08 / 05 / 2024

Gebzede kaç binanın ruhsatı yok

Gebzede kaç binanın ruhsatı yok

Gebze'de 35 bin civarında binadan kaçının ruhsatının olduğu bilinmiyor. Yeni bir başta değişle Gebze'de binalar kaderine terk edilmiş. Bu binaların deprem sırasında ne kadar dayanıklı olacağı da muamma.

Masquerade Club İstanbul yangınında 29 kişi öldü: O binanın yöneticisi 'Ruhsat başka, mekan başka' dedi!

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan ve 29 kişinin öldüğü Masquerade Club İstanbul gece kulübünün yer aldığı 16 katlı apartmanın yöneticisi Şule Şeker, bu mekanı yapıldığı günden beri istemediklerine ve ruhsatın başka mekanın başka olduğuna dikkat çekti. 

Türkiye'nin en büyük depremi kaç şiddetinde? Depremde binanın sallanması iyi mi?

Deprem ülkemizin coğrafi kaderidir. Bundan dolayı da herkesin bu gerçeğe göre yaşaması gerekmektedir. Peki “Depremde binanın sallanması iyi mi, kötü mü? İşte detaylar!

İstanbul'da kaç binanın deprem riski var? Büyük depremde kaç bina ağır hasar görecek? İlçe ilçe açıklandı!

Türkiye’yi sarsan deprem felaketinin ardından gözler bir defa daha deprem riski altındaki İstanbul’a çevrildi. İBB’nin yaptığı son analize göre 7.5 büyüklüğündeki bir depremde kaç binanın ağır ya da çok ağır hasar alacağı da belirlendi. İşte o rakamlar...

Kağıthane'deki 5 katlı binanın duvarı yıkıldı!

İstanbul'da Kağıthane ilçesinde, sabaha karşı insanların uyuduğu sırada, 5 katlı binanın kömürlük katındaki duvar yıkıldı. Duvarın yıkılmasının ardından bina boşaltıldı.

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Menemen şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddiası!

AK Parti Menemen Belediye Meclis Üyesi Yusuf Demircioğlu, şehir parkında inşa edilen binanın kaçak olduğu iddia edildi.

5 katlı binanın altından geçen yol görenleri şaşırtıyor! 

Samsun İlkadım ilçesindeki 8 katlı kaçak binanın yıkılması sonucu, arkada kalan 5 katlı bina ortaya çıktı. Yanındaki binanın yıkılması sebebiyle, 5 katlı bina yolun üzerinde duruyor...

Medipol Üniversitesi’nin kiraladığı binanın kaçak katı yıkılamıyor!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin kiraladığı binanın kaçak katı yıkılamıyor.

Kağıthane'de çöken binanın son hali!

Kağıthane'de dün bir inşaatın istinat duvarının yıkılmasının ardından tahliye edilen 4 katlı bir bina çöktü. İşte çöken binanın son hali...

Kağıthane'de 5 katlı binanın yıkım çalışması sona erdi!

İstambul Kağıthane'de çöken binanın yan tarafında yer alan ve tahliye edilen 5 katlı binanın yıkımı da tamamlandı.

Kartal'daki binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da 6 Şubat Çarşamba günü çöken binanın enkazında arama ve kurtarma çalışmaları hızla devam ediyor. 

Kartal'da çöken binanın enkazından 3 kişinin daha cesedi çıkarıldı!

İstanbul Valisi Yerlikaya, Kartal'da çöken binanın enkazından 3 kişinin daha cesedinin çıkarıldığını bildirdi...

Kadıköy'de korkunç olay! Binanın kolonları kaldırıma düştü!

Kadıköy'ün Caddebostan mahallesi Prof. Dr. Hulusi Behçet caddesinde yıkılan binanın ana kolonlarından biri kaldırıma düştü.

Gebzede kaç binanın ruhsatı yok Haberi

Gebzede kaç binanın ruhsatı yok


Gebze'de ki mevcut binaların yüzde 70-80 civarının inşaat ruhsatının olmadığı yetkili ve etkili makamlar tarafından geçtiğimiz dönem içinde gündeme getirilmişti. Zamanın belediye yönetimlerinin bir şekilde siyasi gelecek adına göz yumması sonucu ruhsatsız bina ve kat sayısında patlama yaşanmıştı. 17 Ağustos depremi sonrası ise çıkarılan yasaya göre binaların depreme uygun olarak yapılması gerekiyordu. Ancak bu da dikkate alınmadı yine binalara ruhsat alınmadan kaç kat çıkılmaya devam edildi. Bugüne kadar kaçak yapılaşma aynen devam etti. Vatandaşlar binalarına ruhsat almak için yapı denetim firmalarına gitmesi gerekiyor ancak ücretlerin çok olması veya yasal olarak bir zorlama olmaması nedeniyle kimse oralı bile olmuyor. Sonuçta Gebze'de 35 bin civarında binadan kaçının ruhsatının olduğu bilinmiyor. Yeni bir başta değişle Gebze'de binalar kaderine terk edilmiş.  Bu binaların...