21 / 05 / 2024

gazze camilerinde son durum

gazze camilerinde son durum

Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan 9 caminin imarını tamamladı.

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 1800 konut zarar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında toplamda onlarca bina yıkıma uğradı. Yaşanan son gelişmelere göre, 1.800 konut zarar gördü.

İsrail'in saldırılarıyla Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bina yıkıldı!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail, onlarca binanın yerle bir olduğu Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bir binayı daha yıktı.

Gazze'de 30 yapı tamamen, 500 yapı ise kısmi olarak yıkıldı!

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırı ülkenin tarım, ekonomi, sağlık, eğitim ve altyapı alanlarına büyük zarar verdi. Evini kaybeden her aileye bakanlık tarafından 1000 dolar acil yardım desteği verilmeye başlandığı bildirildi...

İsrail'in Gazze saldırılarında evi yıkılanlara kira yardımı yapılacak!

Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara 6 aylık kira yardımı yapılacak...

Gazze saldırılarında 30 konut yıkıldı!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son hava saldırıları sonucunda 30 konutun tamamen yıkıldığını binlercesinin zarar gördüğünü kaydetti.

Katar, Gazze'de 500 milyon dolarlık projeye imza attı!

Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komites" Başkanı Büyükelçi Muhammed el-İmadi, Gazze'yi ziyaret etti. İmadi, Katar'ın son 5 yılda Gazze'de yaklaşık 500 milyon dolarlık projeye imza attığını açıkladı.

Gazze'de yıkılan camiler onarılacak!

Türkiye Diyanet Vakfı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan 9 caminin imarını tamamladı.

Almanya'dan Gazze'ye imar desteği!

UNOPS: "Almanya hükümeti ile Almanya Kalkınma Bankası aracılığıyla Gazze'deki son saldırılarda yıkılan yaklaşık 100 evin yeniden inşası için 5 milyon avro değerinde bir anlaşma imzaladık" dedi.

Filistinliler Gazze'nin yeniden imar edilmeyişini protesto etti!

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği son saldırıda evi yıkılan onlarca Filistinli "evlerinin imar edilmeyişini" protesto etti. BMYK merkezi önünde bir araya gelen grup, "Yıkılan evlerimizi imar etmek istiyoruz" yazan dövizlerle yol kapattı.

Gazze'ye çimento girişi İsrail görüşmeleri olumlu geçti!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mufid Hasayine, Gazze Şeridi'ne çimentonun girişi konusunda İsrail'le olumlu görüşmelerin yapıldığını söyledi. Hasayine, Gazze'de evsiz kalan yüzlerce aile için çimentonun son derece önemli olduğunu kaydetti.

Yılın son 7 kampanyası!

Emlakta Aralık kampanyaları, projelerde kalan son dairelerin satışına odaklandı

Son 10 yılın en görkemli 10 mimari yapısı seçildi!

Mimar  ve sanatçılardan oluşan bir kurul, İngiliz Guardian Gazetesi için son 10 yılın en görkemli binalarını seçti

gazze camilerinde son durum Haberi

gazze camilerinde son durum

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılarda yıkılan 9 cami Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından imar edildi.


Gazze'deki Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı Halkla İlişkiler Müdürü Remzi en-Nevaciha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı TDV tarafından finanse edilen proje kapsamında, İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırıda yıkılan 9 caminin yeniden imarının tamamlandığını belirtti. Nevaciha, "Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'le yaptığımız telefon görüşmesinde, kendisine imar çalışmalarının tamamlandığı haberini ilettik." dedi.


Nevaciha ayrıca önümüzdeki dönemde düzenlenecek açılış töreni ve bu törene katılması planlanan Görmez başkanlığındaki Türk heyetinin karşılanmasına yönelik hazırlıkların yapıldığını aktardı.


Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail'in son saldırılarında yıkılan Gazze'deki 9 caminin yeniden imarı çalışmalarına Eylül 2015'te başlandığını duyurmuştu.


Filistin Vakıflar Bakanlığı, İsrail'in 2014'teki saldırılarında Gazze'deki 64 caminin tamamen yıkıldığını, 150'sinin de kısmen tahrip olduğunu duyurmuştu.


İsrail'in,...