24 / 05 / 2024

Gediz Havza

Gediz Havza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gediz nehrine dökülen atıkların arıtılmadan deşarj edildiğine dair medyada çıkan haberler üzerine inceleme başlattı

Atatürk'ün Havza'daki evi koruma altına alındı!

Atatürk'ün, Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra Havza'dan Amasya'ya giderken "Rum çetelerinin kendisine pusu kurduğu" istihbaratı üzerine bir gün kaldığı ev, koruma altına alındı.

Kütahya Gediz Devlet Hastanesi açılışa hazır!

İnşaatı tamamlanma aşamasına gelen Gediz Devlet Hastanesi açılışa hazırlanıyor. 100 yataklı Gediz Devlet Hastanesi’nin önümüzdeki günlerde halkın hizmetine sunulacağı bildirildi.

Gediz'de 4. Etap TOKİ Konutları'nın temeli törenle atıldı!

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Belediye Başkanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile yaptırılacak olan 4. Etap TOKİ Konutlarının temeli törenle atıldı.

Avrasya GYO Samsun Havza Otogarı'nı kiraya verdi!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Samsun Havza Otogarı'nı Şimşir Tur Terminal İşletmeciliği A.Ş.'ye kiralayacağını belirtti.

Avrasya GYO'dan Samsun Havza Otogarı'nın değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Samsun Havza Otogarına ilişkin değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Samsun Havza Otogarı değerleme raporu yayınlandı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda Samsun Havza Otogarı'nın değerleme raporunu yayınladı.

TOKİ Kütahya Gediz Konutları'nın inşaatında son durum!

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, TOKİ 4. Etap 353 konutlarının inşaat sahasında incelemede bulundu.

Kütahya Gediz TOKİ Konutları'nın inşaatı başladı!

Kütahya'nın Gediz İlçesi'nde, Belediye ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğiyle yapılması kararlaştırılan TOKİ 4. Etap 353 konutun inşaatına başlandı.

TOKİ Kütahya Gediz 4. Etap için çalışmalar başladı!

Kütahya Gediz Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Salur ve Ergenekon mahallerinde yapımı gerçekleştirilecek olan TOKİ 4. Etap 353 konutlarda yüklenici firma çalışmalara başladı.

Kütahya Gediz'deki bağlantı yolu tamamlandı!

KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Eskigediz Beldesi'nin Akçaalan Mahallesi ile Emet İlçesi arasındaki bağlantı yolunun yapımına başlandı.

Akkuş Havza-Umut HES Enerji İletim Hattı için kamulaştırma!

154 kV Akkuş Havza-Umut HES Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Akkuş Havza-Umut HES için acele kamulaştırma kararı!

Akkuş Havza-Umut HES Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında, güzergaha isabet eden azı taşınmazların acele kamulaştırılmasına yönelik Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

TOKİ Kütahya Gediz'e 353 konut inşa edecek!

Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmed Ali Saraoğlu, "TOKİ ile konutların inşa edileceği arsaların tapu devri gerçekleşmiştir. İlçemizde 4.Etap 353 konut gerçekleştiriliyor" dedi.

Gediz Havza Haberi

Gediz Havza

Yapılan inceleme ve araştırmanın ardından 5 işletmenin Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğine uymadığı tespit edildi. Bu kapsam dâhilinde işletmelere 188 Bin 480 TL para cezası verildi. Mevcut atıksu arıtma tesisinin ise iddiaların aksine faaliyette olduğu belirlendi.


Su kalitesini ölçmek amacıyla Gediz havzasından 17,söz konusu havzada yer alan sanayi kuruluşlarından ise 7 adet numune alındı. Bu tesislerden 5 tanesinin, yönetmelikte belirtilen limit değerlere uymadığı tespit edildi. Gerekli yaptırımların uygulanması amacıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine talimat verildi. Atıksu arıtma tesisi bulunmayan sanayi kuruluşlarına, 87 Bin TL, Atıksu arıtma tesisinin istenilen limit değerleri sağlamadığında ise 37 Bin 696 TL ceza verildiği öğrenildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü söz konusu arıtma tesisinin mevcut kapasitesinin 12.000 m3/gün olduğunu su anda 7.500 m3/gün fiili olarak...