30 / 04 / 2024

Gebze Otoyolu Projesi

Gebze Otoyolu Projesi

İzmit Körfez Köprüsü güney yaklaşım viyadüğünün 2 bin 600 tonluk en ağır parçası olan tabliyenin 57 metre yüksekliğe kaldırılması işlemi bugün yapılacak. en büyük "ağır kaldırma" çalışması olarak gösterildi.

TOKİ Kocaeli Gebze 2022 projesi 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Gebze projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Kocaeli Gebze 2022 sosyal konut projesi...

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin Malkara-Çanakkale kesimi 19 Mart'ta trafiğe açılacak!

Ulaştırma ve Alyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 'Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi'nin 1915 Çanakkale Köprüsü dahil Malkara-Çanakkale' arası kesiminin trafiğe açılacağını duyurdu.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

Aydın-Denizli otoyolu projesi meclis gündeminde!

Aydın-Denizli otoyolu projesi meclis gündemine taşındı. Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi mecliste!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündeminde!

Karadeniz-Akdeniz otoyolu projesi inşaatı meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu Hasdal Başakşehir kesiminde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi inşaatında Hasdal-Başakşehir kesiminde sona yaklaşıldığını açıkladı. 

Aydın-Denizli Otoyolu Projesi için müşavirlik hizmeti ihalesi açıldı!

Aydın-Denizli Otoyolu'nun yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapılması için başlatılan proje kapsamında "müşavirlik hizmeti ihalesi" yapılacak.

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatında yüzde 97 fiziki ilerleme sağlandı!

İstanbul'un batısında devam eden Kuzey Marmara Otoyolu Projesi çalışmaları, koronavirüs önlemleri çerçevesinde devam ediyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Nakkaş-Başakşehir kesimi için ihaleye çıkılıyor!

Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin yapım dönemi müşavirlik hizmetine ilişkin ihale 5 Kasım'da Ankara'da gerçekleştirilecek. 

Gebze Huzurevi Projesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

Gebze Huzurevi Projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gebze Otoyolu Projesi Haberi

Gebze Otoyolu Projesi

Gebze-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında, İzmit Körfez Köprüsü Güney Yaklaşım Viyadüğü'nün, 2 bin 600 tonluk stadyum büyüklüğündeki en büyük parçası bugün yerleştirilecek. Yapımını Nurol İnşaat'ın üstlendiği, 1123 metre ve 22 bin 500 ton ağırlıkla dünya rekorunu kırarak sürme yöntemiyle oluşturulan viyadüğün tamamı, Türk işçiliğiyle gerçekleştirildi.

EN BÜYÜK AĞIR KALDIRMA

Türkiye'nin en büyük ulaşım yatırımlarından Gebze-İzmir Otoyolu Projesi'nin önemli unsurlarından Güney Yaklaşım Viyadüğü, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün güney ayağını otoyola bağlıyor. Proje tamamlandığında viyadüğü kullanarak köprüden geçen araçlar, 60 metre yükseklikten 13 metreye inerek otoyola bağlanacak. Viyadüğün 2 bin 600 ton ağırlık, 124 metre boy ve 36 metre genişliğe sahip olan yaklaşık bir stadyum büyüklüğündeki en ağır tabliyesi, bugün özel bir operasyonla yerleştirilecek. "Ağır kaldırma" yöntemiyle kaldırılmaya başlanan tabliye, bugün 57 metre...