30 / 04 / 2024

Gediz Deltası flamingo yaşam alanı

Gediz Deltası flamingo yaşam alanı

Doğa Derneği, İzmir’de flamingoların yaşadığı Gediz Deltası’ndaki Kuş Cenneti’nden geçecek otoyol için projenin durdurulması yönünde başvuru yaptı. Dernek proje durdurulmazsa dava açacak.

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

TOKİ Kütahya Gediz 4.Etap 357 konut ihalesi bugün!

TOKİ Kütahya Gediz 4.Etap 357 adet konut, 1 adet büfe inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Gediz Nehri sorunu mecliste!

Gediz Nehri sorunu meclise taşındı. Gediz Nehri'nin kirlenmesinin sebeplerinin araştırılarak Gediz Nehri'nin kirlilikten kurtarılması amacıyla 21 milletvekili Meclis araştırması açılmasını talep etti..

TOKİ Kütahya Gediz 4.Etap 357 adet konut ihalesi 31 Mayıs'ta!

TOKİ Kütahya İli Gediz İlçesi 4.Etap 357 adet konut, 1 adet büfe inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi 31 Mayıs 2016 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Gediz Havzası çamur sorunundan kurtulacak!

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Gediz Elektrik’ten Karabağlar'a dönüşüm tehdidi!

Karabağlar’da kentsel dönüşüm kararına karşı çıkan vatandaşlara, Gediz Elektrik’ten yeni abonelik sözleşmesi ve elektrik kesme uyarısı geldi. Mahalleliler, dönüşüm için tehdit edildiklerini iddia etti

TOKİ Kütahya Gediz 4. etap Konutları kurası çekildi!

TOKİ Kütahya Gediz 4. etap Konutları kurası çekildi. Toplamda 353 adet konut Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Gediz Belediyesi ortaklığınca inşa edilerek sahiplerini buldu.

Kızılırmak Deltası'ndaki konutların yıkım kararına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılırmak Deltası'ndaki yapıların ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktığı evlerin sahipleri tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan grup, kanunsuz bir iş yapmadıklarını ve tapularının olduklarını söyledi.

İzmir Körfezi Geçiş Projesi sit alanına mı yapılıyor?

Gediz Deltası’ndaki flamingolar, İzmir Körfezi Geçiş Projesi nedeniyle tehlike altında. Proje planı uygulandığı takdirde koruma altındaki binlerce hektarlık sulak alan ve birinci derece doğal sit alanı yok farz edilmiş olacak.

İzmir Körfezi Geçiş Projesi, flamingoların yaşam alanlarını tehdit ediyor!

Doğa Derneği, İzmir’de flamingoların yaşadığı Gediz Deltası’ndaki Kuş Cenneti’nden geçecek otoyol için projenin durdurulması yönünde başvuru yaptı. Dernek proje durdurulmazsa dava açacak.

Flamingo Holiday Turizm ve Gıda Ürünleri İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Flamingo Holiday Turizm ve Gıda Ürünleri İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Saber Mohammad Zadeh tarafından 10 bin TL sermaye ile 14 Ocak'ta Esenyurt, Yeşilkent Mahallesi, Nazım Hikmet Bulvarı'nda kuruldu.

100 Yataklı Gediz Devlet Hastanesi'nin yüzde 85'i tamam!

Gediz ilçesine gelen Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, 100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi inşaatında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Avni Kula, “100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi yapımında sona yaklaşıldı. " dedi.

Gediz Nehri'nin temizlik çalışmalarıyla ilgili yol haritası belirlendi!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ‘Gediz Havzası Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Belediyenin çevresel yatırımlarını ve Gediz Nehri’nin temizlenmesi yönündeki hassasiyetini anlattı.

Gediz Deltası flamingo yaşam alanı Haberi

Gediz Deltası flamingo yaşam alanı

İzmir Körfezi Geçiş Projesi, İzmir Kuş Cenneti olarak bilinen Gediz Deltası’ndaki flamingoların yaşam alanlarını tehdit ediyor. Altı şeritli yol ve tren yolunu içeren proje yapıldığı takdirde koruma altındaki binlerce hektarlık sulak alan ve 1. derece doğal sit alanı yok olacak.

Hukuki değil 

Projenin yapılacağı bölge flamingoların Türkiye ve tüm Akdeniz’deki en önemli kışlama alanı olup her yıl on binden çok flamingoya ev sahipliği yapıyor. Bölge uluslararası ölçekte ‘Önemli Doğa Alanı’ olarak tanımlanıyor. KGM’nin hazırladığı proje doğal sit alanı olan Narlıdere’den başlayıp Gediz Deltası sulak alanını ikiye böldükten sonra Sasalı kavşağına bağlanıyor. Bu yüzden projenin hukuksal olarak planlanması mümkün bile değil.

“Durdurulsun” 

VATAN’a konuşan Doğa Derneği Koruma Programı Koordinatörü Levent Erkol, “Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne yapılacak otoyolun...