07 / 05 / 2024

gecekondulara tapu veriliyor mu

gecekondulara tapu veriliyor mu

Kamuoyunda "imar affı" yasası olarak bilinen kanunun ortadan kalkmasıyla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapıları çalınan gecekondu sahiplerinin tapu umutları da bitecek.

Tapu sahiplerine müjde! 5 yıldır ödediğiniz paralar geri veriliyor! Mutlaka alın!

Tapu sahiplerine müjde... 5 yıldır ödediğiniz paralar geri veriliyor... Mutlaka alın...İşte konu ile ilgili detaylar...

Pendik Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na tapu cevabı!

xPartisinin grup toplantısında, Pendik Çınardere’deki gecekondulara tapu dağıtacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’na belediyeden cevap gecikmedi: Söz konusu gecekondular SHP döneminde inşa edildi. 

The BO Viera Bodrum'da hemen tapu!

The BO Viera Bodrum'da hemen tapu veriliyor. Satışların başladığı proje 330 adet villa ve rezidans, 7 adet işyeri, 1.2 kilometrelik sahili ve 85 odalı otelden oluşuyor. 

Takasbank tapu işlerinde de aracı olacak!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve Takasbank işbirliği ile tapu takas uygulama hizmeti veriliyor. Takasbank artık tapu işlerinde de aracı olacak.

Tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları!

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi geçerlilik şartları nelerdir?

Tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara verilen kullanma izni ve hak sahipliğini gösteren belge tapu tahsis belgesi oluyor. Peki, tapu tahsis belgesi ile satış yapılabilir mi?

Tapu emlak vergisi beyannamesi!

Taşınmazın maliki tarafından ödenen vergide, malikin el değiştirmesi halinde yeni sahibin belediyeye giderek beyanname vermesi gerekiyor. Beyannameler sene sonuna kadar veriliyor. İşte tapu emlak vergisi beyannamesi örneği..

Tapu trampa için gerekenler!

Tapuda trampa işlemiyle ilgili hükümlere Türk Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Peki, tapu trampa işlemi için gerekenler neler? İşte, tapu trampa için gerekenler!

Tapu takas için gerekenler!

Türk Borçlar Kanunu'nda tapu takas işlemlerine ilişkin açıklamalara yer veriliyor. Tapuda takas işleminin yapılabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve harç ödemenin yapılması gerekiyor. İşte, tapu takas için gerekenler!

Tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılarla gecekondulara 2981 sayılı yasa gereğince bazı yükümlülüklerin yerine getirilmesiyle tapu tahsis belgesi veriliyor. Peki, tapu tahsis belgesinin devri mümkün mü?

Tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Kamuya ait arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara ıslah imar planları yapılıncaya kadar devletin güvence vermesi olarak nitelendirilen tapu tahsis belgesinin tapuya çevrilmesi gerekiyor. İşte, tapu tahsis belgesini tapuya çevirme süresi!

Tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları!

Hazine, belediye, il özel idaresi ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün arsa ve arazilerine yapılmış gecekondulara devletin verdiği ön tapu belgesine tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi sahiplerinin hakları nelerdir?

Tapu tahsis belgesi olmayanların hukuki durumu nedir?

İmar mevzuatına aykırı olarak inşa edilmiş yapılara, gecekondulara, bazı şartları yerine getirmeleri halinde verilen ön tapuya tapu tahsis belgesi deniyor. Peki, tapu tahsis belgesi olmayanların hukuki durumu nedir?

gecekondulara tapu veriliyor mu Haberi

gecekondulara tapu veriliyor mu

1984 yılında çıkan imar affı yasasıyla şehirlerde gecekondu semtler oluştu. Kentsel dönüşümün en az 20 yıl sürmesi bekleniyor. 


Kentsel dönüşüm projelerine dayanak oluşturan ve 2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanlann Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, 1984 yılında yürürlüğe giren '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuaü'nı yürürlükten kaldırıyor. Kanunla 30 yıldan bu yana her seçimde oy için kapılan çalman gecekondu sahiplerinin tapu umutları ise hayal oldu. 


Dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından hayata geçirilen 2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuat daha sonraki hükümetler tarafından oy toplama aracına dönüştürüldü Belediyeler kanunu kullanarak kaçak yapılaşmanın önünü açtı Her yeni hükümetie gecekondulaşma arttı, şehirler varoşlaştı. 1984 yılında bu yana İstanbul'da gecekondulardan oluşan yeni semüer kuruldu. Gecekondu şehirleri kentsel dönüşümle ortadan kaldırmayı amaçlayan...