05 / 05 / 2024

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı detayları

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı detayları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı açıklamasında "Bakanlığımız Gediz Havzasının kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımları atmış ve tedbirleri almıştır" denildi...

Ömerli Barajı Havzası'na sanayi tesisi yapılacak!

İstanbul Ataşehir’de Ömerli Barajı havzası koruma alanı içerisinde yer alan 17 dönümlük arazinin imar planı değişti. Yeni plana göre, alana İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olarak sanayi tesisi yapılacak.

Kanal Tokat projesi Yeşilırmak Havzası'na prestij katacak!

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Yeşilırmak Havzası Devlet Su İşleri (DSİ) Yeşilırmak Havzası Koruma Eylem Planı Toplantısına katıldı. Toplantıda Kanal Tokat projesi de konuşuldu...

Gediz Havzası çamur sorunundan kurtulacak!

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmalarında son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Arıtma tesisleri, kollektörler, kanalizasyon sistemi 2016 yılında bitecek. Dolayısıyla 2017 yılında da deşarj bitecek. İnşallah 2017 yılı sonunda Ergene, renk de gidince, daha da gözle görülür bir hale gelecek" dedi.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı çalışmaları sürüyor!

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında, Marmara Denizi'ne derin deşarj tünel inşaatına başlandı. Açılan 3 bin 600 metrelik tünelin 2,8 metre çapında olacağı açıklandı.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Gediz Nehri'nin temizlik çalışmalarıyla ilgili yol haritası belirlendi!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ‘Gediz Havzası Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Belediyenin çevresel yatırımlarını ve Gediz Nehri’nin temizlenmesi yönündeki hassasiyetini anlattı.

Erdoğan Bektaş'tan Gediz Nehri çözümü!

Gediz Havzasındaki kirlilik hakkında konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Kirlilik Türkiye’de Gediz tek değil, başka havzalar da var, ama biz Gediz’den sorumluyuz. Biz geldiğimiz günden bu tarafa bir yol haritası koyduk önümüze..." dedi.

Kocaeli Baraj havzasında kaçak yapıya izin yok!

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğünce Yuvacık Baraj Havzasında kaçak yapılaşmayı önlemek ve bölge halkını baraj koruma alanları konusunda bilgilendirme amaçlı, mahalle muhtarları ile görüşüldü.

Ergene Havzası Koruma Eylem Planı toplantısı yapıldı!

Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğü'nde, yapımları tamamlanan işletmede görevlendirilecek olan personelin bilgilendirilmesi ve işletme esnasında dikkat edilmesi gereken hususların görüşülmesi konusunda bir toplantı düzenlendi.

Ergene Havzası Koruma Planı kapsamında evsel atık toplantısı yapıldı!

İşletmeye alınacak tesislerde görevlendirilecek personelin bilgilendirilmesi ve işletme esnasında dikkat edilmesi gereken hususların görüşülmesi hususunda Bölge Müdürlüğü 'ndeki toplantıya Uzunköprü Belediyesi tarafından da katılım sağlandı

Gediz Havzası'na koruma eylem planı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı açıklamasında "Bakanlığımız Gediz Havzasının kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımları atmış ve tedbirleri almıştır" denildi...

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı uygulanıyor!

Gediz Nehri'nin yan kollarında yürütülen dere ıslah çalışmalarının tamamlandığı, bu çerçevede toplam 253 kilometre dere ıslah çalışmasının yapıldığı, Gediz Nehri ana kolunun ıslah çalışmalarının ise gelecek yıl tamamlanacağı bildirildi

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı detayları Haberi

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı detayları

Orman ve Su İsleri Bakanlığınca Gediz Havzası'nın kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımların atıldığı ve tedbirlerin alındığı bildirildi.Bakanlığın CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu'nun Gediz Nehri'yle ilgili bazı basın yayın organlarında yer alan değerlendirmeleriyle ilgili açıklamasında, Gediz Havzası Koruma Eylem Plam'nda öngörülen ve Manisa ilindeki belediyelerin sorumluluğunda olan tesislerin, mevcut durumlarıyla "6360 sayılı kanun" kapsamında Manisa Büyiikşehir Belediyesinin sorumluluğuna geçtiği belirtildi. 

Gediz Havzasında yer alan İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak'ta, 2012,2013 ve 2014 (Ük9 ay) yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 3 bin 124 denetimde, 6 milyon 329 bin 480 lira idari para cezasının uygulandığına işaret edilen açıklamada, "İlgili kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde atıksu arıtma tesislerinin yapılması ve işletilmesi belediyelerin vazifesi olduğu halde, Bakanlığımız Gediz Havzası'nın kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımları atmış ve...