04 / 05 / 2024

Gazze Limanı açılış tarihi

Gazze Limanı açılış tarihi

GAZZE limanının mevcut haliyle gelecek gemileri karşılamak için hazır olduğu bildirildi. Ambargonun Kırılması ve Yeniden İmar Komitesi üyesi Ebu Ziyad konuyla ilgili açıklama yaptı..

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Ataköy Marina Mega Yat Limanı 2 Mayıs'ta açılıyor!

Ataköy Marina Mega Yat Limanı’nın VIP açılışı, 2 Mayıs tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile yapılacak.

Mersin Limanı açıldı!

Akfen Holding, toplam 6 milyar TL’lik yatırım paketinin ilk açılışını Mersin Limanı’nda yaptı. Hamdi Akın, sırada toplam değeri 5.5 milyar TL'yi bulan altı açılış daha olduğunu söyledi.

APM Terminals İzmir Limanı açılış için gün sayıyor!

İkinci fazın tamamlanmasıyla Ege Bölgesi'nin en büyük konteyner limanı olacak APM Terminals İzmir'in, açılışına sayılı günler kaldı.

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı. Resmi açılışının yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Asyaport Limanı bugün açılıyor!

Yılda 2,5 milyon konteyner yüklenip boşaltılacak liman Asyaport, bugün açılıyor. Yaklaşık 450 milyon dolarlık Asyaport, 2016’da tam kapasite ile çalışacak.

Aliağa konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

Aliağa ilçesinde Ege'nin en büyük konteyner limanını inşa eden APM Terminals Genel Müdürü Larsen, Türkiye'nin en büyük konteyner limanlarından biri olacak APM Ege Terminali'nin hızla ilerlediğini belirtti.

Ege'nin en büyük konteyner limanı açılış için gün sayıyor!

İzmir Aliağa'da Petkim Limanı'm (Petlim) işletecek olan APM Terminals, hizmet binasını Menemen Ulukent'te açtı. Limanın 1. aşamasının bu yılın 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. İşte ayrıntılar...

Petkim Konteyner Limanı Eylül'de faaliyete girecek!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, “Limanı eylül ayında açmayı hedefliyoruz.28 yıllığına limanın işletmesini dünyanın en büyük konteyner elleçleme firması olan APM üstelenecek. En büyük özelliği Pire Limanı'nın alternatifi olacak” dedi.

Gazze Limanı'nın inşaatı tamamlandı!

GAZZE limanının mevcut haliyle gelecek gemileri karşılamak için hazır olduğu bildirildi. Ambargonun Kırılması ve Yeniden İmar Komitesi üyesi Ebu Ziyad konuyla ilgili açıklama yaptı..

İzmir Aliağa Çakmaklı Köyü Liman Amaçlı imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa Çakmaklı Köyünde yer alan Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı ve açıklama raporları bugün askıya çıktı...

MMK Atakaş Şirketi liman açılışındaki bakanlara teşekkür etti!

MMK Atakaş Metalurji Sanayi Ticaret ve Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi; liman açılışında bulunan bakanlara, MMK çalışanlarına teşekkür etti...

Gazze Limanı açılış tarihi Haberi

Gazze Limanı açılış tarihi

GAZZE limanının mevcut haliyle gelecek gemileri karşılamak için hazır olduğu bildirildi. Ambargonun Kırılması ve Yeniden İmar Komitesi üyesi Ebu Ziyad; "Liman. Gazze'nin dünyaya açılan bir penceresi olmayı ve İsrail kuşatmasının kırılmasını bekliyor." dedi. 

Müteahhitlerle Gazze'ye uluslararası bir liman inşa etmek üzere anlaşmaya vardıklarını ifade eden Ziyad, "Gazze'ye liman projesini kabul eden Avrupalı bazı liman işletmeleriyle irtibata geçtik. Şuanda komisyon, ambargoyu kırmak için ilk seferine çıkacak ve hastaları taşıyacak bir geminin onarımı için çalışıyor." dedi. İsrail'in, Gazze'ye, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırılarda İsrail ile Filistin heyetleri arasında yürütülen dolaylı ateşkes müzakerelerinde Hamas Gazze'ye bir deniz yolu açılmasını talep etmişti. İsrail ablukası altındaki Gazze'ye deniz yoluyla girişler İsrail donanması tarafından engelleniyor. 


Yeni...