29 / 08 / 2024

Gebze OSB fabrika sayısı

Gebze OSB fabrika sayısı

Türkiye'nin en büyük üretim üslerinden Gebze OSB 143 firmayla 22 bin kişiye istihdam sağlıyor. Fiziki altyapısı ve sunduğu hizmetlerle gelişmiş ülkelerin teknoparklarıyla boy ölçüşüyor.

O ilde fabrikaların yoğunluğundan arsa kalmadı! Fabrika kurmak isteyen yatırımcılar sırada bekliyor!

Önemli üretim merkezlerinden biri olan Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) fabrika yatırımı yapmak isteyen çok sayıda yatırımcı arsa tahsisi bekliyor.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Gebze'de 53.9 milyon TL'ye icradan satılık fabrika ve arsası!

T.C. Gebze İcra Dairesi, Kocaeli ili, Gebze ilçesi, Muallimköy Mahallesi'nde yer alan fabrika ve arsasını 53 milyon 930 bin 580 TL'ye satıyor...

Gebze-OSB metro hattı 2023'te hizmete açılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın 2023 senesinde Gebze-OSB metro hattının hizmete açılacağını dile getirdi.

Gebze'de 25.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Gebze İcra Dairesi, Gebze Akse'de yer alan fabrika kompleksini 25 milyon 498 bin 535 TL bedelle satışa çıkardı.

Umman’da fabrikaları Türkler inşa edecek!

Umman ile protokol anlaşması imzalayan Gebze OSB ülkede 11 milyar dolar yatırımla sanayi bölgesi inşa edecek. 

Diyarbakır OSB'de 22 fabrika için yer tahsisi yapıldı!

Kurulduğu günden bu yana etap etap genişleyerek büyüyen ve teşvik uygulamaları sayesinde girişimcilerin her zaman yoğun ilgi gösterdiği Diyarbakır OSB'de, koronavirüs salgınına rağmen bu yıl 22 firmaya fabrika kurulması için yer tahsisi yapıldı.

Nizip OSB'de 15.6 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Nizip İcra Dairesi, Gaziantep İl, Nizip İlçesi'nde bulunan Nizip OSB'de 44 bin 317 metrekare arsa üzerinde bulunan fabrika binası ve müştemilatını 15 milyon 615 bin 890 TL'ye satıyor.

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu 2022'de tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu'nda devam eden Gebze merkez arasındaki kısmın 2022 yılında tamamlanacağını kaydetti. 

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metro Hattı'na ilişkin "Metro projemiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapımını bakanlığımıza devir ettiğimiz Metro projesini yakından takip ediyoruz. İnşallah 2023 yılına yetişe

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te açılıyor!

Gebze OSB-Darıca Sahil Yolu Metrosu Mayıs 2023'te tam kapasite olarak hizmete açılacak...

Model fabrika Mersin Tarsus OSB Ağustos’ta açılıyor!

Model fabrikalar ve inovasyon merkezler i diğer şehirlerde farklı alanlarda kurulurken, ilk kez Mersin’de aynı binada yer alacak. Mersin Tarsus OSB’de temeli atılan model fabrika ve inovasyon merkezinin Ağustos’ta hizmete girmesi için gün sayıyor.

Gebze'de 18.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika kompleksi!

Gebze 4. İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli ili, Gebze ilçesi, Sultanorhan Mahallesi, 6370 ada 10 parselde yer alan fabrika kompleksini 18 milyon 393 bin 793 TL'ye icradan satıyor...

Gebze OSB fabrika sayısı Haberi

Gebze OSB fabrika sayısı

1988 yılında 537 hektar alan üzerine kurulan GOSB, 189 parselde, 143 firma ile faaliyetine devam ediyor. Türkiye'nin en önemli OSB'lerinden birisi olan GOSB'un elektrik hizmeti, Scada uzaktan kumanda sistemi ile destekleniyor ve bölgeye 7 gün 24 saat hizmet verme özelliğine sahip. İSU (Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi) tarafından karşılanan bölgenin su ihtiyacı 10 bin metreküplük su deposu ile destekleniyor. GOSB'un fiziki altyapısı ve sunduğu hizmetler, gelişmiş ülkelerdeki endüstri parkları ile eş düzeyde, hatta bazı konularda daha da gelişmiş durumda olduğunu söylüyor GOSB Müdürü Zeynep Nil Sönmez, "Bu nedenle, yabancı sermayeli kuruluşlar, Türkiye'de GOSB'ni tercih ediyor" diyor. 


Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren yabancı sermayeli 43 yabancı firma arasında, Almanya, Amerika, Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İsrail, İtalya,...