07 / 05 / 2024

gecekondular tapu alamayacak

gecekondular tapu alamayacak

Kamuoyunda "imar affı" yasası olarak bilinen kanunun ortadan kalkmasıyla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Çankaya 50. Yıl Mahallesi, 60 yıldır tapu sorununun çözülmesini bekliyor!

Çankaya 50. Yıl Mahallesi'nin sakinleri gecekondular için 60 yıldır tapu sorununun çözülmesini bekliyor.

Pendik Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na tapu cevabı!

xPartisinin grup toplantısında, Pendik Çınardere’deki gecekondulara tapu dağıtacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’na belediyeden cevap gecikmedi: Söz konusu gecekondular SHP döneminde inşa edildi. 

Düden Çayı'ndaki sit alanında tapu sevinci!

Kepez’de Düden Çayı Sit Alanı’ndaki sit alanını içerisinde kalan gecekonduların, hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması kararı meclisten geçti.

Gecekonduların tapu haklarını elinden mi alınacak?

Yaklaşık 4 milyon kişinin yaşadığı gecekondu ve kaçak yapılarla ilgili tapu düzenlemesini yıllardır oyalayan hükümet seçim virajına girilince önemli bir jest yaptı..

Gecekondular artık tapu alamayacak mı?

Kamuoyunda "imar affı" yasası olarak bilinen kanunun ortadan kalkmasıyla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Gecekondu sahipleri tapu alamayacak mı?

6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nı yürürlükten kaldırıyor. Gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Kepez'de 20 bin kişinin tapu sorunu çözülüyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kızılırmak Caddesi’nin doğusundaki 5 mahallede, 20 bine yakın kişiyi ilgilendiren konut alanındaki Vakıf parselleri üzerindeki gecekonduların tapu mülkiyeti sorununun çözüleceğini söyledi..

1973 yılında Okmeydanı gecekondularına tapu verilecekmiş!

1973 yılında Devlet Bakanı İsmail Hakkı Tekinel, Okmeydanı gecekondularında incelemelerde bulunmuş. Bakan, Vakıf arazisi üzerinde gecekondu yapmış olan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, tapularının yıl içinde verileceğini söylemiş.

Tapu tahsis belgesi ile tapu nasıl alınır?

Tapu tahsis belgesi ile tapu nasıl alınır?: İmar mevzuatına aykırı yapılar ve gecekondular için öncelikle yapının bulunduğu yerin valilik veya belediyelerine başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte diğer adımlar...

Tapu tahsis belgesi verilen gecekondular!

Tapu tahsis belgesi verilen gecekonduların apartmanın bağımsız bir bölümüne veya bir bölümü iş yeri olarak kullanılan bir yapıya sahip bulunmaması gerekiyor. İşte tapu tahsis belgesi verilen gecekondular...

Tapu harcından elde edilen gelir yaklaşık yüzde 6 azaldı!

Bu yılın 3. çeyreğinde konut satışlarının bir önceki çeyreğe göre düşmesi nedeniyle tapu harcından elde edilen gelir de yaklaşık yüzde 6 azaldı

Tapu sahipleri mezarlıkları en ucuz 50 bin TL'ye satıyor!

İstanbul Mezarlıklar Müdürlüğü, mezarlıklarada tapulu olanlar hariç yeni gömü yapılmasına izin vermiyor. Tapu sahiplerinin mezarlarına istedikleri fiyatlar dudak uçuklatıyor.Zincirlikuyu’da iki mezar yeri 550 bin TL’den satışa çıktı

Erdoğan Bayraktar yarın Tapu Arşivi Kongresi'ne katılacak!

Bakan Erdoğan Bayraktar, yarın saat 09.15'te Tapu Arşivi Osmanlı Coğrafyası Kültürel Arşiv Mirasının Yönetimi ve Tapu Arşivlerinin Rolü Uluslararası Kongresi'ne katılacak.

gecekondular tapu alamayacak Haberi

gecekondular tapu alamayacak

1984 yılında çıkan imar affı yasasıyla şehirlerde gecekondu semtler oluştu. Kentsel dönüşümün en az 20 yıl sürmesi bekleniyor. 


Kentsel dönüşüm projelerine dayanak oluşturan ve 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanlann Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuaü'nı yürürlükten kaldırıyor. Kanunla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapılan çalman gecekondu sahiplerinin tapu umutları ise hayal oldu. 


Dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından hayata geçirilen 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuat daha sonraki hükümetler tarafından oy toplama aracına dönüştürüldü Belediyeler kanunu kullanarak kaçak yapılaşmanın önünü açtı Her yeni hükümetie gecekondulaşma arttı, şehirler varoşlaştı. 1984 yılında bu yana İstanbul'da gecekondulardan oluşan yeni semüer kuruldu. Gecekondu şehirleri kentsel dönüşümle ortadan kaldırmayı amaçlayan...