05 / 05 / 2024

Gazze su temini son durum

Gazze su temini son durum

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'de denizden su arıtacak yaklaşık 300 milyon dolar maliyetli su temin projesi planladıklarını anlattı.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazze Hükümet Bilgilendirme Ofisi: Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur!

Gazze Şeridi'ndeki Hükümet Bilgilendirme Ofisi, konut kulelerinin bombalanması ve sivillere karşı işgal güçlerinin işlediği suçların devam ettirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Ofisten yapılan açıklamada ,"Konut kulelerinin hedef alınması savaş suçudur" denildi.

Depremde Avrupa Yakası'ndaki su hatları daha çok hasar görecek!

Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız'ın hazırladığı "İstanbul'da Depremde Su Temini ve Çevre Sağlığı" başlıklı rapora göre içme suyu hatları tehlike altında...

Düzce Dokuzdeğirmen köyü taşınıyor!

Türkiye'nin en büyük su temini çalışması olan Büyük Melen Projesi için Düzce'deki 150 yıllık Dokuzdeğirmen köyünde istimlak çalışmaları tamamlandı.

Gazze'de ısı yalıtımlı tuğla geliştirildi!

Gazze'de yaşanan elektrik krizinin etkilerini hafifletmek için ısı, su ve ses yalıtımı sağlayan tuğla üretti. Filistinli akademisyenlerin söz konusu icadı İngiltere, Avustralya ve Mısır'daki bilimsel dergilerden inceleme kabulü aldı.

Konya'nın 3 mahallesinin su sorunu çözüldü!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Selçuklu Aşağıpınarbaşı, Yunak Saray ve Sarayönü Boyalı mahallelerinin su sorununu gidermek üzere başlattığı sağlıklı içme ve kullanma su temini çalışmasını tamamladı.

Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini için acele kamulaştırma!

Milas ve Yöresi İçmesuyu Temini Projesi Kapsamında Bazı Taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gazze'ye 300 milyon dolarlık su temin projesi geliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'de denizden su arıtacak yaklaşık 300 milyon dolar maliyetli su temin projesi planladıklarını anlattı.

Veysel Eroğlu: Gazze'ye arıtma tesisi kurulması şart!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'ye deniz suyu arıtma tesisi kurulmasına ilişkin, "Orada yer altı su kaynakları veya yüzey suları yok. Mecburen denizden arıtılması lazım." dedi

Veysel Eroğlu: Gazze'nin su ve altyapı sorunlarını çözeceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'deki insanların aç ve susuz olduğunu belirterek, "İnşallah Gazze'nin su, sağlık ve altyapı meselelerini de çözeceğiz." dedi.

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi!

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, "Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi" kapsamında adaya ulaşan suyun yarından itibaren üç gün boyunca Lefkoşa ve Gazimağusa'ya verileceğini açıkladı.

Ankara'ya su temini için yapılan inşaatlar TBMM gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök Kızılırmak'tan Ankara'ya su getirilmesi amacıyla yapılan inşaatların ihalelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının Başbakan Davutoğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Gazze su temini son durum Haberi

Gazze su temini son durum

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gazze'de denizden su arıtacak yaklaşık 300 milyon dolar maliyetli su temin projesi planladıklarını anlattı.


Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde kaymakamlığın düzenlediği bayramlaşma programına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bayramlaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye- İsrail ilişkilerinin normalleşme sürecine girmesiyle Filistin'e yardımların bayram öncesi ulaştığını hatırlatan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin Gazze'de su sorununun çözümü için 300 milyon dolarlık denizden su arıtma projesini hayata geçireceğini aktardı. 


Türkiye ile İsrail ilişkilerinin bozulması öncesi Filistin'e su sağlaması için kendisine bir proje getirildiğini açıklayan Bakan Eroğlu, projenin uygulanabilir olduğunu, kendisinin projeyi geliştirdiğini vurguladı. Denizden su arıtacak projeyle tüm Gazze'nin su probleminin çözülebileceğini belirten Eroğlu, “Orada yeraltı kaynakları suyu veya yüzey suları olmadığından, mecburen denizden arıtmamız lazım. Deniz suyunun...