07 / 05 / 2024

gazzeye çimento girişinin yasaklanması

gazzeye çimento girişinin yasaklanması

Hamas, BM'nin"Gazze'de inşaat malzemelerinin askeri amaç kapsamında kullanıldığına ilişkin herhangi bir kanıta rastlanmadığı" açıklamasının, İsrail'in bölgeye çimento girişini yasaklamak için öne sürdüğü iddia karşısında delil teşkil ettiğini belitti.

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Başvuru yapana 33 bin 387 TL para yardımı! 3 aylık sigorta girişinin olması yeterli!

Hükümet tarafından verilen destek ödemeleri, pek çok kişi için önemli bir finansal destek kaynağı haline geldi. Başvurular sonucunda uygun koşulları sağlayan kişilere 33 bin 387 TL para yardımı yapılıyor. Bu yardımlar, 3 aylık sigorta girişine sahip olan kişiler için geçerli oluyor. İşte detaylar...

KOBİ'lere girişimci desteği 750 bin TL'yi aşıyor! KOBİ Desteği nasıl alınır?

Kendi işini kurmak isteyen kişilere müjdeli bir haber geldi! KOBİ’lere özel 750 bin TL üzerinde girişimci desteği sağlanarak pek çok kişinin kendi işini kurmasına yardımcı oluyor. Artık kendi işinin patronu olmak bu destek ile mümkün olacak gibi görünüyor…

Çimento fiyatı neden artıyor? 50 kiloluk çimento fiyatı ne kadar? 13 Nisan 2023 fiyat listesi!

Çimento fiyatları inşaat sektöründe olan pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Emlak fiyatlarına E-ticaret Yasası dopingi! Sektörden düzenleme talebi geldi!

E-ticaret Yasası’nın emlak sektöründe rekabeti olumsuz etkilediği gündeme geldi. Sektör temsilcileri, kanunla sisteme yeni sermayenin girişinin yasaklanmasının sektörün büyüme potansiyelini kötü etkilediğini belirtti. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün gündemine zam haberi bomba gibi düştü!  Demir ve Çimento fiyatlarına zam bekleniyor!

İnşaat sektörü 2022 senesine demir ve çimento fiyatlarına gelen fahiş zamlarla giriş yaptı. zam haberleri gündeme bomba gibi düşerken mayıs ayında demir fiyatlarına peş peşe indirimler geldi. Fakat bugün sektör zam haberleri ile çalkalanıyor. Demir ve beton fiyatlarına zam mı geliyor?

İnşaat sektöründe rüzgar tersine dönecek! Demir fiyatlarına indirim geldi! Çimento fiyatlarına zam bekleniyor!

İnşaat sektörü 2022 senesine zamlarla giriş yaptı. Gelen zam haberleri yerini yavaş yavaş indirim haberlerine bıraktı. Demir fiyatlarına bugün tekrar indirim geldi. Çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? Çimento fiyatlarına ne kadar zam gelecek?

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Çimento sektöründen zam açıklaması!

Çimento fiyatlarının aşırı zamlanmasını protesto etmek amacıyla 15 gün iş bırakan ve fiyatların düşmemesi durumunda inşaatlarda çalışan 600 bin işçinin işine son vereceklerini belirten müteahhitlere çimento üreticileri tepki gösterdi. 

Kristal Türkiye, girişimci buluşmasının sponsoru oldu!

Türkiye’nin yerli ve milli gayrimenkul danışmanlığı bayiliği markasından olan Kristal Türkiye, Gain Global Türkiye’nin dijital ortamda gerçekleştirdiği girişimci buluşması etkinliğinin sponsoru oldu. 

Fatih Portakal: Kanal İstanbul'un amacı ABD ordusunun Karadeniz'e girişinin önünü açmak!

Gazeteci Fatih Portakal, Kanal İstanbul projesinin yapılmak istenmesinin nedeninin ABD donanmasının Karadeniz'e çıkışının ve yerleşmesinin önünü açmak olduğunu iddia etti.

gazzeye çimento girişinin yasaklanması Haberi

gazzeye çimento girişinin yasaklanması

Hamas, Birleşmiş Milletler'in (BM), "Gazze'de inşaat malzemelerinin askeri amaç kapsamında kullanıldığına ilişkin herhangi bir kanıta rastlanmadığı" açıklamasının, İsrail'in bölgeye çimento girişini yasaklamak için öne sürdüğü iddia karşısında delil teşkil ettiğini belirtti. 


Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, BM İşgal Altındaki Filistin Toprakları İnsani Yardım Koordinatörü Robert Piper'in, "Gazze'de inşaat malzemelerinin askeri amaçlar kapsamında kullanıldığına ilişkin herhangi bir delil bulunmadığı" yönündeki açıklamasına dikkati çekerek, "İsrail bu iddiaları, Gazze'de ablukayı daha şiddetli hale getirmek için gerekçe olarak kullanıyor. Bu açıklama, işgal güçlerinin yalanları karşısında delil teşkil ediyor." ifadelerine yer verdi. 


Ebu Zuhri, BM'ye İsrail'in Gazze'de uyguladığı suç politikasının önüne geçmesi, bölgeden ablukanın kaldırılması, kişilere hareket özgürlüğünün verilmesi, bölgeye ürün girişinin sağlanması için çalışma çağrısında bulundu.  


Piper, dün düzenlediği basın açıklamasında, BM...