24 / 05 / 2024

Gediz Nehri Havzası

Gediz Nehri Havzası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gediz nehrine dökülen atıkların arıtılmadan deşarj edildiğine dair medyada çıkan haberler üzerine inceleme başlattı

Gediz Nehri'nde 400 bin dekar arazide taşkın önlemi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Gediz nehrinde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gediz Nehri sorunu mecliste!

Gediz Nehri sorunu meclise taşındı. Gediz Nehri'nin kirlenmesinin sebeplerinin araştırılarak Gediz Nehri'nin kirlilikten kurtarılması amacıyla 21 milletvekili Meclis araştırması açılmasını talep etti..

Gediz Havzası çamur sorunundan kurtulacak!

Gediz Havzası Arıtma Çamuru Yönetim Planının hazırlanması için İzmir’de proje açılış çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, havzaya sınırı bulunan Manisa, İzmir, Kütahya ve Uşak illerine yönelik çalışmalar gündeme geldi.

Gediz Nehri'nin temizlik çalışmalarıyla ilgili yol haritası belirlendi!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ‘Gediz Havzası Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Belediyenin çevresel yatırımlarını ve Gediz Nehri’nin temizlenmesi yönündeki hassasiyetini anlattı.

Erdoğan Bektaş'tan Gediz Nehri çözümü!

Gediz Havzasındaki kirlilik hakkında konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Kirlilik Türkiye’de Gediz tek değil, başka havzalar da var, ama biz Gediz’den sorumluyuz. Biz geldiğimiz günden bu tarafa bir yol haritası koyduk önümüze..." dedi.

Gediz'e iki arıtma tesisi daha inşa ediliyor!

Manisa merkez ve Turgutlu'nun atıksu arıtma tesisleri ihaleleri gerçekleşti. Gerçekleştirilen ihalelerin ardından tesislerin tamamlanmasıyla Gediz Nehri'ni kirleten önemli iki merkezin atık sularının çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaşacağı açıklandı.

Gediz Nehri taşkınıyla ilgili hasar tespit çalışmaları başladı!

Çok sayıda hayvan çiftliği ve ekili arazinin sular altında kaldığı Gediz Nehri taşkınında suların çekilmeye başlamasıyla hasar tespit çalışmaları başladı..

Gediz Nehri taştı, tarım arazileri su altında kaldı!

Ege Bölgesi'nin önemli su kaynaklarından olan Gediz Nehri'nin Manisa'nın Turgutlu ilçesinden geçen bölümünde meydana gelen taşkın sonucu tarım arazileri ile hayvan çiftliklerini su altında kaldı

Menderes Nehri'nin suyu kanser mi yapıyor?

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi yakınlarından doğup Aydın'ın Söke ilçesinden Ege Denizi'ne akan Büyük Menderes Nehri'nin ölüm nehri haline geldiğini söyledi.

Ergene Havzası'na öngörü sistemi!

NKÜ tarafından geliştirilen " Karadeniz Havzalarında Bütünleşik Arazi Kullanım Yönetiminin Modellenmesi Projesi " ile Ergene Havzası 'ndaki arazilerin kullanım şeklinin ekosistem üzerindeki etkisi önceden görülebilecek.

Gediz Havzası'na koruma eylem planı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı açıklamasında "Bakanlığımız Gediz Havzasının kurtarılması maksadıyla gerekli bütün adımları atmış ve tedbirleri almıştır" denildi...

Gediz Havzası Koruma Eylem Planı uygulanıyor!

Gediz Nehri'nin yan kollarında yürütülen dere ıslah çalışmalarının tamamlandığı, bu çerçevede toplam 253 kilometre dere ıslah çalışmasının yapıldığı, Gediz Nehri ana kolunun ıslah çalışmalarının ise gelecek yıl tamamlanacağı bildirildi

Karadeniz Havzası tek biletle gezilebilecek!

Hayata geçirilen " Sınır Ötesi Tek Ziyaretçi Paketi " ile Türkiye, Gürcistan, Ermenistan ve Bulgaristan başta olmak üzere Karadeniz Havzası'nda belirlenen noktalar tek biletle gezilebilecek.

Gediz Nehri Havzası Haberi

Gediz Nehri Havzası

Yapılan inceleme ve araştırmanın ardından 5 işletmenin Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğine uymadığı tespit edildi. Bu kapsam dâhilinde işletmelere 188 Bin 480 TL para cezası verildi. Mevcut atıksu arıtma tesisinin ise iddiaların aksine faaliyette olduğu belirlendi.


Su kalitesini ölçmek amacıyla Gediz havzasından 17,söz konusu havzada yer alan sanayi kuruluşlarından ise 7 adet numune alındı. Bu tesislerden 5 tanesinin, yönetmelikte belirtilen limit değerlere uymadığı tespit edildi. Gerekli yaptırımların uygulanması amacıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine talimat verildi. Atıksu arıtma tesisi bulunmayan sanayi kuruluşlarına, 87 Bin TL, Atıksu arıtma tesisinin istenilen limit değerleri sağlamadığında ise 37 Bin 696 TL ceza verildiği öğrenildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü söz konusu arıtma tesisinin mevcut kapasitesinin 12.000 m3/gün olduğunu su anda 7.500 m3/gün fiili olarak...