27 / 04 / 2024

Gazprom Türkiye boru inşaat hattı için şirket kurdu mu

Gazprom Türkiye boru inşaat hattı için şirket kurdu mu

Gazprom Resmi Sözcüsü Sergey Kupriyanov, şirketin Türkiye'ye boru hattı inşaatı için Gazprom Russkaya adlı işletme kurduğunu bildirdi. Kupriyanov, Gazprom Russkaya'nın St. Petersburg'da kayıtlı olacağını açıkladı.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye-İsrail doğalgaz boru hattı projesi için ilk temas!

Türkiye ile İsrail arasında inşa edilmesi öngörülen doğalgaz boru hattı projesini tartışmak üzere kurulan çalışma grubu, ilk toplantısını geçen hafta İstanbul'da yaptı.

İsrail gazı Türkiye'ye Mart 2018'de gelecek!

Enerji Zirvesi için bugün Türkiye’ye gelecek İsrail Enerji Bakanı Steinitz’in bir numaralı gündemi İsrail gazının taşınacağı güzergah olacak. Akdeniz üzerinden gidecek boru hattının Kıbrıs'ı pas geçerek, 2018 yılı Mart ayında doğrudan Türkiye'ye ulaşması planlanıyor.

Gazprom, Türk Akımı projesinin inşası için ilk izni aldı!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı doğalgaz boru hattının inşası için diplomatik kanallar vasıtasıyla Türkiye'den ilk iznin alındığını bildirdi. Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, projenin uygulama safhasına geçilebileceğini belirtti.

Gazprom, Türkiye’de yatırım yapacak!

Gazprom Üst Yöneticisi Aleksey Miller, Türk Akımı projesi doğrultusunda Türkiye'de doğalgaz çevirim santrali yatırımlarıyla ilgilendiklerini belirtti.

İsrail'den Türkiye’nin Gazze’deki projelerine onay!

İsrail, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik 3 projesini onaylarken, Gazze’ye doğalgaz boru hattı bağlanmasını da içeren teklif için de prensip kararı aldı.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

TANAP Projesi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'na (TANAP) karşı çıkmanın Türkiye'ye verilebilecek en büyük zararlardan birisi olduğunu belirtti.

Gazprom, Türk Akımı'nın yarısından vazgeçti!

Rus enerji devi Gazprom, Rusya'nın doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinde kapasiteyi 63 milyar metreküpten 32 milyar metreküpe çektiklerini açıkladı.

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

AB Türkiye ile TANAP'ı görüşecek!

Enerji güvenliği ve boru hatlarının geçiş noktası Türkiye'nin her zaman AB'nin stratejisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Sefcovic, Güney Gaz Koridoru ve TANAP ile ilgili konuların 1 Ekim'de yeniden görüşüleceğini söyledi.

Gazprom Türkiye boru inşaat hattı için şirket kurdu mu Haberi

Gazprom Türkiye boru inşaat hattı için şirket kurdu mu

Gazprom Resmi Sözcüsü Sergey Kupriyanov, "Gazprom Türkiye ile aramızda inşa edilecek yeni boru hattı için bir işletme kuruyor. Şirket St. Petersburg'da kayıtlı olacak. Gerekli prosedürlere bugün başladık. İşletmeye Gazprom Russkaya ismini verdik" ifadelerini kullandı. 


Rusya ile Türkiye arasındaki Karadeniz'den geçecek yeni boru hattının inşa edileceği 1 Aralık'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye devlet ziyareti sırasında bildirilmişti. Yeni boru hattı Putin'in Türkiye ile görüşmesinin ardından sona erdiğini açıkladığı Güney Akım'ın yerine geçecek. Putin, Rusya'nın mevcut şartlarda Güney Akım projesine devam edemeyeceğini bildirmişti. Boru hattı Karadeniz'in derinliklerinden Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan ve Slovenya üzerinden Avusturya ve İtalya'ya kadar uzanacaktı. 


Gazprom ve Türkiye Botaş şirketi 1 Aralık'ta yıllık 63 milyar metreküp hacmindeki boru hattının inşaatı konusunda karşılıklı anlayış memorandumunu imzaladılar. Bu hacmin 14 milyar...