08 / 05 / 2024

gediz üniversitesi otopark

gediz üniversitesi otopark

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak. Bu amaçla öğrenci otoparkına hibrit santral kuruluyor. İZKA’nın da desteklediği bu çevreci proje tüm Türkiye’ye örnek olacak.

İTÜ otoparklarına yüzde 300 zam! Büyük tepki topladı! İTÜ'de otopark ücretleri ne kadar? 16 Ağustos 2022 fiyat listesi!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Kampüsü’nde aylık 750 lira olan otopark ücreti 2 bin 500 liraya yükseltildi. Peki, İTÜ'de otopark ücretleri ne kadar? İşte 16 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Pendik'e 560 araçlık otopark müjdesi!

Pendik Belediyesi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasında yer alan boş arsaya 560 araçlık otopark inşa ediyor.

Çorum Hitit Üniversitesi Hastanesi'ne yeni otopark!

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servis bölümüne otopark yapılması için çalışmalara başlandı.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nde çalışmalar başladı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri kapsamında Ihlamur Kasrı'nda kazı çalışması başladı. Kasıra zarar vermemesi için 10 metre kadar uzaklıkta yapılan çalışmalar Marmara Üniversitesi otoparkında sürüyor.

FETÖ'den İzmir'de 80 milyonluk arsa vurgunu!

Gediz Üniversitesi'ne hastane yapılması şartıyla 80 milyon lira değerindeki arsasını bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı, üniversitenin FETÖ’nün kontrolünde olduğunu öğrenince hukuka başvurdu. FETÖ, arsaya hastane değil ama lunapark yapmış.

Uludağ Üniversitesi'ne dev AVM geliyor!

Uludağ Üniversitesi, Sosyal Yaşam Merkezi için yarın ihaleye çıkıyor Uludağ Üniversitesi Eğitim Birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak.

Bursa'ya sosyal yaşam merkezi ve kapalı otopark geliyor!

Bursa Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak. Hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak merkez için Başbakanlık 21 Eylül'de ihale izni verdi.

İstanbul Beykoz Üniversitesi kuruldu!

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan İzmir Üniversitesi’nin yerine İzmir Demokrasi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi’nin yerine ise Bakırçay Üniversitesi kuruldu. Ayrıca İstanbul’da da vakıf üniversitesi olarak Beykoz Üniversitesi kuruldu.

Kocaeli Umuttepe’ye 250 araçlık otopark!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Umuttepe Hastanesi için 250 araçlık otopark inşa etti.

Kocaeli Seyrek'te inşaat sektörünün önü açıldı!

Kocaeli Seyrek'te Gediz Üniversitesi'nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. Müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor.

Seyrek Gediz Üniversitesi devlet üniversitesi olsun talebi!

Gayrimenkule yatırımı yapan ve projelere başlayan müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor

Kocaeli Seyrek'te inşaat sektörü ne durumda?

Milyonlarca liralık gayrimenkul yatırımlarının devam ettiği Seyrek’te Gediz Üniversitesi’nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. Gayrimenkule yatırımı yapan ve projelere başlayan müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor.

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu otoparkı yenilendi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Anamur Belediyesi tarafından başlatılan sıcak asfalt çalışmaları son hızla devam ediyor. Kent genelinde başlayan çalışmalar kapsamında Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu otoparkı sıcak asfalt ile kaplandı.

gediz üniversitesi otopark Haberi

gediz üniversitesi otopark


Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak. Bu amaçla öğrenci otoparkına hibrit santral kuruluyor. İZKA’nın da desteklediği bu çevreci proje tüm Türkiye’ye örnek olacak.


Gediz Üniversitesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına yönelik bilimsel çalışmalarını çevreci bir projeyle taçlandırıyor. Seyrek’teki kampüse, rüzgar ile güneşin birlikte kullanılarak bu 2 kaynaktan kesintisiz ve daha verimli elektrik elde edilmesini sağlayan hibrit santral kuruluyor. 


İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında 1 milyon TL ile desteklediği proje toplam 2.2 milyon TL’ye mal olacak. Öğrenci otoparkının üzeri yaklaşık 3 bin metrekarelik güneş panelleriyle kaplanacak, ayrıca rüzgar türbini yerleştirilecek. Güneş ve rüzgar enerjisi birleştirilerek saatte 500 kilovat elektrik elde edilecek. 50 bin metrekare kapalı alana sahip kampüsün tüm elektrik ihtiyacının yarısı bu...