08 / 05 / 2024

gediz üniversitesi köy restore

gediz üniversitesi köy restore

Köy sakinleri tarihî güzelliklerinin gelecek nesillere taşınması için harekete geçti. Kuruluşu 1600'lü yıllara dayanan köy halkının Gediz Üniversitesi'nden yardım istemesi üzerine üç etaptan oluşan bir proje hazırlandı...

Hatay 100. Yıl Köyü'nün temeli atıldı! Depremzedeler 3 yıl boyunca ücretsiz yararlanacak!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Jandarma Asayiş Vakfı ve Gülmek İyileştirir Derneğinin işbirliği ve sanatçılar, iş insanları ve gönüllülerin katkılarıyla üniversite kampüsü içerisinde depremzedeler için temeli atılan "100. Yıl Köyü" isimli yaşam alanının 3 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binasını sağlık çalışanlarına tahsis etti!

Ege Üniversitesi (EÜ) Öğrenci Köyü'ndeki 3 yurt binası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yoğun mesai yapan sağlık çalışanlarına tahsis edildi…

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teknopark Yönetici Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Teknopark Yönetici Anonim Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeliyle Kadıköy'de kuruldu.

Giresun'a onkoloji sağlık köyü inşa edilecek!

Giresun Üniversitesi tarafından, kanser hastalarına doğayla iç içe sağlık hizmeti verecek bir "onkoloji sağlık köyü" yapılacak.

Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı!

Kütahya'nın en büyük yatırımı arasında gösterilen Gediz Termal Tatil Köyü’nün temeli atıldı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman katıldı.

Piri Reis Üniversitesi kıyı kesimi imar planı askıda!

Piri Reis Üniversitesi kıyı kesiminde yer alan “Su Alma ve Termal Deşarj Boru Hattı ve Şamandıra” amaçlı imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Kütahya Ilıca Termal Tatil Köyü'nün ihalesi Mart'ta!

Kütahya'da 510 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek Termal Tatil Köyü projesi Gediz Belediye Meclis Üyeleri'ne tanıtıldı. Projenin Mart ayında ihaleye açılacağı belirtildi.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu kuruldu!

Edremit Körfezi Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Adem Kuşçuoğlu, Balıkesir Üniversitesi bünyesinde kurulan Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun gelecek yıl eğitim ve öğretime başlayacağını belirtti.

Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu kuruldu!

Balıkesir Üniversitesi bünyesinde Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulunun kurulması ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Aydın Teknoloji Köy projesinde ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı!

Aydın Kasaplar köyündeki tarım alanının verimli kullanılması için hazırlanan "Teknoloji Köyü" projesi sayesinde, 2 yılın ardından ev başına 40 bin TL gelir artışı sağlandı. Projeye Yaşar Üniversitesi Mimarlık öğrencilerinin, tasarımlarıyla katkıda bulundu.

Aydın Kasaplar Köyü'ne Türkiye'nin ilk akıllı köy projesi geliyor!

Türkiye’nin ilk akıllı köy projesi Aydın’ın Kasaplar köyünde hayata geçecek. Proje, Yaşar Üniversitesi, Vodafone, Tarım Bilincini Geliştirme Derneği ve Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. işbirliğinde yürütülecek.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Kütahya Saz Köyü'ne modern düğün salonu inşa edildi!

KÜTAHYA'nın Gediz ilçesine bağlı Saz Köyü'nde, Kütahya İl Özel İdaresi, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve köy halkının yardımlarıyla yapılan modern düğün salonu törenle hizmete açıldı.

gediz üniversitesi köy restore Haberi

gediz üniversitesi köy restore

Kozbeyli köyü, Ege Denizi'ne  bakan yamaçlardan birini adeta nakış gibi süslüyor. İzmir'in Foça ilçesinde bulunan 400 yıllık köy, taş binalanyla çam ağaçlarının arasında güzelliğini sergiliyor.

Köy sakinleri tarihî güzelliklerinin gelecek nesillere taşınması için harekete geçti. Muhtarları Hayrettin Günindi'nin öncülüğünde Gediz Üniversitesi'nin kapısını çaldı. Tarihî köy, geniş kapsamlı bir projeyle restore edilerek ihtişamlı günlerine dönecek. Kozbeyli'nin geleceğe aktarılması gereken bir kültür mirası olduğuna dikkat çeken Gediz Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr.Özlem Erkarslan, "Restorasyon tamamlandığında ortaya bambaşka bir yer çıkacak. Köy halkı şimdiden sabırsızlanıyor, merakla bekliyor." diyor.

Kuruluşu 1600'lü yıllara dayanan köy halkının Gediz Üniversitesi'nden yardım istemesi üzerine üç etaptan oluşan bir proje hazırlandı. Öncelikle tescilli yapıların rölövelerinin çıkarılması, ardından kamu kaynakları kullanılarak yenilenmeleri için koruma amaçlı imar planı hazırlanması, son olarak...