21 / 05 / 2024

gazze cami imarı

gazze cami imarı

Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan 9 caminin imarını tamamladı.

Atatürk Havalimanı’nın imar planları değiştirildi! 

Atatürk Havalimanı’nın imar planlarında yol düzenlemesi yapmak üzere değişikliğe gidildi. İhalesi iptal edilen Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde yol düzenlemesi yapılırken daha önce 52 bin metrekare olan cami alanı, 23 bin metrekareye indirildi. İşte ayrıntılar...

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana yönelik 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliğine ilişkin Askı itirazları kapsamında Yapılan 1/5000 NİP ve 1/1000 ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

Tuzla Cami Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Cami Mahallesi, 4875 ve 4858 parseller ile bir kısım terkinli alana ilişkin NİP-34367896 plan işlem numaralı 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve UİP-34024906 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hamas yetkilisi Tavil: Gazze yeniden imar edilecek!

Hamas'ın ileri gelen yöneticilerinden Cemal et-Tavil, İsrail saldırıları sonrasında yıkımların yaşandığı Gazze'nin yeniden imar edileceğini dile getirdi. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Üsküdar'da cami alanının imar planı ticaret alanı olarak değiştirildi!

İBB Meclisi'nde, Üsküdar'da cami alanında kalan bir parselin imarı, ticaret alanı olarak değiştirildi...

Katar'dan Gazze'ye 1 milyon dolarlık imar yardımı!

Katar, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan ya da zarar gören evlerin, yeniden imarı ve restorasyonunda kullanılmak için 1 milyon dolar yardımda bulundu.

gazze cami imarı Haberi

gazze cami imarı

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan 9 cami Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından imar edildi.


Gazze'deki Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Müdürü Remzi en-Nevaciha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı TDV tarafından finanse edilen proje kapsamında, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırıda yıkılan 9 caminin yeniden imarının tamamlandığını belirtti. Nevaciha, "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le yaptığımız telefon görüşmesinde, kendisine imar çalışmalarının tamamlandığı haberini ilettik." dedi.


Nevaciha ayrıca önümüzdeki dönemde düzenlenecek açılış töreni ve bu törene katılması planlanan Görmez başkanlığındaki Türk heyetinin karşılanmasına yönelik hazırlıkların yapıldığını aktardı.


Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail'in son saldırılarında yıkılan Gazze'deki 9 caminin yeniden imarı çalışmalarına Eylül 2015'te başlandığını duyurmuştu.


Filistin Vakıflar Bakanlığı, İsrail'in 2014'teki saldırılarında Gazze'deki 64 caminin tamamen yıkıldığını, 150'sinin de kısmen tahrip olduğunu duyurmuştu.


İsrail'in,...