02 / 05 / 2024

gazzede sular altında kalan evler

gazzede sular altında kalan evler

Gazze'nin güneyindeki onlarca ev, bölgedeki tek atık su pompalama istasyonunun gerekli yakıt sağlanamadığı için çalıştırılamaması nedeniyle kanalizasyon suları altında kaldı. Belediye yetkilileri gereken uyarının önceden yapıldığını söyledi...

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

İstanbul ve İzmir'de su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı! Sahil şeridine dikkat! Tarih verildi! 

80 yıl sonra İstanbul ve İzmir'de sahil şeridinin sular altında kalabileceği gündeme geldi. İstanbul ve İzmir'deki su altında kalacak ilçeler tek tek açıklandı. Peki hangi ilçeler etkilenecek? 

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!

Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliğine dikkat çekerek deniz suyunun 2 metre yükseleceğini söyledi. İhsan Çiçek ayrıca  Boğaz'daki yalıların alt katlarının sular altında kalacağını da sözlerine ekledi.

Altında büyük tufanın tarihini açıklayan İslam Memiş bombayı patlattı: Elindekini kaptıran ayazda kalır

FED'in faiz kararları sonrası yükselen dolar karşısında baskılanan altın fiyatlarında sular ısınıyor. Piyasa uzmanı İslam Memiş, Altında büyük tufanın tarihini açıklayarak bombayı patlattı. 'Panik ile elindeki malı kaptıran ayazda kalır. Ucuza mal almak yok' dedi.

1 gram bile altını olana kötü haber! Altında sular durulmuyor! Fiyatlar yükselecek mi düşecek mi? Ünlü analist açıkladı!

Altın fiyatlarındaki son durum yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki suların durulmadığı altında son durum ne oldu? Altın fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte merakla beklenen o açıklamalar...

İstanbul sahilindeki yapılar sular altında kalacak!

İklim değişikliği haritasına göre; 1.5 derecelik ısınma sonucunda 40 sene içerisinde suların yükselmesiyle İstanbul sahilindeki çok sayıda yapı sular altında kalacak.

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Özbekistan'da baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı!

Özbekistan’da, şiddetli yağış nedeniyle baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı...

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Bilecik'in sular altındaki sessiz köyü!

Pazaryeri'nde 2006'da baraj kurulunca camisi ve 48 evi sular altında kalan Günyurdu köyünde, bu durumdan etkilenmeyen kısımda halen 15 hanede yaşam devam ediyor...

Sular altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya olan 9 şehir!

ABD’li bir grup bilim insanı küresel ısınmanın artan etkisiyle 2100 yılında dünyanın birçok şehrinin sular altında kalabileceği ile ilgili araştırma yaparak sulan altında kalabilecek şehirleri listeledi...

Şehirler sular altında kalacak, yarım milyar insan etkilenecek!

2100 yılında sıcaklıklar toplam 3 derece yükseldiğinde Şangay, İskenderiye, Rio, Osaka ve Miami küresel ısınma sebebiyle 2 metre yükselen deniz sularının altında kalacak. 

gazzede sular altında kalan evler Haberi

gazzede sular altında kalan evler


Gazze Belediyesi Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Sadeddin el-Atbaş, bölgedeki tek atık su pompalama istasyonunun yakıt sıkıntısı nedeniyle çalıştırılamadığını, kanalizasyon taşkınlarını beklediklerini ve daha önceden Gazzelilere gereken uyarıları yaptıklarını ifade etti.


Atbaş, "Gazze Belediyesinin saatte 80 litre yakıta ihtiyacı olan bu istasyonu çalıştırma imkanı ne yazık ki yok" dedi.  

Gazze'nin büyük bir çevre ve sağlık felaketi ile karşı karşıya geleceği uyarısında bulunan Atbaş, yakıt krizine bir an önce çözüm bulunması için Arap ülkeleri ve uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı. 


Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, Gazze'deki tüm belediye başkanlarının katılımıyla düzenlediği ortak basın toplantısında uluslararası kuruluşlara, Arap ülkelerine, bütün belediye başkanlarına, sendikalara Avrupa Birliğine (AB) acilen Gazze'nin yakıt ihtiyacının karşılanması ve olası çevre felaketinin önüne geçilmesini talep etti.


Yaşanan yakıt krizi ve beraberinde...