26 / 07 / 2024

Gazzede Osmanlı mimari

Gazzede Osmanlı mimari

Filistinli Ebu Selame ailesi, Gazze'de Osmanlı mimarisine uygun inşa edilmiş 430 yıllık konağı satın alarak restore etti. Kullanılabilir hale gelen konağın her köşesi tarihten izler taşıyor.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Osmanlı'nın Mersin'deki ilk ve tek mimari yapıları 1,5 asırdır ayakta!

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki 155 yıllık çeşme ile 150 yıllık cami, Osmanlı Devleti tarafından kentte yapılan ilk ve tek mimari yapı olarak günümüze kadar ayakta kaldı.

Osmanlı Mimari İnşaatçılık Anonim Şirketi kuruldu!

Osmanlı Mimari İnşaatçılık Anonim Şirketi Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Faruk Ocakzade tarafından kuruldu.

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

Nuruosmaniye Külliyesi Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Nuruosmaniye Külliyesi, Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri, ilk ve tek mimari yapı olarak yıllara meydan okuyor.

Osmanlı coğrafyasının mimari izleri!

Osmanlı’nın birbirlerinden güç alan kagir evleri ve şehirleri donatan kubbeler... Bu nevi şahsına münhasır mimarinin özellikleri Gülsün Tanyeli’nin “Hiçbir Üstâd Böyle Kâr Etmemişdir” kitabında yer alıyor. Kitabın tasarımı Bülent Erkmen’e ait, 290 sayfa ve toplam 133 görselden oluşuyor.

Osmanlı mimari Topkapı-Edirnekapı Surları korunmalı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı, bugünkü yazısında Osmanlı mirası olan Topkapı-Edirnekapı arasındaki surların son vaziyetini anlattı. İşte o haber...

Osmanlı Stadı özgün mimari yapısıyla dikkat çekiyor!

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalarak tarihinde bir ilki gerçekleştiren Osmanlıspor'un iç saha maçlarını oynadığı Osmanlı Stadı, özgün mimari yapısıyla dikkati çekiyor.

Samsun Atakum’a Osmanlı Hamamı inşa ediliyor!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ''Osmanlı Hamamı mimari yapısı ve donatılarıyla bölge halkından oldukça talep görecektir. Tesis inşaatı bitiminde yapılacak tanıtım çalışmalarıyla Samsun’a gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyecekleri bir tesis olacaktır.''dedi.

Samsun Tekkeköy Osmanlı mimarisiyle süslenecek!

Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "İlçemizde belirlemiş olduğumuz bazı noktalar, çeşme ve binalarımızı Selçuklu ve Osmanlı mimari motifleri ile süsleyerek tarihi kimliğimizi çevremize yansıtacağız" dedi.

Bursa Yıldırım'da Osmanlı Mahallesi kurulacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, mimari yapısı, giysileri, yemek kültürü ve insani ilişkileriyle 700 yıllık tarihin izlerini yansıtan, adeta canlı müze niteliğinde "Osmanlı Mahallesi" kurulacak.

Şirin Osmanlı Kasabaları projesi ile mimariler korunacak!

Şirince, Birgi, Tire, Ödemiş gibi Osmanlı çizgilerini bugüne taşıyan kasabalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınacak. Sadece mimari değil, kültürel yaşamın korunması için de teşvik verilecek.

Şirin Osmanlı Kasabaları Projesi ile turizmde teşvik sağlanacak!

Şirince, Mudurnu gibi Osmanlı yaşam tarzını bugüne taşıyan kasabalar koruma altına alınıyor. Hükümet, sadece mimari değil kültürel yaşamın korunması için de teşvik verecek.

Gazzede Osmanlı mimari Haberi

Gazzede Osmanlı mimari

Filistinli Ebu Selame ailesi, Gazze'de Osmanlı mimarisine uygun inşa edilmiş 430 yıllık konağı satın alarak restore etti. Ailenin, neredeyse yıkılmak üzereyken aldığı ve altı aylık restorasyon çalışmasının ardından kullanılabilir hale gelen konağın her köşesi tarihten izler taşıyor.


Gazze'deki Filistin Turizm Bakanlığı Eski Eserler ve Kültür Mirası Dairesi Müdürü Cemal Ebu Ride, Eski Belde'ye bağlı Zeytun mahallesinde bulunan konağın 430 yıl önce Osmanlı döneminde inşa edildiğini belirterek, "Konak, İslam mimarisi, sanatı, tarihi açısından nadide bir örnek" dedi.


Konağın yeni sahibi Atıf Ebu Selame ise tarihi konağın dikkatini çektiğini belirterek, "Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, bu topraklardaki haklarımızı müdafaa etmek ve bu toprakların bize ait olduğunu tüm dünyaya duyurmak için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış bu konağı almaya karar verdim. Konak, altı ay süren...