22 / 12 / 2024

gecekondu yıkım kanunu

gecekondu yıkım kanunu

İmar ve yapı kurallarına aykırı olarak genellikle toprak sahibinin bilgisi olmadan yapılan gecekondular, yeniden gecekondu yapımının önlenmesi için yıkılıyor. İşte gecekondu yıkımı ile ilgili esaslar...

Diyarbakır Bağlar'da 250 yapı için yıkım kararı!

Diyarbakır'da, yeni yerleşim yerlerinin açılmasıyla birlikte, Bağlar ilçesinde oturanlardan bazıları, çoğu gecekondu olan evlerini terk etti. Bağlar Belediyesi yetkilileri, tespit ettikleri 250 yapı için yıkım kararı verdi.

Ataşehir İmar İskan Blokları'nda yıkım ne zaman başlayacak?

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Rıza Sarraf’ın Kanlıca’daki yalısında yıkım ertelendi!

Şarkıcı Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf’a ait Beykoz Kanlıca’daki kaçak yalılar hakkındaki yıkım kararının mahkeme tarafından durdurulduğu idda edildi. Yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yapıldığı iddiasıyla açılan dava ise sürüyor.

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Ankara Mamak'ta 8 yılda 30 bin 500 gecekondu yıkıldı!

Ankara Mamak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2009'dan bu yana bölgede 30 bin 500 gecekondu yıkıldı...

Çankaya'da 2017'de 200 gecekondu yıkılacak!

Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programının hazırlandığını söyledi. 2016'da 503 gecekondu yıkımını yaptığı belirtildi.

Çankaya'da 2016'da 503 gecekondu yıkıldı!

Kent yönetimini planlı ve sağlıklı yapılaşma üzerine inşa eden Çankaya Belediyesi, sınırları içerisindeki gecekonduları yıkmaya devam ediyor. Belediye, 2016 yılında 503 gecekondu yıkımını gerçekleştirdi.

Ankara Hıdırlıktepe'de 200 gecekondu yıkıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projelerinden biri olan "Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"kapsamında bugün 200 gecekondu yıkıldı. Proje kapsamında 1050 gecekondu daha yıkılacak.

Ankara'da dönüşüm kapsamında 4 bin 571 yıkım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, son 5 yılda 4 bin 571 gecekondu, bina ve metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Çorlu'da futbol sahasına yapılan 10 gecekondu yıkıldı!

Çorlu'nun Hıdırağa Mahallesi'nde, belediyeye ait futbol sahasına yapılan gecekondu ve iş yerlerinin yıkım kararını uygulamak için iş makineleri, kamyonlar ve zabıta ekipleri mahalleye geldi.

Altındağ'da gecekondu yıkımı için belediyeye verilen yetki geri alındı!

11 yıldır atıl halde dönüşümü bekleyen İskitler'de yetki karmaşası yaşanıyor. Temmuz ayında bölgedeki gecekonduların yıkımı için Altındağ Belediyesi'ne verilen yetki geri alındı.

Ankara Cinderesi’nde 700 gecekondu yıkılacak!

Bugüne kadar 45 bine yakın gecekondunun yıkıldığı Ankara Altındağ’da, Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, yıkım çalışmalarına Beşikkaya Cinderesi mevkiinde de start verdi.

gecekondu yıkım kanunu Haberi

gecekondu yıkım kanunu

Gecekondu yıkımı!

Gecekondu, imar ve yapı kurallarına aykırı olarak genellikle toprak sahibinin bilgisi olmadan kamusal ve özel kişilerin toprakları üzerinde, altyapı gereksinimleri hazırlanmadan çabuk ve ucuz bir biçimde yapılmış yapılara deniyor.


Gecekonduların ıslahı, tasfiyesi, yeniden gecekondu yapımının önlenmesi ve bu amaçlarla alınması gereken tedbirler 775 sayılı Gecekondu Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Yeniden gecekondu yapımının önlenmesi için yapılan gecekondu yıkımları ile ilgili yasal esaslar ise bu kanunda şu şekilde açıklanıyor.


Yeniden gecekondu yapımının önlenmesi: 

Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra, belediye sınırları içinde veya dışında, belediyelere, Hazineye, özel idarelere, katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak, daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar, inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun, hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın, belediye veya Devlet...