11 / 01 / 2025

Gediz Nehri Havzası

Gediz Nehri Havzası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Gediz nehrine dökülen atıkların arıtılmadan deşarj edildiğine dair medyada çıkan haberler üzerine inceleme başlattı

Gediz Nehri'nde 400 bin dekar arazide taşkın önlemi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Gediz nehrinde başlattığı ıslah çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Gediz Nehri sorunu mecliste!

Gediz Nehri sorunu meclise taşındı. Gediz Nehri'nin kirlenmesinin sebeplerinin araştırılarak Gediz Nehri'nin kirlilikten kurtarılması amacıyla 21 milletvekili Meclis araştırması açılmasını talep etti..

Gediz Nehri'nin temizlik çalışmalarıyla ilgili yol haritası belirlendi!

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ‘Gediz Havzası Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı Değerlendirme Çalıştayı’na katıldı. Belediyenin çevresel yatırımlarını ve Gediz Nehri’nin temizlenmesi yönündeki hassasiyetini anlattı.

Erdoğan Bektaş'tan Gediz Nehri çözümü!

Gediz Havzasındaki kirlilik hakkında konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “Kirlilik Türkiye’de Gediz tek değil, başka havzalar da var, ama biz Gediz’den sorumluyuz. Biz geldiğimiz günden bu tarafa bir yol haritası koyduk önümüze..." dedi.

Gediz'e iki arıtma tesisi daha inşa ediliyor!

Manisa merkez ve Turgutlu'nun atıksu arıtma tesisleri ihaleleri gerçekleşti. Gerçekleştirilen ihalelerin ardından tesislerin tamamlanmasıyla Gediz Nehri'ni kirleten önemli iki merkezin atık sularının çevreye zararlı unsur olmaktan uzaklaşacağı açıklandı.

Dicle Nehri üzerindeki HES'lere dünya mirası iptali!

Dicle Nehri üzerine yapılmak istenen 2 HES projesi daha dünya mirası listesine sunulacak Hevsel Bahçeleri ve Dicle Vadisi'ni olumsuz etkileyeceği için mahkeme tarafından iptal edildi...

Ergene'deki 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, "Ergene havzası Türkiye'nin su kirliliği açısından adeta kangren olmuş bir nehri. Ergene'de 12 arıtma tesisinden 6'sı tamamlandı'' dedi.

Tunca Nehri'ne yakın olan evler sular altında kaldı!

Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı. Köylüler, motorlu pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

Yüreğir Ceyhan Nehri kıyı kesimi imar planı askıya çıktı!

Adana Yüreğir ilçesi, Misis Beldesi sınırlarında bulunan Ceyhan Nehri kıyı kesimine ait onaylı 1/1000 ölçekli O35-a-04-a-3-c ve O35-a-04-a-3-d numaralı halihazır paftalarında ilk kez tespit edilen kıyı kenar çizgisi askıya çıkarıldı...

Şile Ömerli Havzası imar planı askıya çıkarıldı!

Şile 1/5000 ölçekli Ömerli Havzası Nazım İmar Planı'na İSKİ itirazı Üvezli ve Bıçkıdere köylerindeki dere yapı yaklaşma sınırlarına ilişkin Şehir Planlama Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planı bugün askıya çıkarıldı.

Gediz Devlet Hastanesi yeniden ihaleye çıkıyor!

İnşaatı yarım kalan 100 Yataklı Gediz Devlet Hastanesi ile altyapı ve çevre düzenlemesi ikmal inşaatı işinin yeniden ihaleye çıkarılacağı bildirildi. İhale 11 Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilecek...

Ergene Havzası Eylem Planı masaya yatırıldı!

Ergene Organize Sanayi Bölgesi Evsel ve Endüstriye Atıksu Arıtma Tesisi Şantiyesi toplantı salonunda Ergene'deki muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ergene Havzası Eylem Planı masaya yatırıldı

Ömer Faruk Sakarya'dan Seyhan Nehri köprü önerisi!

Çukurova Genç İşadamları Demeği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya. Adana Büyükşehir Belediyesi'ııin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin 'Sonsuzluk' temasıyla inşa edilmesini ve Atatürk adının verilmesini önerdi.

Gediz Nehri Havzası Haberi

Gediz Nehri Havzası

Yapılan inceleme ve araştırmanın ardından 5 işletmenin Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliğine uymadığı tespit edildi. Bu kapsam dâhilinde işletmelere 188 Bin 480 TL para cezası verildi. Mevcut atıksu arıtma tesisinin ise iddiaların aksine faaliyette olduğu belirlendi.


Su kalitesini ölçmek amacıyla Gediz havzasından 17,söz konusu havzada yer alan sanayi kuruluşlarından ise 7 adet numune alındı. Bu tesislerden 5 tanesinin, yönetmelikte belirtilen limit değerlere uymadığı tespit edildi. Gerekli yaptırımların uygulanması amacıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine talimat verildi. Atıksu arıtma tesisi bulunmayan sanayi kuruluşlarına, 87 Bin TL, Atıksu arıtma tesisinin istenilen limit değerleri sağlamadığında ise 37 Bin 696 TL ceza verildiği öğrenildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uşak İl Müdürlüğü söz konusu arıtma tesisinin mevcut kapasitesinin 12.000 m3/gün olduğunu su anda 7.500 m3/gün fiili olarak...