırında kurulacak doğalgaz dağıtım merkezi ile  bağlantı sağlayacak hattın, BOTAŞ'ın sistemine dahil olması halinde enerji  merkezi olma hedefi bulunan Türkiye'nin elini kuvvetlendireceği...