14 / 05 / 2024

Gazze cami yıkımı

Gazze cami yıkımı

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Tutkun ve beraberindeki heyet, Gazze'deki 9 caminin inşaatında inceleme yaptı. 9 camide, 45 gün boyunca kente çimento girişine izin verilmediği için yavaşlayan çalışmalar yeniden hızlandı.

Çamlıca Cami Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etap yıkım töreni yarın!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla sürdürülen ve depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz devam ediyor. Çamlıca Camii Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2. Etabı için 32 binanın yıkımı yarın gerçekleştirilecek.

Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak!

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater yaptığı açıklamada, Katar'ın Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacağını söyledi.

İzmir Karaburun'da 190 yıllık cami için yıkım kararı!

Diyanet, İzmir’deki camiyi ibadete kapattı. Çevre Bakanlığı yıkım kararı verdi. CHP’li belediye caminin yıkılmaması için harekete geçti. 

Keşan'da bina yıkımında 'tedbirsizlik' iddiası!

Keşan Büyük Cami Mahallesi Bakırcılar Sokak'ta bir binanın özel firma tarafından yaklaşık 1 ay boyunca gerçekleştiren yıkım çalışmalarında gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia edildi.

Gazze'de yıkım protestosu!

İsrail'in Gazze'de düzenliği saldırılar büyük yıkımlara neden oldu. Bazı binalar tamamen yıkılırken, bazıları ise büyük hasar gördü. İsrail'in El Aksa kanalını vurmasına tepki gösteren basın mensupları, binanın enkazında gösteri düzenledi.

Şırnak'taki 14 camiye yıkım kararı!

Şırnak’a gönderilen hasar tespit ekibinin hazırladığı rapor, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör nedeniyle camilerde yaşanan tahribatı ortaya koydu. Bölgedeki 14 cami için yıkım kararı verildi.

İzmit Ulu Cami'nin yıkım kararı yargıya taşındı!

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

Arabayatağı Meydanı için yıkım çalışmaları başladı!

Arabayatağı’na modern bir meydan kazandırmak için çalışmalara 5 yıl önce başlayan Büyükşehir Belediyesi Yeşil Cami ek hizmet binasını hizmete açtı, ardından proje alanı üzerinde yer alan binaların yıkımını başlattı.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Datça Öğretmenevi için yıkım kararı verildi!

Depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilen Datça Öğretmenevi'nin yıkım çalışmaları başladı...

İnönü Stadı'nın yıkımı Haziran ayında başlıyor!

Beşiktaş ilçesi sınırlarında yer alan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarına Haziran ayında başlanacak...

Gazze cami yıkımı Haberi

Gazze cami yıkımı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Gazze'de yaptırılan 9 camide, 45 gün boyunca kente çimento girişine izin verilmediği için yavaşlayan çalışmalar yeniden hızlandı. 


TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, "Bu camileri her halükarda tamamlayacağız ve Gazze halkının hizmetine açacağız." dedi.


TDV'nin, ramazan ayının başlaması dolayısıyla gerçekleştirdiği etkinliklere katılmak üzere beraberindeki heyetle Gazze'ye gelen Tutkun, İsrail'in saldırıları sonucu yıkılan ve yapımını vakfın üstlendiği 9 caminin inşaatında incelemelerde bulundu. Cami inşaatları hakkında yetkililerden bilgi alan Tutkun, din görevlileri ve cemaatle de görüştü. 


Tutkun, Hasan el-Benna Camisi'nin inşaatında yaptığı incelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.


Gazze'de başlattıkları 9 caminin inşaatını yerinde görmek, incelemek ve ne aşamada olduklarını tespit etmek istediklerini belirten Tutkun, camilerin tamamlanması konusunda planladıkları süreyi biraz aştıklarını kaydetti.


Tutkun, şöyle konuştu:


"45 gün boyunca Gazze'ye hiçbir şekilde çimento girişine...